Παρτιζάν-Μπάγερν Μ. 83-77: Σταθερά σε πορεία οκτάδας οι Παρτιζάνοι

Την 3η διαδοχική της νίκη πανηγύρισε η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Τα … εύκολα δύσκολα έκανε η Παρτιζάν κόντρα στη σκληροτράχηλη Μπάγερν Μονάχου, καθώς ενώ κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με δέκα πέντε πόντους διαφορά στα τελευταία λεπτά τα …. χρειάστηκε μέχρι να επικρατήσει 83-77, πανηγυρίζοντας μια – ακόμη – σπουδαία – νίκη.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Η νίκη στο αμέσως επόμενο ματς μιας σπουδαίας νίκης είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει υπεραξία σ’ αυτήν που προηγήθηκε λένε κι ακριβώς αυτό έπραξαν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κι οι παίκτες του μια εβδομάδα μετά την άλωση της Πόλης και την επικράτηση επί της Φενέρ. Από την αρχή του αγώνα φρόντισαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους όταν και προηγήθηκαν 9-0 στο 3′ αλλά οι Βαυαροί απάντησαν ανάλογα μειώνοντας σε 11-9 στο 7′ χάρη σε σερί 7-0. Με κοινό παρονομαστή την αστοχία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, που ακολούθησε και τις δύο ομάδες σε όλον τον αγώνα, το 10λεπτο έκλεισε στο 19-14.

Με την ομαδική δημιουργία σε χαμηλά επίπεδα και για τους δύο, το ματς έδειξε από νωρίς πως θα πάει στη δύναμη, το πάθος και τις προσωπικές μονομαχίες. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι μείωσε προσωρινά σε 21-18 στο 12′ αναγκάζοντας τους Λεντέι και Λεσόν ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες και με δικούς τους πόντους να εκτοξεύσουν – εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή, ήτοι 41-29 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου επιλέγοντας να “χτυπούν” μέσα από τη ρακέτα την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί τους πάσχιζαν ανεπιτυχώς να πληγώσουν το αντίπαλο καλάθι από τα 6.75 (3/15 3π.).

Το αγωνιστικό σενάριο παρέμεινε το ίδιο και στην 3η περίοδο με σημαντική λεπτομέρεια τη συμμετοχή – και – του Μαντάρ στον επιθετικό τομέα αλλά ένα ξέσπασμα των Βαυαρών με μπροστάρηδες τους Γουίνστον-Χάντερ έφερε το ματς σε μια σχετική ισορροπία, όπως προδίδει και το 49-42 στο 27′. Ωστόσο, ακριβώς σ’ εκείνο το σημείο που η γερμανική ομάδα άρχισε να πιστεύει στην ολική επαναφορά αναζητώντας το παρθενικό της προβάδισμα στο ματς ο Έξουμ είχε διαφορετική άποψη και με οκτώ προσωπικούς του πόντους εκτίναξε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 57-42 στο 29′, με το 10λεπτο να ολοκληρώνεται – τελικά – στο 59-49.

Το στοιχείο του δράματος δεν έλεγε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Το πείσμα του Χάντερ κι ο επιθετικός του οίστρος αποδείχτηκαν καταλυτικοί παράγοντες για να επιστρέψει η Μπάγερν στο ματς μειώνοντας σε 68-63 στο 35′ και στο 73-69 ενάμισι λεπτό μετά και 75-72 στο 37′! Μέχρι εκεί όμως …. Ο Έξουμ ήταν αυτός που αναλάμβανε δράση κάθε φορά που η σερβική ομάδα ένιωθε στον σβέρκο της την ανάσα των αντιπάλων της και με τέσσερις πόντους συν την αρωγή του Λεντέι διαμόρφωσαν το τελικό 81-72.

Ο Λεσόρ τελείωσε το ματς με 16π., 11ρ., 19π. είχε ο Έξουμ ενώ για την Μπάγερν ο Χάντερ σημείωσε 16π. και κατέβασε 14 ριμπάουντ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.