Τρινκιέρι: «Διαλέγω Ολυμπιακό για να πάρει την EuroLeague»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού και τόνισε ότι το ...κάρμα του χρωστά τον τίτλο της EuroLeague, μετά την ήττα στον περσινό τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ζάλγκιρις:

Για το παιχνίδι: «Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο πιο δύσκολος που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Γιατί; Παίξαμε απέναντι σε καταπληκτικές ομάδες, αλλά σε αυτή τη φάση της σεζόν βλέπω ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στη φόρμα του και να κερδίζει με τη νοοτροπία του. Μπορούν να έρθουν με 5 παίκτες και να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι τους. Τρέφω μέγιστο σεβασμό για αυτούς. Μόνο ένα δύσκολο σουτ τους αφαίρεσε το όνειρο να γίνουν πρωταθλητές στην Ευρωλίγκα. Παίζουν καταπληκτικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Για το πλάνο του: «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το πλάνο του αγώνα, δεν θα ανοίξω το κουτί της Πανδώρας. Ένα πράγμα ξέρω, ότι μπορούν να παίξουν 40 λεπτά με 5 παίκτες και να είναι αποτελεσματικοί. Έτσι εκπαιδεύονται, αυτό είναι το σύστημά τους, το δικό μας σύστημα είναι λίγο διαφορετικό. Νομίζω ότι η ενέργεια και η σωματική δύναμη θα είναι πιο σημαντικά από τη στρατηγική».

Για την άμυνα του Ολυμπιακού: «Όπως έχει πει ο σπουδαίος προπονητής του ΝFL, Bill Belichick, ”Αν θέλετε να παίξετε καλή άμυνα, υπογράψτε παίκτες που παίζουν καλή άμυνα”. Ουόκαπ, Κάνααν, Φαλ , που κυριαρχεί κάτω από το καλάθι, Κώστας Παπανικολάου. Έχουν παίκτες που καταλαβαίνουν την άμυνα ένας εναντίον ενός και ξέρουν να παίζουν σε όλα τα αμυντικά σχήματα. Έχουν προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος γνωρίζει να στήνει πολύ αποτελεσματικά αμυντικά σχήματα».

Για τον Ράιτ: «Είναι ένας παίκτης με πολλή ενέργεια. Είναι ένας δυναμικός σέντερ. Όσο περιμένουν τον Μιλουτίνοφ να επιστρέψει, έπρεπε να ενισχύσουν την γραμμή των ψηλών τους και τους βοήθησε».

Για την ατμόσφαιρα του Κάουνας: «Ανυπομονώ για τέτοιες βραδιές στην Ευρωλίγκα. Θα χρειαστούμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα γιατί όταν λέω ότι τρέφω τον μέγιστο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, εννοώ ότι είναι πολύ καλός. Αν μου ζητούσατε να αναφέρω μία ομάδα που θα διάλεγα για να κερδίσει την Ευρωλίγκα φέτος, θα έλεγα τον Ολυμπιακό. Πιστεύω στο κάρμα, αυτό που συνέβη πέρυσι ήταν πολύ οδυνηρό για αυτούς».

Γιατί δε θεωρεί φαβορί την πρωτοπόρο Ρεάλ: « Έχουν μια υπέροχη σεζόν, είναι εύκολη επιλογή. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά έχει ήδη κερδίσει, δύο τίτλους στη σειρά και είναι πολύ σπάνιο. Αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα, θα έλεγα τη Ρεάλ».

Για το ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κάλεσαν τους παίκτες τους πίσω μετά τον πρώτο αγώνα στην Εθνική ομάδα σε σύγκριση την εθνική Λιθουανίας και τη Ζάλγκιρις: «Στη Λιθουανία; Θα με είχαν διώξει από εδώ. Δεν το σκεφτήκαμε και συμφωνώ με αυτό. Οι εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές, όλες οι χώρες προωθούν το μπάσκετ μέσω των εθνικών ομάδων και σε αυτή τη χώρα το μπάσκετ είναι θρησκεία. Καταλαβαίνω τους παίκτες μου που ήθελαν να παίξουν στην εθνική ομάδα. Εάν δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες για την υγεία, δεν βλέπω το νόημα να τους καλέσω πίσω. Νομίζω ότι όλα βασίζονται στις σχέσεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.