Ο νόμος του «βασιλιά»! (video)

Ποια «βασίλισσα»; Ο «βασιλιάς» Παναθηναϊκός με οδηγό τον Παππά (22 π.) και άξιο συμπαραστάτη τον Νέλσον στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, ισοπέδωσε (85-69) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πάει ολοταχώς για προημιτελικά.

Ποια «βασίλισσα»; Ο «βασιλιάς» Παναθηναϊκός με οδηγό τον Παππά (22 π.) και άξιο συμπαραστάτη τον Νέλσον (16 π.) στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, ισοπέδωσε (85-69) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πάει ολοταχώς για πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι «πράσινοι» παίζοντας για σχεδόν 40 λεπτά εξαιρετικό μπάσκετ κυρίως στην άμυνα, υποχρέωσαν τη Ρεάλ στη δεύτερη ήττα της στο Top-16 της Ευρωλίγκας και έβαλαν πλώρη για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Φοβερή εμφάνιση από τον Νίκο Παππά με 22 πόντους (6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα), ενώ μεγάλο ματς έκανε και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με 16 πόντους και τέσσερις ασίστ. 13 πρόσθεσε ο Γκιστ, ενώ ο Μαυροκεφαλίσης 8 και μάζεψε και 9 ριμπάουντ. Λιγότερο από 15 λεπτά αγωνίστηκε ο Διαμαντίδης. Από τους Μαδριλένους ο Κάρολ πέτυχε 16 πόντους, ενώ από 11 πρόσθεσαν Ρέγες και Γιουλ.

Διαβασμένος σε άμυνα και επίθεση

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του ματς και τα κατάφερε. Όντας πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα δεν επέστρεψε στη Ρεάλ να τρέξει  στο ελεύθερο γήπεδο, πήγε σε σωστές επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκε με 10-7 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Το μόνο αρνητικό για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν η αστοχία πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ. (0/4), ωστόσο κατάφερε να «καλύψει» το πρόβλημα μέσω της εξαιρετικής του άμυνας. Ήλεγξε τα ριμπάουντ (κανένα επιθετικό δεν πήρε η Ρεάλ), οδήγησε τους Μαδριλένους σε μακρινά σουτ και με την είσοδο του Παππά πήρε διαφορά έξι πόντων (19-13), προτού ο Αγιόν μειώσει στο 19-15 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Κυριάρχησε μέσω της άμυνας

Η εξαιρετική άμυνα (καλές επιστροφές και πίεση στη μπάλα) των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο και με τον Νέλσον να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση (και το καλάθι του αγώνα) ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με +8 (27-19) σηκώνοντας στο… πόδι το ΟΑΚΑ. Η αντίδραση της Ρεάλ ωστόσο δεν άργησε να έρθει. Λίγο ο ενθουσιασμός των παικτών του Ιβάνοβιτς, λίγο οι Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ που βοήθησαν επιθετικά και η «βασίλισσα» μείωσε στον πόντο (27-26) αναγκάζοντας τον Μαυροβούνιο τεχνικό να καλέσει time out. Οι φωνές του Ιβάνοβιτς σε συνδυασμό με την είσοδο του Λαουάλ (τέσσερις σερί πόντους) που έδωσε ενέργεια, έπιασαν τόπο και ο Παναθηναϊκός αφού πρώτα προηγήθηκε με +9 (38-29), πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (41-35).

One – Παππά show

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια διάθεση και προσήλωση στο παιχνίδι του και στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Γκιστ και τον Μπλουμς να βρίσκουν στόχο πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ. οι «πράσινοι» έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (47-36) για πρώτη φορά στο ματς. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με +12 (54-42), όμως η Ρεάλ αντέδρασε. Εκμεταλλευόμενη τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε έτρεξε ένα σερί 5-0 και μείωσε σε 54-47, ωστόσο ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά είχε και την απάντηση. Με άμυνα από… ατσάλι και τον Παππά να κάνει πράγματα και θάματα στην επίθεση οι «πράσινοι» ξέφυγαν με +14 (65-51) αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να πάρει εσπευσμένα time out. Οι οδηγίες του Ισπανού πάντως δεν έπιασαν τόπο, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος 69-53.

Έκανε ότι ήθελε…

Το «πάρτι»  του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Παππάς και Νέλσον εξακολουθούσαν να φορτώνουν το καλάθι της Ρεάλ και η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (78-58) έξι λεπτά πριν το φινάλε. Η Ρεάλ επιχείρησε να μαζέψει κάπως τη διαφορά και με διαδοχικούς πόντους του Κάρολ μείωσε σε 80-65 αναγκάζοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλέσει time out αφού έβλεπε τους παίκτες του να έχουν χαλαρώσει. Οι φωνές του προπονητή του Παναθηναϊκού έπιασαν και οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη με το τελικό 85-69.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-35, 69-53, 85-69

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης, Νέλσον 16 (1), Παππάς 22 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 13 (2), Μπατίστα 8, Μπλουμς 3 (1), Λαουάλ 4.

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 3 (1), Φερνάντεθ 12 (2), Νοτσιόνι, Ματσιούλις 2, Ρέγες 11 (1), Ροντρίγκεθ 4, Αγιόν 4, Κάρολ 16 (2), Γιουλ 11 (3), Μπουρούσης 2, Σλότερ 4.


Live Blog Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.