Γκραν Παναθηναϊκός (video)

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι-οφ περνώντας από τα Κανάρια με νίκη 80-99 επί της Γκραν Κανάρια. Τέσσερις παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ρεκόρ καριέρας από Παπαγιάννη και Αντετοκούνμπο.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι-οφ περνώντας από τα Κανάρια με νίκη 80-99 επί της Γκραν Κανάρια. Τέσσερις παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ρεκόρ καριέρας από Παπαγιάννη και Αντετοκούνμπο. 

Οι αρχικές πεντάδες
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Καλάθη, Κιλπάτρικ, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου και Παπαγιάννη. Για τους νησιώτες πάτησαν πρώτοι παρκέ οι Γουάιλι, Έρικσον, Ραμπασέδα, Ραντίτσεβιτς, Τιλί. 

Ξεκίνημα με κακή άμυνα
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με κεφάτο τον Νικ Καλάθη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να τελειώνει τις φάσεις, όμως είχε εύκολο το λάθος (4 στα ισάριθμα πρώτα λεπτά) και αντιμετώπισε προβλήματα με τον φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων, δεχόμενος αρκετούς πόντους σε καταστάσεις transition ή καθαρού αιφνδιασμού, με το 14-12 του πενταλέπτου να είναι ενδεικτικό. Η κατάτασταση δεν βελτιώθηκε ούτε μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, με τους πράσινους να φτάνουν τα 6 λάθη στο εξάλεπτο, εκ των οποίων τα μισά από τον Καλάθη. 

Η είσοδος του Λεκάβιτσους έδωσε ταχύτητα και σκορ στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπέρασε με 19-20 και λίγο αργότερα 19-22 με βολές του Λάνγκφορντ, ενώ ο  Παπαγιάννης με 6 πόντους «ταίριαξε» καλά με τον Μπάλβιν. Το φινάλε της περιόδου έφερε τον Παναθηναϊκό στο +2, 26-28, παρότι τελείωσε την πρώτη περίοδο με 7 λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Πιτίνο είχε 9/12 σουτ, όμως αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα από τη δράση του Ραμπασέδα (9 πόντοι, 3/3 σουτ). 

Άμυνα και 16-0 σερί! 
Ο Παναθηναϊκός έμεινε 3 λεπτά χωρίς σκορ στο ξεκίνημα της δέυτερης περιόδου και η Γκραν Κανάρια έτρεξε 6-0 παίρνοντας προβάδισμα, αλλά οι «πράσινοι» δεν άφησαν τους νησιώτες να ξεφύγουν. Η άμυνα του «τριφυλλιού» έσφιξε, υποχρέωσε δύο φορές τους αντιπάλους του σε παράβαση 24 δευτερολέπτων, τους κράτησε στο μηδέν για πέντε λεπτά και έτρεξε σερί 16-0 ως το 32-44! 

Η αναμενόμενη αντίδραση των γηπεδούχων μείωσε τη διαφορά στο μισό (40-44), δύο σερί τρίποντα του Λάνγκφορντ έφεραν το 42-50, όμως ο Ραμπασέδα έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και με το τέταρτο του τρίποντο μείωσε στο 45-50 του χορταστικού πρώτου μέρους. Ο πρώην φόργουορντ της Μπαρτσελόνα είχε 17 πόντους στο ημίχρονο και διαγράφοντας ήδη το προηγούμενο ρεκόρ καριέρα του (16). 

Ντέρμπι στην επανάληψη
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει έστω αυτή τη διαφορά των 5-7 πόντων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Παπαγιάννης έδινε λύσεις στην επίθεση, όμως η παρουσία του στην άμυνα ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Τζέικομπ Γουίλι και το ματς οδηγήθηκε γρήγορα στην ισοπαλία, 55-55. 

Ο Πιτίνο επέμεινε στον Παπαγιάννη και ο Έλληνας ψηλός τον δικαίωσε, όντας εκ των πρωταγωνιστών στο επιμέρους 2-8 που έδωσε διαφορά πέντε πόντων, 57-63. Το πιο σημαντικό ήταν ότι το παιχνίδι παιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο σε ρυθμό Παναθηναϊκού, όχι στο τρελό πάνω κάτω που προτιμούσαν οι γηπεδούχοι. Κιλπάτρικ και Βουγιούκας έδωσαν σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο και ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7, 66-73, ελέγχοντας το παιχνίδι. 

Άμυνα και τέλος!
Με το καλημέρα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 με τρίποντο του Λάνγκφορντ , ο οποίος έφτανε τους 18 πόντους(66-76). O Κιλπάτρικ πήρε τη σκυτάλη με τέσσερις δικούς του πόντους και οι πράσινοι έλεγχαν άνετα το παιχνίδι από το 68-80, με τη διαφορά να φτάνει ως το +15, 69-84. 

Από εκεί και πέρα οι πράσινοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ και μετά από 4 μήνες έφτασαν στην δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους στη φετινή Ευρωλίγκα, και πρώτη μετά τις 3 Νοέμβρη και το πέρασμα από την Ποντγκόριτσα επί της Μπουτούτνοστ.  



Γκραν Κανάρια (Γκαρθία): Γουίλι 16, Ολιβέρ 2, Χάνα 8 (5ασίστ), Έρικσον 11, Βένε 5, Μπάλβιν, Παουλί, Ραμπασέδα 21, Στρόμπερι 2, Ραντίτσεβιτς 5 (7 ασίστ), Τζέφερσον 2, Τιλί 8 (9ρ). 
Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Λάνγκφορντ 18, Παπαγιάννης 14 (5ρ), Παπαπέτρου 10 (5), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκάβιτσους 4, Κιλπάτρικ 8, Καλάθης 17 (9ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 6 λάθη), Αντετοκούνμπο 16 (5ρ), Μήτογλου. 

Στα αρνητικά για τους “πράσινους” καταγράφεται ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου στον ώμο. Ο διεθνής φόργουορντ υπέστη κάκωση δεξιού ώμου και την Παρασκευή θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.