Τον πλήγωσε η ”αρκούδα” (video)

Σε περιπέτειες μπήκε ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ 97-81 και συμπλήρωσε πέντε ήττες στη σειρά. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ροντρίγκεθ, "διασώθηκε" ο Λεντέι για τους "ερυθρόλευκους".

Σε περιπέτειες μπήκαν οι ”ερυθρόλευκοι” καθώς ηττήθηκαν στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ 97-81 και συμπλήρωσαν πέντε ήττες στη σειρά. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ροντρίγκεθ με 15 πόντους και 12 ασίστ. Ο Λεντέι πέτυχε 21 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ για την ελληνική ομάδα.

Με οδηγό τον Σέρχιο αλάνθαστη η ΤΣΣΚΑ

Το παιχνίδι άρχισε με τον κόσμο να ξεσηκώνεται αφού ο Λεντέι κάρφωσε μετά την ασίστ του Σπανούλη. Τα επιθετικά ριμπάουντ του Κουρμπάνοφ και το ώριμο παιχνίδι του Σέρχιο Ροντρίγκεθ δίνει την ευκαιρία στη ΤΣΣΚΑ να κάνει σερί 6-0  και η ομάδα του Ιτούδη πέρασε μπροστά με 7-11.


Οι ”ερυθρόλευκοι” με επί μέρους σκορ  9-2  και με Σπανούλη, Λεντέι να φορτώνουν το καλάθι των Ρώσων πήραν το προβάδισμα. Ο Ροντρίγκεθ μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ έφτασε και τους 10 πόντους με 2/2 τρίποντα, 3/3 δίποντα και η ΤΣΣΚΑ έφυγε με τέσσερις πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο αναγκάζοντας τον Μπλατ να πάρει time out.

Ο Μπριάντε Γουέμπερ με παλικαρίσιο καλάθι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (19-17). Ο Ιτούδης έριξε στο παρκέ τον Χάινς και αμέσως πέτυχε καλάθι και φάουλ. Ισορροπημένη η πρώτη περίοδος με τους γηπεδούχους να την κλείνουν 23-21 και τον Πρίντεζη να σκοράρει στο φινάλε της.

Μάχη Σπανούλη-Ντε Κολό

Η ΤΣΣΚΑ αρχίζει με σερί 4-0, όμως ο Λεντέι που αρχίζει βασικός στη θέση ”5” με τρίποντο σπάει το σερί και γίνεται ο πρώτος διψήφιος για τον Ολυμπιακό.Ο Κλάιμπερν άρχισε να ζεστένεται και με προσωπικά καλάθια βάζει τους Ρώσους μπροστά με τρεις και ο Μπλατ καλεί time out. Ο Πρίντεζης βάζει καλάθι όμως ο Νάντο Ντε Κολό πήρε φόρα και οδηγεί τους Μοσχοβίτες στο σκοράρισμα. Ο Γάλλος έβαλε τους 11 από τους 17 πόντους της ΤΣΣΚΑ μέσα σε 6.5 λεπτά και έφτασε τους 13 σε 8”.24”.

 Ο Ροντρίγκεθ γύρισε και κατευθείαν άρχισε να μοιράζει ασίστ με τον Χάινς να γράφει με κάρφωμα το 36-40. Χέρι-χέρι οι δύο ομάδες καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει, το ματς ”άναψε” με την βόμβα του Σπανούλη από τα 8 μέτρα και στη συνέχεια το αντιαθλητικό φάουλ που πήρε ο αρχηγός από τον Χίγκινς. Με το σκορ 47 -48 και αφού οι δύο ομάδες σκόραραν κυρίως με βολές, ήρθε ο Μάντζαρης να δώσει προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με τρίποντο (50-48). Η τελευταία επίθεση ανήκε στην ΤΣΣΚΑ με τον Κόρι Χίγκινς να νικά το χρόνο και να κλείνει το ημίχρονο 50-51.



Το τέσσερα φάουλ του αρχηγού…και ο Χάινς

Ο Σπανούλης σε λιγότερο από ένα λεπτό χρεώνεταιμε δύο φάουλ και φτάνει τα 4 με τον Μπλατ να τον αποσύρει γρήγορα στον πάγκο. Ο  Παπανικολάου πεισμώνει με το παίρνει προσωπικά, όμως ο Χίγκινς οργανώνει σωστά τους Ρώσους και με τρίποντο βάζει τους φιλοξενούμενους μπροστά με τέσσερις(54-58).

 Ο Πρίντεζης με τρίποντο αναγκάζει τον Ιτούδη να πάρει time out με τον Ολυμπιακό να περνάει μπροστά 60-58. Ο Ροντρίγκεθ είχε ώρα να σκοράρει και με πέντε πόντους ξαναδίνει προβάδισμα στους Ρώσους 63-68. Ζημιά στο καλάθι των ”ερυθρόλευκων” έκανε ο Κάιλ Χάινς με 4/4 φτάνοντας τους 9 πόντους. Από το 63-63 ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει μόλις μία βολή και η ΤΣΣΚΑ με επί μέρους σκορ 9-1 κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο με 64-72.

Ξέφυγε η ΤΣΣΚΑ, διαδικαστικό φινάλε…

Η ΤΣΣΚΑ φεύγει ανεβάζει την διαφορά σε διψήφια νούμερα με τον Κάιλ Χάινς να συνεχίζει να κάνει ζημιά φτάνοντας τους 15 πόντους με 7/8 δίποντα σε 19 λεπτά συμμετοχής. Η μεγαλύτερη διαφορά 5 λεπτά πριν από το τέλος αγγιζει τους 15 πόντους με τρίποντο του Ντε Κολό. Ο Ολυμπιακός κουράστηκε και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό που επέβαλλαν φέρνοντας το ματς στους 19 (70-89) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Οι άμυνες χαλάρωσαν και οι ερυθρόλευκοι αποδέχτηκαν την 5η διαδοχική τους ήττα. Ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί από το ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη ήττα φέτος στη σεζόν από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.