Βαλένθια-Ζάλγκιρις 79-84: Απίθανος Έβανς πλήγωσε τις «νυχτερίδες» (highlights)

Επιστροφή στις νίκες για τη Ζάλγκιρις του Αντρέα Τρινκιέρι με μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Βαλένθια (84-79) για την 20η αγωνιστική της Euroleague.

Η Ζάλγκιρις πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Βαλένθια και ανέβασε το ρεκόρ της στην εφετινή Euroleague στο 7-13.

Από την άλλη, η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού γνώρισε την δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της, πλέον πέφτει στο 10-10 και χάνει σημαντικό έδαφος για τη μάχη της πρόκρισης στα playoffs της διοργάνωσης.

Το ματς  

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη Ζάλγκιρις 

Η Ζάλγκιρις άρχισε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι στην Βαλένθια. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν πολύ καλή, ως συνήθως αμυντικά, αλλά παραδόξως έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και στην επίθεση. Έκλεισε την πρώτη περίοδο με το απόλυτο 100% σε βολές (10/10) και δίποντα (7/7) και με υπέρ της προβάδισμα 6 πόντων (21-27). 

Ανέλπιστα καλή επιθετική εμφάνιση για την Ζάλγκιρις και προβάδισμα στο ημίχρονο 

Οι Λιθουανοί διατήρησαν το εξαιρετικό τους πρόσωπο, κυρίως επιθετικά, και στην δεύτερη περίοδο, κατάφεραν να σκοράρουν 48 πόντους σε 20 αγωνιστικά λεπτά κόντρα στη δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και διατήρησαν το προβάδισμα των 6 πόντων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.  

Κορυφαίοι για τους Λιθουανούς στο πρώτο μέρος οι Ρόλαντς Σμιτς και Εντγκάρας Ουλάνοβας με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ έκαστος. 

Από την άλλη, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Τζάρεντ Χάρπερ με 7 πόντους και 2 ασίστ. 

«Έσφιξε» την άμυνά της και ισορρόπησε το παιχνίδι η Βαλένθια 

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, «έσφιξε» την άμυνά της και ξεκίνησε τη δική της αντεπίθεση που της έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων 3 και 49 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Από την άλλη η Ζάλγικρις χρειάστηκε να αλλάξει φιλοσοφία στο παιχνίδι της και να εμπιστευτεί και αυτή το δυνατό της σημείο που είναι η άμυνα ώστε να παραμείνει κοντά στο σκορ.  

Κίναν Έβανς και Μάνεκ έδωσαν το μεγάλο διπλό στη Ζάλγκιρις

Όπως ήταν λογικό, οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο και στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει και όλα έδειχναν πως πάμε για ένα φινάλε «θρίλερ»..Οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το σημείο που ανέλαβε δράση ο καυτός Κίναν Έβανς. Ο Αμερικάνος με δύο σερί εύστοχα δικά του τρίποντα έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην Ζάλγκιρις (76-80) ένα λεπτό πριν το φινάλε. Η Βαλένθια μείωσε με δύο βολές του Μπράντον Ντέιβις και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του ματς. Ο Έβανς με τη μπάλα στα χέρια είχε την ευκαιρία να σκοράρει και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του, όμως αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα και μάλιστα χρεώθηκε στην ίδια φάση με τεχνική ποινή που έδωσε την ευκαιρία στον Τζόουνς να μειώσει στον πόντο. Η κατοχή παρέμεινε στη Ζάλγκιρις καθώς είχε εξασφαλίσει επιθετικό ριμπάουντ και ο Μάνεκ σκόραρε δίνοντας αέρα τριών πόντων στην ομάδα του. Ο Οτζελέιγ πήρε πάνω του την τελευταία κατόχη, όμως αστόχησε και έτσι η Ζάλγκιρις έφυγε με το μεγάλο διπλό από τη «Λα Φοντέτα».

Κορυφαίος του αγώνα ο Κίναν Έβανς με 24 πόντους και 6/9 τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ουλάνοβας με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 21-21, 22-14, 15-22.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.