Ευρωλίγκα Αγωνιστική 31: Τα σενάρια της πρόκρισης για τα εναπομείναντα εισιτήρια. Ποιος θα «χτίσει» αβαντάζ έδρας και ποιος θα…πάει σπίτι του

Με τέσσερα εισιτήρια να έχουν ήδη «κάτοχο» και τέσσερα ακόμα να…ψάχνουν, αυτή η διπλή αγωνιστική μπορεί να αποφασίσει πολλά για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από τις ομάδες που έχουν ήδη πάρει την πρόκριση, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ μπορούν να εξασφαλίσουν -όχι με την ίδια ευκολία-  το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας με νίκες τους στο πρώτο μισό του διπλού γύρου και συγκεκριμένα στα παιχνίδια της Τετάρτης όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Βιλερμπάν και η Βασίλισσα, σε μια πιο δύσκολη αποστολή, τη Φενέρμπαχτσε του κόουτς Ιτούδη. Μπαρτσελόνα και Μονακό θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα παιχνίδια της Πέμπτης και της Παρασκευής για να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

Από τις 10 ομάδες που είναι ακόμα «ζωντανές» για την πρόκριση στην επόμενη φάση, Φενέρ και Παρτίζαν μπορούν και αυτές με την σειρά τους να εξασφαλίσουν μια θέση στα play off με την προϋπόθεση να υπάρξει ο συνδυασμός  νίκης για αυτούς απέναντι σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και άλλες ομάδες που  χάσουν. Τέλος, η Μακάμπι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την αγωνιστική νούμερο 32 για να γνωρίζει τη δική της τύχη για την επόμενη φάση.

*Βίρτους και Ερθυρός Αστέρας δίνουν παιχνίδια ζωής και θανάτου απέναντι σε Μακάμπι και Βαλένθια αντίστοιχα, αφού θα πρέπει να κερδίσουν εάν θέλουν να μην αποκλειστούν από την προσπάθεια πρόκρισης.

Η ομάδα- έκπληξη

Η Αρμάνι του Μεσίνα ήταν μια εκ των ουραγών στην βαθμολογία οκτώ εβδομάδες πριν! Από τότε μέχρι σήμερα, η ιταλική ομάδα έχει κάνει ένα απίστευτο σπριντ κερδίζοντας 8 από τα 9 τελευταία παιχνίδια της και βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από τη ζώνη της πρόκρισης.

Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από την έλευση του Σαμπάζ Νέπιερ που με 18 πόντους μέσο όρο και 25(!) εύστοχα τρίποντα (με ποσοστό ευστοχίας 53.2%) στα τελευταία 7 παιχνίδια έχει αποδειχτεί η μεταγραφή- κλειδί για την ομάδα από το Μιλάνο που απογοήτευσε του πάντες για καιρό τις εμφανίσεις της που ήταν κόντρα σε κάθε προσδοκία που είχε δημιουργηθεί βάση του ρόστερ και του ταλέντου της.

Ο Μεσίνα θα βρει μπροστά του τις Εφές και Μακάμπι σε εκτός έδρας αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα και θέλει πάση θυσία να πάρει θετικά αποτελέσματα ώστε να συνεχίζει να… ελπίζει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.