Τα’ σπασε! (video)

Ο Παναθηναϊκός έσπασε τα καλάθια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και με 2/20 (!) τρίποντα γνώρισε φυσιολογική ήττα με 78-69 στη Βαρκελώνη για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός έσπασε τα καλάθια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και με 2/20 (!) τρίποντα γνώρισε φυσιολογική ήττα με 78-69 στη Βαρκελώνη για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας.


Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν το πίστεψε, προσπάθησε, έμεινε κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι αλλά το περιφερειακό σουτ ήταν σε τραγική μέρα, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη στο “Παλαού Μπλαουγκράνα”.


Απ’ την άλλη, η ομάδα του Πασκουάλ αρκέστηκε στα τυπικά, τα οποία ωστόσο της έδωσαν τελικώς τη νίκη και έτσι οι «μπλαουγκράνα» διατήρησαν το απόλυτο, παραμένοντας έτσι στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου. 


Της έκοψε τη φόρα!


Στο πρώτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και προσπάθησε να τρέξει τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά, θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της αλλά δεν το πέτυχε.


Οι «πράσινοι» ήταν υποψιασμένοι ότι η ομάδα του Πασκουάλ θα επιχειρούσε να τους αιφνιδιάσει και με δυνατές άμυνες και μυαλωμένες επιθέσεις κατάφερε όχι μόνο να κοντρόλαρε το παιχνίδι αλλά μπόρεσε και να δημιουργήσει προβλήματα στους Καταλανούς.


Για τους γηπεδούχους αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν ο Τόμιτς, ο οποίος ουσιαστικά κάτω απ’ το καλάθι δεν είχε αντίπαλο καθώς ο Μπατίστα μειονεκτεί σε ύψος και δύσκολα μπορούσε να τον κοντράρει. Ωστόσο, και για τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο δεκάλεπτο ο Μπατίστα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των «μπλαουγκράνα». Έτσι, η ισορροπία έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι στο 18-18.


Από αλλού το περίμενε, από αλλού ήρθε!


Στην επανάληψη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε η ζημιά. Αυτό γιατί ενώ είχαν στρέψει την προσοχή τους στο ασφυχτικό μαρκάρισμα των Ναβάρο και Τόμιτς, οι Ντόουλμαν και Όλεσον δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα των «πρασίνων».


Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατάφερε μέσα σε ένα πεντάλεπτο να πετύχει επτά πόντους, διαδοχικούς μάλιστα, γεγονός που αύξησε τη διαφορά των δύο ομάδων ενώ και ο Όλεσον με δύο δικά του τρίποντα δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ.


Αυτός που προσπάθησε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ο Γκιστ, ο οποίος με εννέα πόντους δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.


Ωστόσο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Καταλανοί πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με εννέα πόντους, 47-38.


Μια ταχύτητα κάτω…


Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να μείνει κοντά στο σκορ αλλά οι γηπεδούχοι ήταν μία ταχύτητα πάνω απ’ την ομάδα του Ιβάνοβιτς με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια, ειδικά κάτω απ’ τη ρακέτα, όπως ο Τόμιτς ήταν ανίκητος.


Εκτός αυτού, οι «πράσινοι» ήταν σε κακή μέρα και επιθετικά καθώς ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν πολλά σουτ ανενόχλητοι αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα μισά της τρίτης περιόδου το σύνολο του Ιβάνοβιτς μετρούσε μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε 13 προσπάθειες, γεγονός που καταδεικνύει την αστοχία του Παναθηναϊκού.


Ωστόσο, από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, η νευρικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας, αλλά και η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού, έδωσε τη δυνατότητα στους «πράσινους» να μείνουν μέσα στο παιχνίδι με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι στο 64-56.


Δεν το πίστεψε!


Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το ματς πήρε περίεργη τροπή. Η Μπαρτσελόνα διατηρούσε μία διαφορά της τάξης των οκτώ πόντων για αρκετά μεγάλο διάστημα του δεκαλέπτου αλλά στα μέσα της περιόδου οι διαιτητές απέβαλαν τον Αμπρίνες με δύο δικαιολογημένες τεχνικές ποινές και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την αναταραχή.


Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήταν τρομερά άστοχοι, τελείωσαν το παιχνίδι χαρακτηριστικά με 2/18 τρίποντα, ποσοστό σπάνιο για την ομάδα του Ιβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν το πίστεψε, δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και γνώρισε μία ήττα σε ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι παραπάνω.


Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-38, 64-56, 78-69



Live Blog LIVE: Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.