Πολύ ωραίο… στυλ! (video)

Ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στο επιθετικό παιχνίδι της Νίζνι Νόβγκοροντ και δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί και σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, πήρε σπουδαία νίκη με 91-82 στη Ρωσία.

Ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στο επιθετικό παιχνίδι της Νίζνι Νόβγκοροντ και δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί και σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, πήρε σπουδαία νίκη με 91-82 στη Ρωσία.


Παρά το ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ζωγραφιστό από τους αντίπαλους ψηλούς και με την άμυνά του να μην κινείται στα γνωστά της στάνταρντ, ο Ολυμπιακός έκανε μυαλωμένο ματς στην τελική ευθεία και με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη έφτασε στο 6-1.


Ξεχώρισε ο Πρίντεζης με 20 πόντους, ενώ 13 και 6 ασίστ πρόσθεσε ο Σπανούλης. Μεγάλες βοήθειες από Πέτγουεϊ (12), Χάντερ (10) που έβγαλαν κρίσιμες άμυνες στο φινάλε.


Έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια ο Παραχούσκι (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ), με τον Ρότσεστι να προσθέτει 18 πόντους και 5 ασίστ. Στο 2-5 οι Ρώσοι.


Το ματς


Η Νίζνι οδήγησε το παιχνίδι στο ρυθμό της από το ξεκίνημα, με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να απολαμβάνει ένα πολύ θεαματικό ματς. Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους Ρώσους να «ξεφεύγουν» με 14-11, έχοντας πρωταγωνιστή τον Παραχούσκι.


Η άμυνα του Ολυμπιακού στο ζωγραφιστό ήταν κάκιστη, αφού πέρα των εύκολων καλαθιών που πετύχαιναν οι ψηλοί της Νίζνι, μεγάλη ζημιά έγινε και στα επιθετικά ριμπάουντ (7 στο πρώτο ημίχρονο).


Ντάρντεν και Πέτγουεϊ ήταν οι πρωταγωνιστές επιθετικά για τον Ολυμπιακό (16-16) με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να εκδηλώνονται στα 7 με 8 δευτερόλεπτα και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 24-24 με λέι άπ του Χάντερ.


Παρά τα 0/6 εντός παιδιάς και τους 0 πόντους, ο Σπανούλης μοίρασε 5 ασίστ, με τους Πρίντεζη και Χάντερ να πιάνουν δουλειά στο σκοράρισμα (34-34). Ο Μπαγκάτσκις από την άλλη, έβρισκε πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές επιθετικά, είτε σε παιχνίδι απομόνωσης (κυρίως με τον Ρότσεστι) είτε με μακρινά σουτ ή ακόμα και με την «πληγή» του Ολυμπιακού στο πρώτο 20λεπτο, τα επιθετικά ριμπάουντ.


Ο οίστρος του Λαφαγέτ έδωσε βραχεία κεφαλή στους ερυθρόλευκους (36-37), με τον Ολυμπιακό να βγάζει κάποιες άμυνες αλλά ταυτόχρονα να παρασύρεται στο γρήγορο ρυθμό της Νίζνι κάνοντας λάθη στο επιθετικό τρανζίσιον. Κίνσεϊ, Παραχούσκι και Ρότσεστι ήταν η παραγωγική τριάδα για τη Νίζνι με τον δεύτερο να γράφει το 42-41 του 20′.
Με τον Παραχούκσι να συνεχίζει το κρεσέντο του, η Νίζνι προηγήθηκε 51-43, παίρνοντας τη μεγαλύτερη διαφορά της στο ματς. Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου έκοψε το ρυθμό του Λευκορώσου, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στους τέσσερις με πρωταγωνιστή τον Σλούκα (56-52). Η σκυτάλη στην επίθεση των γηπεδούχων πέρασε στον Αντόνοφ, με το γρήγορο ρυθμό να είναι αμείωτος και τους παίκτες του Μπαγκάτσκις να διατηρούν σταθερά ένα +6 (64-58).  Ο Σλούκας έκανε σπουδαίο δεκάλεπτο και με δικό του τρίποντο, οι Πειραιώτες μείωσαν 66-63 στο 30ο λεπτό.


Τα τρίποντα του Λοτζέσκι έφεραν τον Ολυμπιακό στον πόντο (73-72) ενώ με το πρώτο εύστοχο σουτ του Σπανούλη πίσω από τα 6.75 οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα (78-79). Η άμυνα μετά από ώρα άρχιζε να αποδίδει, αφού ο Μάντζαρης έκανε πολύ μεγάλο ματς σε αυτόν τον τομέα, ενώ Χάντερ και Πέτγουεϊ έλεγξαν την εναέρια κυκλοφορία, διασφαλίζοντας το αμυντικό ριμπάουντ.


Το προβάδισμα δεν χάθηκε από εκεί και πέρα για τους φιλοξενούμενους, με τη θέληση των ερυθρολεύκων για τη νίκη να αποτυπώνεται στη φάση όπου ο Σπανούλης έχασε τη μπάλα στην επίθεση και τρέχοντας πρόλαβε τον Κίνσεϊ, κλέβοντας με εντυπωσιακή «βουτιά» στο παρκέ. Ο αιφνιδιασμός που προέκυψε βρήκε τον Χάντερ να καρφώνει με το ένα χέρι για το 80-84, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αναλαμβάνει δράση από το σημείο των βολών από εκεί και πέρα. Η διαφορά έφτασε στους 6 (80-86, 82-88) με τη Νίζνι να μη μπορεί να βρει εύκολα καλάθια και τον Σπανούλη να υπογράφει το τελικό 82-91 πίσω από τα 6.75.


Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91



Νίζνι Νόβγκοροντ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν, Παραχούσκι 25, Αντόνοφ 13 (3), Πατσάτσια 1, Kβοστόφ 5 (1), Κίνσεϊ 11 (1), Ρότσεστι 18 (3), Κριβοσέεφ, Τόμπκινς 9 (1), Γκολόβιν.


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 12 (3), Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 13 (2), Σλούκας 7 (1), Πρίντεζης 20 (1), Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 5 (1), Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 6 (2).




Live Blog Νίζνι – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.