Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό! (video)

Ο καλύτερος φετινός ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 80-76 στη δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ 16.

Ο καλύτερος φετινός ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 80-76 στη δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ 16.


Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς, προσπάθησαν, έτρεξαν, πίεσαν, έπαιξαν καλή άμυνα και έβαλαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους αλλά στο τέλος φάνηκε να μην έχουν καθαρό μυαλό και ηττήθηκαν, σπαταλώντας την ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη μέσα στη Βαρκελώνη. Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Νέλσον με 16 πόντους ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Γκιστ με έντεκα και 3/5 τρίποντα.


Απ’ την άλλη, η Μπαρτσελόνα έδειχνε αρκετά προβλέψιμη, κάπως νωθρή και με αρκετά κενά διαστήματα στην απόδοσή της, επιτρέποντας στους «πράσινους» να βρίσκονται διαρκώς κοντά στο σκορ. Ακρογωνιαίος λίθος για τους γηπεδούχους ήταν φυσικά ο Χουέρτας, ο οποίος έδειχνε αφινιασμένος αφού πέτυχε 22 πόντους μετρώντας 6/8 τρίποντα, τα πέντε από αυτά στο τρίτο δεκάλεπτο και σε συνεχόμενες προσπάθειες.


Μπήκε «ζεστός» μετά από καιρό!


Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ του «Παλαού Μπλαουγκράνα» βγάζοντας αρκετή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που είχε να συμβεί αρκετό καιρό σε παιχνίδι Ευρωλίγκας.


Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς μπορεί να μην ευστόχησαν στα τρία πρώτα τρίποντα που επιχείρησαν ωστόσο δεν πτοήθηκαν και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Μπαρτσελόνα, κυρίως από τη γραμμή των 6.75 μ.


Αυτό γιατί, οι «πράσινοι» με τέσσερις συνεχόμενες εύστοχες προσπάθειες απ’ το τρίποντο από τους Διαμαντίδη, Ράιτ και Γκιστ κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά υπέρ τους ακόμα και στους δέκα πόντους (6-16) με τον Πασκουάλ να προβληματίζεται αρκετά. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο παρκέ τον Χέζονια, ο οποίος μπήκε «ζεστός» και με δύο δικά του τρίποντα η Μπαρτσελόνα μείωσε, με το δεκάλεπτο να κλείνει υπέρ του Παναθηναϊκού (14-20).


Αδίκησε τον εαυτό του!


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει το «τέλειο» παιχνίδι κόντρα σε μία Μπαρτσελόνα που έμοιαζε εγκλωβισμένη και αρκετά προβλέψιμη.


Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έφταναν με αρκετή άνεση στο αντίπαλο καλάθι και έτσι η διαφορά έφτασε ξανά τους δέκα πόντους (25-35) με ένα τρίποντο του Μπλουμς.


Ωστόσο, από τα μισά της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να «ροκανίσουν» σιγά σιγά τη διαφορά με τον Αμπρίνες να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Μπαρτσελόνα.


Έτσι, οι γηπεδούχοι με ένα επιμένους σκορ 11-2 κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αφού στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Αμπρίνες ευστόχησε σε ένα τρίποντο για το 37-37.


Πραγματικό ντέρμπι!


Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε το χαρακτήρα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της και να μπει επικεφαλής.


Την «μπαγκέτα» κρατούσε σε αυτή την περίοδο ο Χουέρτας, ο οποίος ήταν εξωπραγματικός αφού σε τέσσερις συνεχόμενες επιθέσεις ευστόχησε από τα 6.75 μ. με αποτέλεσμα η διαφορά αμέσως να φτάσει στους εννιά πόντους (51-42).


Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει τόσο εύκολα και παρά τους 15 πόντους του Χουέρτας σε ένα δεκάλεπτο (5/5 τρίποντα) οι «πράσινοι» αντέδρασαν και έριξαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (56-51) ενάμισι λεπτό πριν το τέλος της περιόδου.


Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό ο Βραζιλιάνος  πόιντ γκαρντ «ξαναχτύπησε» καθώς ευστόχησε και σε έκτο τρίποντο με αρκετά τυχερό τρόπο αυτή τη φορά αφού η μπάλα αναπήδησε στο στεφάνι αλλά ο Φώτσης στην αμέσως επόμενη επίθεση απάντησε και οι δύο ομάδες πήγαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ να είναι στο 63-56.


Κρίθηκε στο νήμα!


Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Μπαρτσελόνα είχε τον πρώτο λόγο αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους τη νίκη.


Κάθε φορά που οι «μπλαουγκράνα» έπαιρναν μια διαφορά άνω των τεσσάρων πόντων ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.


Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν είτε με σουτ από την περιφέρεια είτε με προσπάθειες κάτω απ’ το καλάθι να φανούν απειλητικοί και τα κατάφεραν σε αρκετά καλό βαθμό καθώς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος έκαναν μία μίνι ανατροπή και μείωσαν στο καλάθι με τρίποντο του Φώτση (72-70).


Από κει και έπειτα η Μπαρτσελόνα έκανε ένα σερί 5-0 (77-72) δείχνοντας να ξεφεύγει αλλά ο Παναθηναϊκός και πάλι είχε τις απαντήσεις και κατάφερε ένα λεπτό πριν το τέλος να μειώσει με τον Νέλσον στον πόντο (77-76).


Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έμοιαζαν να μην έχουν τις δυνάμεις ή το καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να περάσουν μπροστά. Οι συνεχόμενες λανθασμένες προσπάθειες έδωσαν το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να πάει σε εύκολους πόντους μέσω των βολών με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 80-76.


Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-37, 63-56, 80-76


Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 12(1), Χεζόνια 11(3), Χουέρτας 22(6), Αμπρίνες 11(1). Σατοράνσκι 2, Πλάις, Τόμας 4, Όλεσον 5(1), Τζάκσον, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 9.


Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 7(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 8(2), Νέλσον 16, Μαυροκεφαλίδης 7(1), Διαμαντίδης 8(2), Γκιστ 11(3), Μπατίστα 9(12 ριμπ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς 3(1).




Live Blog LIVE: Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.