Βρήκε ρυθμό η Μπασκόνια! (video)

Η βασκική ομάδα επικράτησε και στο Βελιγράδι του Ερυθρού Αστέρα με 85-81 και πλέον μετράει 4 νίκες στους 5 τελευταίους αγώνες της στη Euroleague.

Η βασκική ομάδα επικράτησε και στο Βελιγράδι του Ερυθρού Αστέρα με 85-81 και πλέον μετράει 4 νίκες στους 5 τελευταίους αγώνες της στη Euroleague.

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν κάπως νωθρά, δεν είχαν επιθετικό ρυθμό, αυτό ίσχυσε μέχρι να μπει στο παρκέ ο Σενγκέλια για τους Βάσκους, ο αρχηγός της Μπασκόνια με 7 πόντους οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε επιμέρους σκορ 10-1, με αποτέλεσμα το σύνολο του Μαρτίνεθ να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +5, 17-22.

Ένα ξέσπασμα του Φελντέιν έφερε τον Ερυθρό Αστέρα κοντά στο σκορ, στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ωστόσο σιγά σιγά η Μπασκόνια βρήκε κι άλλους πρωταγωνιστές στο επιθετικό κομμάτι, όπως τον Τζάνινγκ και τον Φόγκτμαν, με τρίποντο του Αμερικανού, που επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το τέλος της σεζόν, η διαφορά έφτασε τους 14 πόντους, 32-46, 2 λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Με καλές άμυνες του Λεσόρ, οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν στους 9 κι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 38-47, με τους Βάσκους να έχουν 13/18 δίποντα. 

Στην τρίτη περίοδο οι Σέρβοι αύξησαν την πίεσή τους, ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να υποπέσουν σε 6 λάθη, στην επίθεση οι Ντόμπριτς και Λεσόρ είχαν βρει ρυθμό, ωστόσο το σύνολο του Μαρτίνεθ έβρισκε τρόπο να…ξεγλιστρά χάρη στην ποιότητα του Μπομπουά και του Φόγκτμαν, διατηρώντας με νύχια και με δόντια την υπέρ του διαφορά, 57-64 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ένα σερί 10-0 των Σέρβων στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, φάνηκε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους, καθώς οι παίκτες του Μαρτίνεθ δεν έδειχναν ικανοί να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο πλουραλισμός της Μπασκόνια, αφού διαδοχικά καλάθια των Τζάνινγκ, Φόγκτμαν, Τίμα και κυρίως του Σενγκέλια 17 δεύτερα πριν από το τέλος έδωσαν τη μεγάλη νίκη στους φιλοξενούμενους. 

Πολυτιμότερος του αγώνα ο Σενγκέλια με 16 πόντους (6/6 δίποντα), ο Φόγκτμαν πέτυχε 17 πόντους κατεβάζοντας 8 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ, ο Τίμα προσέθεσε 15 πόντους, ο Τζάνινγκ 13, ο Μπομπουά 10.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Λεσόρ με 19 πόντους, ο Ντόμπριτς με 17, ο Φελντέιν είχε 10 πόντους και 6 ασίστ, πολύ άστοχος ο Ρότσεστι με 2/12 εντός παιδιάς και 5 ασίστ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.