Ο Διαμαντίδης ήθελε, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε (video)

Με μία ακόμα μοναδική παράσταση, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε στα 36 του ότι περνούσε από το χέρι του αλλά οι συμπαίκτες του δεν τον ακολούθησαν, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί 82-78 στην παράταση από τη Λαμποράλ.

Με μία ακόμα μοναδική παράσταση, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε στα 36 του ότι περνούσε από το χέρι του αλλά οι συμπαίκτες του δεν τον ακολούθησαν, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί 82-78 στην παράταση από τη Λαμποράλ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 17 πόντους (2/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 6 κερδισμένα φάουλ και μόλις 2 λάθη σε 28 λεπτά, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (73-73) με… διαμαντίδειο τρίποντο, ήταν «παρών» σε άμυνα και επίθεση αλλά τις κρίσιμες στιγμές δεν βρήκε κανένα στήριγμα στους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα το τριφύλλι να ψάχνει πλέον την ολική ανατροπή στη σειρά. 

Βελτιωμένοι οι πράσινοι σε σχέση με την Τετάρτη, φιλότιμος ο Κούζμιτς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Ραντούλιτσα να προσθέτει 10. Στους 12 πόντους ο απολογισμός του Γουίλιαμς που για δεύτερο συνεχόμενο ματς πάντως δεν ήταν καλός (5/14 σουτ, 3 λάθη).

Ο Άνταμς έκανε τεράστια ζημιά με 24 πόντους (5/11 τρίποντα), σπουδαίος ο Μπουρούσης με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ Μπέρτανς και Τζέιμς συνεισέφεραν από 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. 

Την ερχόμενη Τρίτη το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ για το 1-2. 

Το ματς

Η άμυνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταπληκτική. Η Λαμποράλ δεν τολμούσε να πλησιάσει το καλάθι με τις αλληλοκαλύψεις και την προσωπική άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού να είναι υποδειγματική. Ως εκ τούτου οι Βάσκοι στράφηκαν αποκλειστικά στα τρίποντα με τον Άνταμς να δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα, την ίδια ώρα που οι πράσινοι έπαιρναν πόντους από Ραντούλιτσα και Κούζμιτς. Με τους Διαμαντίδη, Χέινς να δημιουργούν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8 (13-21) αλλά ο Τζέιμς με τρίποντο διαμόρφωσε το 16-21 του 10’.

Η πληγή των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ άνοιξε και πάλι για τον Παναθηναϊκό, που συνέχιζε να αμύνεται καλά αλλά έδινε δεύτερες ευκαιρίες στους παίκτες του Περάσοβιτς. Μπέρτανς και Τιγί ολοκλήρωσαν σερί 8-0 της Λαμποράλ που ισοφάρισε (21 όλα) ενώ το τριφύλλι είχε «κολλήσει» επιθετικά. Φελντέιν και Χέινς έδωσαν λύσεις σε αυτόν τον τομέα στη συνέχεια (23-27) αλλά η χαλάρωση στα μετόπισθεν, επέτρεπε στους Βάσκους να μένουν κοντά στο σκορ με Τζέιμς και Μπλάζιτς. Το πρώτο καλάθι του Μπουρούση ήρθε μόλις 3 λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον Ραντούλιτσα να απαντά αλλά τη Λαμποράλ να εκμεταλλεύεται κάποια λάθη του Παναθηναϊκού και να πηγαίνει στο ημίχρονο προηγούμενη 38-36.

Άνταμς, Μπέρτανς και Μπουρούσης πέτυχαν συνεχόμενα τρίποντα στο ξεκίνημα του γ’ δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα το +9 για τη Λαμποράλ (47-38). Ο Διαμαντίδης ξεκίνησε από εκείνο περίπου το σημείο τη δική του εποποιία και βγάζοντας άμυνες, πετυχαίνοντας καλάθια, δίνοντας ασίστ πίσω από την πλάτη (!), το σκορ έγινε 50-47. Το τέμπο ήταν πολύ αργό στην τρίτη περίοδο με τον Μήτσο να κερδίζει το τέταρτο φάουλ του Ντιόπ και με βολές να κρατά κοντά τον Παναθηναϊκό (54-51 στο 30’) πριν το ξέσπασμα της Λαμποράλ. 

Με 7-0 σερί και τα επιθετικά ριμπάουντ να είναι πάλι το «όπλο» τους, οι Βάσκοι προηγήθηκαν 61-51 αλλά στη συνέχεια «βραχυκύκλωσαν» επιθετικά, δίνοντας την ευκαιρία σε Κούζμιτς και Διαμαντίδη να φέρουν το ματς στο 61-58. Η… μερική αφύπνιση του Γουίλιαμς, κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό (70-65) με τη Λαμποράλ να χάνει τη μία επίθεση μετά την άλλη και τον Κούζμιτς να έχει 2/2 από τη γραμμή για το 70-67. Το τρίποντο του Άνταμς βρήκε αυτή τη φορά απάντηση από τον Χέινς (73-70), ενώ η άμυνα των Διαμαντίδη, Γκιστ έδωσε κατοχή στον Παναθηναϊκό, με τον εμβληματικό αρχηγό να στηρίζεται στο ένα πόδι, να εκτελεί και να ευστοχεί για τρεις με 8 δεύτερα για το φινάλε! Η τελευταία ισπανική επίθεση δεν βρήκε στόχο και το ματς πήγε στην παράταση. 

Η Λαμποράλ είχε μικρό προβάδισμα αξιοποιώντας τον Μπουρούση (80-75) ενώ με πόντους του Γουίλιαμς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 80-78 στα 48’’ για το τέλος του έξτρα πενταλέπτου. 

Η επίθεση που θα μπορούσε πάντως να κρίνει το ματς, δεν πήγε στα χέρια του αρχηγού. Ο τελευταίος, προτίμησε να πασάρει στον Ραντούλιτσα, εκείνος αστόχησε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Άνταμς πήγε στη γραμμή και με 2/2 άφησε στον Παναθηναϊκός μόλις 5 δεύτερα, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το ροζ φύλλο για την ομάδα του… 

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-36, 54-51, 73-73, 82-78 παρ. 

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 13 (1), Πλάνινιτς, Μπουρούσης 13 (1), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ 2, Τιγί 10, Άνταμς 24 (5), Κορμπάτσο, Μπέρτανς 15 (4) 

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 8 (2), Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 17 (3), Γκιστ 6, Καλάθης 4, Κούζμιτς 11, Γουίλιαμς 12 (1), Χάντερ 

Live Blog Λαμποράλ-Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.