Δείτε τι έγινε την Πέμπτη στη Euroleague (videos)

Μία ακόμη εντός έδρας συντριβή για τον Ολυμπιακό, το Μιλάνο πρώτο στις έξι νίκες κι η πέμπτη διαδοχική νίκη της Μακάμπι.

Το θέμα είναι να νικάς ακόμη και τις βραδιές που δεν πιάνεις καλή απόδοση, ειδικά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, στο οποίο είναι λογικό να έχεις και τέτοιες. Το Μιλάνο δίχως να λάμψει, πήρε αυτό που ήθελε με αντίπαλο την Μπασκόνια κι έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 6 νίκες. 

Διαφορά επιπέδου

Ο Ολυμπιακός μετά τις ήττες από Ζενίτ και Μακάμπι, είχε και τρίτη διαδοχική εντός έδρας απώλεια, αυτή τη φορά από την Έφες, ομάδα που έχει θέσει ως στόχο να ξαναβρεθεί στο Final Four. Οι «Ερυθρόλευκοι» δεν  κατάφεραν να υπερβούν τους 70 πόντους, υπέστησαν καθίζηση στη δεύτερη περίοδο (το 11-32 είναι το χειρότερο δεύτερο δεκάλεπτο στην ιστορία τους στη Euroleague σε αναμέτρηση στο σπίτι τους), το τρίο Μίτσιτς-Λάρκιν-Μπομπουά έκανε τη ζημιά έχοντας τους 61 από τους 86 πόντους και τις 10 από τις 14 ασίστ της πρωταθλήτριας Τουρκίας. 

Τα έβαλε κι ο Ντέλα Βάλε…

Εκκίνηση τετάρτου δεκαλέπτου κι ο Έρικ μειώνει σε 56-55 για την Μπασκόνια. Έχουμε και πάλι παιχνίδι στο «Φόρουμ». Όχι ακριβώς…Το Μιλάνο με σερί 17-0 σε τέσσερα λεπτά εξαφανίζεται στον ορίζοντα αφήνοντας τους Βάσκους με την απορία. Καθοριστικός ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε, όχι μόνο με τους 11 πόντους του σε αυτό το διάστημα –συνολικά είχε 15- αλλά και με την άμυνά του απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Μεσίνα κοιτάζει στον πάγκο του και βλέπει πως οι «εφεδρείες» του είναι…χρυσές άρα μπορεί να είναι ήρεμος. Κάπως έτσι οι Λομβαρδοί έφτασαν στις 6 νίκες. 

Maccabi on fire!

«Γιάννης, Γιάννης» φώναζε η εξέδρα στη «Μενόρα Μιβταχίμ Αρένα» μετά το τέλος του αγώνα της Μακάμπι με την Άλμπα. Διόλου τυχαία. Οι άνθρωποι απόλαυσαν μπάσκετ! Το σύνολο του Σφαιρόπουλου μετά τους 90 πόντους στο ΣΕΦ, έπιασε «κατοστάρα» για πρώτη φορά στη Euroleague ύστερα από 22 μήνες (Μιλάνο-Μακάμπι 102-111 τον Ιανουάριο του 2018). Συν τοις άλλοις, η «ομάδα του λαού» διεύρυνε το σερί της στα 5 νικηφόρα παιχνίδια, κάτι που είχε να επιτύχει από το 2015! Η βελτίωση είναι σαφής.

Μίλησε στο τέλος

Ο Ερυθρός Αστέρας κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +3, 52-49, στον αγώνα του Βελιγραδίου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. 60-75 το τελικό σκορ ένα δεκάλεπτο μετά. Τί συνέβη; Συνέβησαν…τρίποντα! Και μπόλικα από δαύτα. Για την ακρίβεια 7/9, τα οποία κατ’ ουσίαν είναι 7/8 αφού το τελευταίο το έκανε στο τέλος του παιχνιδιού ο Ταβάρες just for fun. Ο Ρούντι 3, Κοζέρ και Γιουλ από 2, επιμέρους σκορ 8-26 κι η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους κουρασμένους Μαδριλένους είναι γεγονός. 

Δε νικάει στην Αγία Πετρούπολη

Η Ζενίτ ας ζητήσει αλλαγή έδρας. Έχει δύο νίκες, κι αυτές εκτός έδρας στην παράταση. Επίσης, δεν υπερβαίνει τους 80 πόντους (δίχως να υπολογίζουμε τις παρατάσεις). Επομένως με τη Χίμκι να επανέρχεται σε κανονικό ρυθμό, μετά τη μετριότατη εμφάνιση στο Βελιγράδι, η ομάδα του Πλάθα δεν είχε τύχη. Μπούκερ και Γκιλ ήταν οι δύο πραιτωριανοί του «αυτοκράτορα» Σβεντ και το σύνολο του Κουρτινάιτις ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει το Μιλάνο, την επόμενη αγωνιστική σε πολύ ενδιαφέρον match-up. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.