Καμπάτσο σε Κατσικάρη: «Με βοήθησες να κοντρολάρω τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου και την εξωγηπεδική ζωή» (video)

Ο αναλυτής των καναλιών Novasports, Φώτης Κατσικάρης συνάντησε τον πρώην παίκτη του στη Μούρθια, Φακούντο Καμπάτσο και τον «ξεδίπλωσε» με απαράμιλλο δημοσιογραφικό στυλ! Οι δυο τους γύρισαν το χρόνο πίσω μία δεκαετία, θυμήθηκαν το κοινό τους πέρασμα από την ισπανική ομάδα και μίλησαν για την εξέλιξη και τα όνειρα του Αργεντίνου σταρ. Αυτό είναι μόνο το ένα μέρος της συνέντευξης, παρακολουθήστε στο Novasports.gr και στο Youtube το έτερο κομμάτι.

Ο Φώτης Κατσικάρης ξέρει τον Φακούντο Καμπάτσο πάρα πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Μούρθια (2015-17), οπότε όταν οι Nova Playmakers εξασφάλισαν συνέντευξη του Αργεντίνου άσου η ιδέα να κάνει τη συνέντευξη ο αναλυτής των καναλιών Novasports έπεσε στο τραπέζι και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Δείτε ΕΔΩ το Part A της συνέντευξης.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Φάκου» στον Φώτη Κατσικάρη:

Για τον ερχομό του στην Ευρώπη το 2014:

«Ήμουν τρομαγμένος, γιατί ήταν μια άλλη ήπειρος, εγώ ερχόμουν από μια λίγκα στην Αργεντινή όπου εκείνο τον καιρό ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο, αλλά όχι στο ίδιο με την Ευρώπη και θυμάμαι πολύ καλά ότι ήμουν έτσι τρομαγμένος. Ήταν μια τεράστια αλλαγή για εμένα, μια μεγάλη ομάδα (σσ. Ρεάλ Μαδρίτης), πάντα έπαιζα στην ίδια ομάδα. Με βοήθησε πολύ ο Νοτσιόνι τότε που ήταν στην Ρεάλ, με βοήθησε να είμαι πιο ήρεμος και επίσης ο ρόλος που θα είχα στην ομάδα ήταν διαφορετικός και μπήκα στην ομάδα με μια διαφορετική νοοτροπία να μάθω από τους παίκτες που ήταν στην θέση μου, τον Γιούλ και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ νευρικός αλλά με τρομερή επιθυμία σε αυτή την πρόκληση.»

Για τα όνειρα καριέρας του:

«Κοίτα όταν ήμουν μικρός, το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Αργεντινή ή να φορέσω την φανέλα της εθνικής ομάδας. Οπότε μπορείς να φανταστείς, όλο αυτό που ήρθε μετά ήταν πέρα από κάθε φαντασία μου. Ζω κάτι το οποίο δεν μπορούσα να το φανταστώ, να είμαι στην Ρεάλ Μαδρίτης, τα χρόνια στην Μούρθια, στην Σερβία στο NBA και πάλι στην Ρεάλ περνώντας τόσα πολλά πράγματα σε τόσο λίγο χρόνο. Δεν είχα χρόνο να αναλύσω αυτό που έχω ζήσει.»

Για την απόφαση του να πάει στη Μούρθια από την Ρεάλ:

«Ήταν εύκολη απόφαση για εμένα, ήταν μια κοινή συμφωνία μεταξύ εμού και της Ρεάλ γιατί ήξερα ότι εκεί δεν θα είχα τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Όταν είχα την ευκαιρία να πάω στη Μούρθια, δεν αμφέβαλλα ούτε μια στιγμή γιατί ήθελα να παίξω και γιατί πιστεύω ότι για έναν παίκτη όπως μαθαίνει σε μια μεγάλη ομάδα επίσης μαθαίνει και σε μία άλλη παίζοντας περισσότερα λεπτά, κάνοντας λάθη, ξεπερνώντας προβλήματα και εγώ αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω στην ACB. Η αλήθεια είναι ναι ότι περάσαμε πολύ καλά μαζί. Είμαι ευγνώμων όχι μόνο επειδή είσαι εσύ εδώ, πάντα έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις και μου έτυχε να έχω πολλά αγωνιστικά λεπτά και ήσουν εσύ ο προπονητής μου, εγώ ήθελα τότε να τρέχω σαν τρελός, χωρίς έλεγχο και να αποδεικνύω σε κάθε στιγμή και εσύ μου έβαλες φρένο και με έβαλες στη διαδικασία να σκέφτομαι το παιχνίδι να με κάνεις περισσότερο playmaker, οπότε το απόλαυσα πάρα πολύ και τα δύο χρόνια. Πήγα στη Μούρθια για να αποδείξω πράγματα και τελικά έφυγα από εκεί με περισσότερη εμπειρία, με αρκετούς φίλους, μπήκαμε σε playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Οι απαιτήσεις, οι προκλήσεις και ότι μπορώ να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω στην ACB πέρασαν σε δεύτερη μοίρα γιατί στο τέλος της ημέρας μένω με τις ανθρώπινες σχέσεις που απέκτησα στην ομάδα.»

Για τη στιγμή που δεν ξεχνάει από το συναπάντημα με τον Φώτη Κατσικάρη:

«Θυμάμαι και καλές και άσχημες στιγμές. Θυμάμαι σε μια κακή δική μου προπόνηση αλλά και της ομάδας, άρπαξα την μπάλα και της έριξα μια κλοτσιά και αυτή έφτασε στο δεύτερο διάζωμα ψηλά. Τότε εσύ μου είπες «σταματάμε όλοι μέχρι να πας να βρεις την μπάλα και να την κατεβάσεις κάτω, για να συνεχίσουμε την προπόνηση». Και σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή πόσο ανόητος είμαι αλλά αυτό με βοήθησε γενικά τα δύο αυτά χρόνια να κοντρολάρω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου και την εξωγηπεδική ζωή. Η αλήθεια είναι ζήσαμε πολύ ωραία πράγματα μαζί.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.