«Μεγάλη και επώδυνη η απώλεια του Λεκαβίτσιους»

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για τη νέα σεζόν και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχώρηση του Λούκας Λεκαβίτσιους.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για τη νέα σεζόν και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχώρηση του Λούκας Λεκαβίτσιους. 

Ο Λιθουανός προπονητής χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την απώλεια του συμπατριώτη του, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό Superfoods, ωστόσο εξήγησε πως η Ζαλγκίρις δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη σε αυτό το κομμάτι ομάδες της ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

«Για εμάς είναι μία τεράστια απώλεια. Πρώτα από όλα, χάσαμε ένα “μαθητή” του δικού μας συστήματος, έναν νεαρό Λιθουανό παίκτη. Και δεν υπάρχουν πολλοί. Όλοι οι ταλαντούχοι παίκτες φεύγουν σε πολύ μικρή ηλικία για το ΝΒΑ ή για πιο δυνατές, ξένες ομάδες.

Η απώλεια είναι μεγάλη και επώδυνη, αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε πως δεν είμαστε κοντά στα clubs που αποτελούν την ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό είναι το επίπεδό μας», δήλωσε σχετικά με την αποχώρηση του Λεκαβίτσιους ο «Σάρας» στο «15min.lt».

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις των διεθνών, υποστήριξε: «Το ευρωπαϊκό σύστημα είναι μία απόλυτη καταστροφή. Μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε, αλλά οι παίκτες μας επιστρέφουν στην ομάδα, μία ημέρα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό. Θα κάνουμε μία προπόνηση και την επόμενη θα παίξουμε κόντρα στην Τζουκίγια. Βέβαια, να κάνουμε μία κανονική προπόνηση. Αυτό είναι μία τραγωδία, αλλά δεν μπορούμε να την ελέγξουμε». 

Για την Ευρωλίγκα, είπε: «Πολλές καλές ομάδες έμειναν εκτός πρώτης οκτάδας τη σεζόν που πέρασε και σίγουρα φέτος θα είναι πολύ ενισχυμένες. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι στιγμής είναι στα χαρτιά, καθώς είναι σημαντικό να δέσουν οι ομάδες. Φέτος, η Ευρωλίγκα θα είναι πιο δυνατή και αυτό δεν μας κάνει ιδιαίτερα… χαρούμενους, αλλά και πάλι είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.