Τα έκανε… μπάχαλο η Άλμπα! (video)

Η Άλμπα επικράτησε στο Βερολίνο της Μπαρτσελόνα, με 80-70, κι έκανε άνω-κάτω από νωρίς τον πέμπτο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός.

Η Άλμπα επικράτησε στο Βερολίνο της Μπαρτσελόνα, με 80-70, κι έκανε άνω-κάτω από νωρίς τον πέμπτο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός.

Οι Γερμανοί αποτελούν μία από τις ασθενέστερες ομάδες του γκρουπ, σε θεωρητικό επίπεδο, όμως με τη μεγάλη νίκη κόντρα στους Καταλανούς έχουν, πλέον, το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσουν με αξιώσεις ακόμη και την πρόκριση στα προημιτελικά, όσο νωρίς κι αν είναι για τέτοιες εκτιμήσεις.

Το μεγάλο επίτευγμα των Βερολινέζων είναι πώς κατάφεραν να γυρίσουν ένα παιχνίδι στο οποίο από νωρίς βρέθηκαν να χάνουν με διψήφιες διαφορές (μέχρι και -14), ποντάροντας στην κακή άμυνα και τις λάθος επιλογές της Μπαρτσελόνα. Όταν επέστρεψαν και άνοιξαν τη διαφορά (το πρώτο έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ η διαφορά μεγάλωσε στο τέταρτο), έφθασαν ως και το +17 (73-56) κάνοντας από εκεί και πέρα διαχείριση του αγώνα.

Για τους νικητές οι ΜακΛιν, Ρέντινγκ και Ραντόσεβιτς είχαν από 16 πόντους, ενώ για τους Καταλανούς ο Χουέρτας με 23 ήταν με διαφορά ο καλύτερος. Ντεμπούταρε στην Ευρωλίγκα ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν Έντουιν Τζάκσον, που κινήθηκε, πάντως, σε ρηχά νερά.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 39-40, 61-48, 80-70.

Οι πόντοι:
Άλμπα Βερολίνου (Σάσα Ομπράντοβιτς): Γκίφι, Κινγκ 2, Βάργκας, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 16, Στογιανόφσκι 4, Ρένφρο 11, Χάμοντς 11, ΜακΛιν 16, Ραντόσεβιτς 16. \
Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 10, Χεζόνια 5, Χουέρτας 23, Σατοράνσκι, Πλάις, Τόμας 7, Τζάκσον 6, Λάμπε 11, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.