Doctor Jekyll and mr Hyde! (video)

Ο Παναθηναϊκός κατέστρεψε ό,τι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο στο Κάουνας κόντρα στη Ζάλγκιρις και γνώρισε οδυνηρή ήττα με σκορ 64-58 για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός κατέστρεψε ό,τι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο στο Κάουνας κόντρα στη Ζάλγκιρις και γνώρισε οδυνηρή ήττα με σκορ 64-58 για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, σε ακόμα ένα ματς, παρουσιάστηκε διπρόσωπη. Πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά στη συνέχεια δεν μπήκε στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν τραγικό δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ενδέκατη ήττα τους στη σεζόν. Απογοητευτικός για ακόμα ένα ματς ο Καλάθης σε αντίθεση με τον Παππά που ήταν αρκετά καλός αλλά μαζί με τον Σίνγκλετον ήταν απελπιστικά μόνοι τους για να μπορέσουν να σώσουν την ομάδα τους από την ήττα. 

Μας ξάφνιασε θετικά!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι στη Ζαλγκίριο Αρένα ξαφνιάζοντάς μας αν κρίνουμε τα τελευταία παιχνίδια του όπου τα ξεκινήματά του ήταν αρκετά νωθρά. 

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ με δυνατή άμυνα φρόντισαν να επιβάλουν από το πρώτο λεπτό το ρυθμό τους και κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Ισπανός τεχνικός του «τριφυλλιού» ξεκίνησε το παιχνίδι με μία αρκετά ασυνήθιστη πεντάδα καθώς βασικοί ήταν οι Παππάς και Νίκολς μετά από πολύ καιρό. 

Αυτό το εγχείρημα τον δικαίωσε απόλυτα με τον Παππά να είναι εξαιρετικός ενώ ο Νίκολς πραγματοποίησε αρκετά μεστή εμφάνιση, βοηθώντας κυρίως στην άμυνα. Ο Έλληνας γκαρντ στην πρώτη περίοδο είχε έξι πόντους και μία ασίστ δείχνοντας να έχει πλέον σημαντικό ρόλο στη «μηχανή» της ομάδας του. 

Απ’ την άλλη, η Ζάλγκιρις ήταν αρκετά κακή και χωρίς ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστεί» στην άμυνα των «πρασίνων» και να καταλήξει να κυνηγάει στο σκορ από την πρώτη περίοδο, η οποία τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 17-9. 

Εξαφάνισε τα κενά διαστήματα!

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Η Ζάλγκιρις προσπάθησε να «σφίξει» την άμυνά της αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα να σπάσουν τη λιθουανική άμυνα. 

Εκτός αυτού, οι «πράσινοι» ήταν αρκετά δυνατοί και στην άμυνα καθώς δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς να σημειώσουν εύκολα καλάθια. 

Έτσι, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (11-21) ενώ σε αυτό συνέβαλε και η αστοχία των γηπεδούχων από τα 6,75μ. 

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +14 (11-25) με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα «σκληρός» στην άμυνα. Χαρακτηριστικό αυτού ήταν ότι δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι είχαν σημειώσει μόλις δύο πόντους. 

Κάπου εκεί ο Γιασικεβίτσιους κάλεσε τάιμ άουτ για να μπορέσει να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα για την ομάδα του και  αυτό φάνηκε να λειτουργεί προσωρινά καθώς οι Λιθουανοί με ένα σερί μείωσαν στους εννιά πόντους. 

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο στο δεκάλεπτο καθώς με δύο εξαιρετικές άμυνες στο τέλος της περιόδου κατάφερε να φτάσει τη διαφορά σε «ασφαλή» επίπεδα και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος 31-19.  

Μπάσκετ επιπέδου … ΕΣΚΑ!

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κάπως νωθρός στο πρώτο πεντάλεπτο με τους Λιθουανούς να το εκμεταλλεύονται και με ένα δικό τους σερί μείωσαν τη διαφορά από το -12 στο -8 (23-31). 

Ωστόσο αυτή η «κοιλιά» που πραγματοποίησε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έκανε μεγάλη ζημιά καθώς οι γηπεδούχοι ήταν σε πολύ κακό βράδυ με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κρατήσουν το προβάδισμα και μια διαφορά «ασφαλείας» δεδομένης και της εικόνας του αγώνα. 

Οι γηπεδούχοι είχαν τραγικά ποσοστά καθώς λίγο πριν λήξει το τρίτο δεκάλεπτο είχαν 35% στα δίποντα (7/2) και 20% στα τρίποντα (3/15). Πολύ κακό ήταν και το ποσοστό του Παναθηναϊκού από τα 6,75μ. με μόλις ένα εύστοχο σε δώδεκα προσπάθειες, ήτοι 8,3% σε αντίθεση με τα δίποντα που είχε 13/25. 

Έτσι, οι Λιθουανοί κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να τη ρίξουν σε μονοψήφιο νούμερο, ακόμα και στους πέντε πόντους (34-39) ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 34-41. 

Αυτοκτονία…

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σαν «κοιμισμένος» δίνοντας χώρο και ελεύθερα σουτ στην Ζάλγκιρις, η οποία τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. 

Οι Λιθουανοί όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά αλλά κατάφεραν και στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου να φέρει το ματς στα ίσια για πρώτη φορά μετά την έναρξη του αγώνα (45-45). 

Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Πασκουάλ χρειάζονταν ένα «ηλεκτροσόκ» προκειμένου να αφυπνιστούν και να μπορέσουν να τελειώσουν το παιχνίδι εάν δεν ήθελαν να μπουν σε μπελάδες. Αυτό το … ταρακούνημα φάνηκε να έρχεται από τα χέρια του Φελντίν που πέτυχε ένα τρίποντο στα μισά της περιόδου δίνοντας ανάσα στην ομάδα του για το 45-48. 

Ωστόσο αυτό δεν συνέβη με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζει τα γνωστά κενά του διαστήματα και τη Ζάλγκιρις να ανεβάζει κατακόρυφα τα ποσοστά της, ειδικά από τα 6,75μ. 

Έτσι, οι Λιθουανοί τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πέρασαν για πρώτη φορά στο ματς μπροστά στο σκορ (53-51) και πλέον οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση μιας και είχαν ήδη καταστρέψει ολοκληρωτικά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. 

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ υπέστησαν εκκωφαντική αγωνιστική καθίζηση και εν τέλει γνώρισαν την ήττα στο Κάουνας, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν να το έχουν «καθαρίσει». 

Live Blog Ζάλγκιρις Κάουνας – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.