Δια πυρός και σιδήρου ο Παναθηναϊκός! (video)

Παρά τις τάσεις αυτοχειρίας που έδειξε στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη στην αυλαία του πρώτου γύρου του Τοp 16 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 74-69 και εκστρατεύει στο Τελ Αβίβ για το πολύ σημαντικό ματς με τη Μακάμπι.

Παρά τις τάσεις αυτοχειρίας που έδειξε στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη στην αυλαία του πρώτου γύρου του Τοp 16 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 74-69 και εκστρατεύει στο Τελ Αβίβ για το πολύ σημαντικό ματς με τη Μακάμπι.


Ο Παναθηναϊκός τα … χρειάστηκε κόντρα στον σκληροτράχηλο Ερυθρό Αστέρα αλλά με πρωταγωνιστές τους Σλότερ, Διαμαντίδη, Γκιστ και Μπατίστα κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη. Ο πρώτος ήταν και ο πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» με 16 πόντους ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σημείωσε έντεκα πόντους ενώ είχε και δέκα ασίστ ενώ Γκιστ και Μπατίστα πέτυχαν δώδεκα και 13 πόντους ανίστοιχα.


Για τους φιλοξενούμενους εκπληκτικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Μαριάνοβιτς, που έδειχνε ανίκητος κάτω απ’ την «πράσινη» ρακέτα και πέτυχε 17 πόντους ενώ τόσους πέτυχε και η «αποκάλυψη» Τσαρλς Τζένκινς.

Έτσι, το “τριφύλλι” βρίσκεται πλέον στη δεύτερη προνομιούχο θέση του μίλου του, μετρώντας πέντε νίκες και δύο ήττες σε επτά αγώνες. Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Φώτσης πραγματοποίησε ένα σημαντικό ρεκόρ καθώς με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε έφτασε τα 292 στην καριέρα του και μπήκε στο ΤΟΡ 10 ξεπερνώντας τους Μαρκονάτο και Λόρμπεκ ενώ θέλει άλλα δύο για να ξεπεράσει και τον Ζαβρασένκο.

Ιδανικό ξεκίνημα μετά από καιρό!


Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι μετά από αρκετό καιρό ειδικά σε ματς Ευρωλίγκας, πιάνοντας απ’ το «λαιμό» τον Ερυθρό Αστέρα.


Οι «πράσινοι» έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Γκιστ, Διαμαντίδη και Σλότερ έδειχναν ιδιαίτερα «ζεστοί» με το . καλημέρα και κατάφεραν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού να επιβάλουν το ρυθμό τους.


Τόσο ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ όσο και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν ασταμάτητοι με τον πρώτο να πετυχαίνει μέσα σε ένα δεκάλεπτο εννιά πόντους και το δεύτερο να σημειώνει έξι με 2/3 τρίποντα. Ακόμα, εννιά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να σημειώσει και ο Σλότερ, μετρώντας 2/3 δίποντα και1/2 τρίποντα ενώ είχε και δύο βολές.


Τα πάνω κάτω!


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω καθώς ό,τι έκανε ο Παναθηναϊκός στον Ερυθρό Αστέρα στα πρώτα δέκα λεπτά, το εφάρμοσαν οι φιλοξενούμενοι.


Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς άλλαξε όλη την πεντάδα στην αρχή της δεύτερης περιόδου και, όπως αποδείχθηκε, έπραξε λάθος καθώς δεν υπήρχε χημεία σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να νικήσουν κατά κράτος στη δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 23-11.


Έτσι, η διαφορά των είκοσι πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου εξανεμίστηκε καθώς ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε ακόμα και στους τέσσερις (33-29 ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου). Κάπου εκεί ο Μαυροβούνιος τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τόσο τον Μπατίστα όσο και τον Διαμαντίδη και αποκαταστάθηκε η τάξη. Ο Ουρουγουανός με πέντε δικούς του πόντους κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά για την ομάδα του ενώ ένα σουτ του Νέλσον στην εκπνοή του ημιχρόνου και με «κρεμασμένους» πάνω του δύο αντιπάλους διαμόρφωσε το 37-29 του ημιχρόνου.


Μπήκαν με φόρα!


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος θέλοντας να κάνει ένα μικρό σερί και να ανεβάσει τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους για να μπορούν να είναι πιο «χαλαροί» οι παίκτες στη συνέχεια.


Έτσι, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε ένα σερί 8-0 και ανέβασε τη διαφορά από τους οκτώ στους 13 πόντους.


Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Μαριάνοβιτς κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ διατηρώντας τη διαφορά μεταξύ οκτώ και δέκα πόντων, μία διαφορά που τους επέτρεπε να παλέψουν το ματς μέχρι το τέλος.


Μάλιστα, ο Ερυθρός Αστέρας, κατάφερε να μειώσει μέχρι και τους τρεις πόντους (47-44) με τον Μαριάνοβιτς να δείχνει ανίκητος μέσα στην ρακέτα των «πρασίνων», έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο δέκα πόντους.


Έτσι, το παιχνίδι απέκτησε διαφορετικό χαρακτήρα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους πλέον να νιώθουν τα χνώτα των Σέρβων.


Πραγματικό ντέρμπι!


Εκεί, ο αγώνας πήρε τον χαρακτήρα πραγματικού ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει την ψυχολογία με το μέρος του και να βάζει μερικά μεγάλα αλλά και τυχερά σουτ.


Μάλιστα, οι Σέρβοι κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ δύο λεπτά μετά την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.


Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μάλιστα στα μισά του δεκαλέπτου έδειχνε από φαβορί να γίνεται αουτσάιντερ καθώς ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να πάρει μια διαφορά ακόμα και πέντε πόντων με τον Τζένκινς να είναι αυτός που στην τελευταία περίοδο δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους «πράσινους».


Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι «πράσινοι» όμως έδειξαν συγκέντρωση στην άμυνα ενώ πήραν και σωστές επιθετικές προσπάθειες. Έτσι, δύο μεγάλα τρίποντα από τους Διαμαντίδη και Σλότερ ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια.


Στη συνέχεια, τα φάουλ του Ερυθρού Αστέρα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στις βολές, εκεί οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι και στα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν το προβάδισμα τριών πόντων. Ο Γουίλιαμς πήρε την τελευταία προσπάθεια των Σέρβων, αστόχησε σε τρίποντο και ο Σλότερ στον αιφινιδιασμό διαμόρφωσε το τελικό 74-69.


Τα δεκάλεπτα: 26-6, 37-29, 54-51, 74-69


Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 14(2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 6(1), Φώτσης 6(1), Νέλσον 3(1), Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 11(3), Γκιστ 12(1), Μπατίστα 13, Μπλουμς, Παπαγιάννης


Ερυθρός Αστέρας: Ουίλιαμς 10 (2), Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 2, Μπλάζιτς 2, Κάλιτς 2, Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς 7, Τζένκινς 17, Γόβιτς, Ζίρμπες 4




Live Blog LIVE: Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.