Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός 76-95: Πέρασε σαν οδοστρωτήρας από το Κάουνας (highlights)

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Ζάλγκιρις με 76-95 και πέτυχε την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος ταξίδεψαν στη Λιθουανία με τέσσερις απουσίες, ενώ και ο Παπανικολάου χρειάστηκε να αγωνιστεί με ένεση, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Αυτά τα προβλήματα, όχι μόνο δεν τον «λύγισαν», αλλά τα ξεπέρασε χωρίς να φανεί το κενό.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετό… ξύλο και πολλές προσωπικές ενέργειες. Ολοκληρώθηκε με την… πτήση του Μακίσικ, ο οποίος έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (39-41). Στα επόμενα δέκα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις για την Τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη. Η διαφορά συνεχώς διευρυνόταν και ξεπέρασε τους 20 πόντους για να καταλήξει στους 19 στο τελευταίο σουτ (76-95). Εκπληκτικός ο Γουόκαπ που πέτυχε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 22 πόντους, ενώ ο εντυπωσιακός Μακίσικ πρόσθεσε άλλους 20 με δύο τρίποντα. Στους 16 σταμάτησε ο Πίτερς. Για τη Ζάλγκιρις ο Σμιτς έμεινε στους 17, από τους οποίους οι 15 σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ 18 είχε ο Έβανς…

Κυρίαρχοι Φαλ και Γουόκαπ

Η άμυνα ήταν αυτή που έδινε εύκολους πόντους στην επίθεση για τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεψαν μπάλες, μάζεψαν ριμπάουντ και πέτυχαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν μόνο τον Έβανς να απειλεί, χωρίς ωστόσο ο Αμερικανός να μπορεί να στείλει την ομάδα του σε θέση οδηγού του σκορ. Ο Φαλ κυριαρχούσε στις δύο πλευρές του γηπέδου και έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Γουόκαπ διατηρούσαν σταθερά τους «ερυθρόλευκους» στο +5 και η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν ο Σμιτς δεν έβαζε μαζεμένους πόντους στα τέλη της περιόδου (20-23). 

Ο Σμιτς και τα ριμπάουντ πλήγωσαν τους «ερυθρόλευκους»

Ο Λετονός συνέχισε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό με επιθετικά ριμπάουντ και πόντους τόσο κοντά, όσο και μακριά. Όταν πήγε ο Γουόκαπ στον πάγκο (11π.), οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα, χάρη στο γρήγορο παιχνίδι του Μακίσικ, ο οποίος έδωσε 2 ασίστ για τα καρφώματα των Ράιτ, Πετρούσεφ. Τα επιθετικά ριμπάουντ πλήγωσαν τον Ολυμπιακό δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στους Λιθουανούς. Το παιχνίδι είχε πολλές επαφές, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +2 (39-41), λόγω του εκπληκτικού καρφώματος του Μακίσικ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, νικώντας όλη την άμυνα της Ζάλγκιρις. 

Πρώτος σκόρερ για τους Νταμπλούχους Ελλάδας ήταν ο Γουόκαπ με 11 πόντους (4/4 2π., 1/4 3π. 2 κλ. 3 ασιστ), ενώ ο Πίτερς είχε επτά και πέντε πρόσθεσε ο Μακίσικ (2 ασίστ, 1 κλ). Ο Σμιτς είχε 15 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα και άλλους 12 σημείωσε ο Έβανς. 

Πάτησε γκάζι και ξέφυγε

Ο Γουόκαπ παρέμεινε «ζεστός» παρόλη την ανάπαυλα. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού με 2/2 τρίποντα έφτασε τους 17 πόντους και έδωσε στους φιλοξενούμενους αέρα πέντε πόντων. Φαλ και Σμιτς έφτασαν γρήγορα τα τρία φάουλ στο ματς δημιουργώντας πονοκέφαλο και αλλάζοντας τα πλάνα των δύο προπονητών. Ο Πίτερς ξεκίνησε να παίρνει επιθέσεις, ο «λαβωμένος» Παπανικολάου έπραξε το ίδιο και το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε σε διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (45-56) στα μισά του δεκαλέπτου. Μετά τα φάουλ του Γάλλου σέντερ,  ο Ράιτ πάτησε παρκέ καλύπτοντας επάξια το κενό του επιθετικά με οκτώ σερί πόντους που έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο +15 (49-64). Η Ζάλγκιρις βρήκε ρυθμό επιθετικά στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει αμυντικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκλεισε την περίοδο στο +13 (56-69).

Το… πάρτι συνεχίστηκε

Η εικόνα του αγώνα ήταν λες και ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» έγινε πιο… σφιχτή, τα κλεψίματα και ο έλεγχος των ριμπάουντ έφεραν εύκολους πόντους και η διαφορά συνεχώς διευρυνόταν, την ώρα που η Ζάλγκιρις προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς. Γουόκαπ, Παπανικολάου και Μακίσικ ευστόχησαν από μακρινή απόσταση, «διαλύοντας» κάθε αμυντικό πλάνο του Τρινκιέρι (61-82). Ο πρώτος με τρίποντο έστειλε τη διαφορά ξανά στους 20 (67-87), πετυχαίνοντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας επιθετικά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «ροκανίσουν» λίγο τη διαφορά (73-87), όμως ο εντυπωσιακός σήμερα Μακίσικ με νέο τρίποντο έβαλε τέλος στα όνειρα των «πρασίνων» της Λιθουανίας για ανατροπή. Η μαγική βραδιά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο +19 (76-95).

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-41, 56-69, 76-95

Ζάλγκιρις Κάουνας (Αντρέα Τρινκιέρι): Έβανς 18 (1), Λεκαβίτσιους 10 (2), Χέιζ 3, Σμιτς 17 (1), Μπιρούτις 5, Λουκοσίουνας 6 (2), Σάμνερ 3 (1), Ντίμσα 6, Μάνεκ 4, Μπουτκεβίτσιους, Ουλανόβας 4

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 22 (4), Ράιτ 11, Κάαναν 5, Λούντζης 2, Φαλ 4, Παπανικολάου 7 (1), Μπραζντέικις 2, Πίτερς 16 (2), Πετρούσεβ 6, ΜακΚίσικ 20 (2)

Τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.