Όταν μιλάει ο αρχηγός! (video)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αφού νίκησε 71-68 τη Βαλένθια στην Ισπανία με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει πράγματα και θαύματα, έχοντας συνολικά 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αφού νίκησε 71-68 τη Βαλένθια στην Ισπανία με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει πράγματα και θαύματα, έχοντας συνολικά 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η κίνηση του Τόμιτς να παίξει με τέσσερις κοντούς στα τελευταία λεπτά, όταν ο Ολυμπιακός είχε «κολλήσει» στο σκορ (58-56) ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Αρχηγού παρόντος…


Το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό από το πρώτο λεπτό με τους Ισπανούς να μπαίνουν φουριόζοι στο παρκέ και στα τρία πρώτα λεπτά να κάνουν ένα σερί 6-1.


Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και με ένα δικό του σερί 5-0 έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Σπανούλη να παίρνει από την αρχή την «μπαγκέτα» και να σκοράρει.


Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συνδυάστηκε άψογα σε δύο φάσεις με τον Χάντερ αλλά ο Φαν Ρόσομ με ένα τυχερό τρίποντο στο πέμπτο λεπτό έκανε το 12-8. Τελικά, το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 20-18 με τους Σπανούλη, Λοτζέσκι και Χάντερ να πρωταγωνιστούν για τους «ερυθρόλευκους» ενώ για τη Βαλένθια αρκετή ζημιά έκανε ο Σάτο.


Μίλησε ο Μάντζαρης στο τέλος!


Στη δεύτερη περίοδο ο Τόμιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αγραβάνη αλλά η απειρία του νεαρού φάνηκε σε δύο φάσεις καθώς πραγματοποίησε στο δωδέκατο λεπτό ένα αντιαθλητικό φάουλ δίνοντας την ευκαιρία στη Βαλένθια να περάσει μπροστά με 23-22.


Ο νεοεισελθών Λούτσιτς με έξι δικούς του πόντους κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (26-22 στο 13′) αλλά στη συνέχεια ο Σπανούλης με δύο καθοριστικά τρίποντα και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του για το 28-32, έχοντας στο τέλος του πρώτου μέρους συνολικά 3/5 τρίποντα. 


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πήρε στη συνέχεια τη σκυτάλη από τον αρχηγό των φιλοξενούμενων και με δύο δικά του τρίποντα ανέβασε τη διαφορά στους πέντε πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι, «γράφοντας» το 38-33. Ωστόσο, ο Σάτο, στην εκπνοή του ημιχρόνου, ήταν εύστοχος από τα 6,75 μ. και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο  38-36 υπέρ του Ολυμπιακού.


Με «όπλο» τα 6,75μ.!


Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και με την έναρξή του κατάφερε να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων με δύο εύστοχα τρίποντα των Σπανούλη και Μάντζαρη. Ωστόσο, η Βαλένθια δεν έδειχνε διατεθειμένη να τα παρατήσει και με τρίποντο του Αγκιλάρ στο 25′ μείωσε στους δύο πόντους (43-45).


Στη συνέχεια, το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα σκληρό με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να παίζουν αρκετά καλή άμυνα βασιζόμενοι στους Χάντερ και Πέτγουεϊ.
Δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Βαλένθια έκανε ένα μικρό σερί και από 45-51 μείωσε στο καλάθι αλλά ένα τρίποντο του Σλούκα έδωσε και πάλι αέρα πέντε πόντων στον Ολυμπιακό (49-54).


Ωστόσο, το δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά να είναι στους δύο πόντους καθώς στην εκπνοή του ο Μπάικς ευστόχησε από τα 6,75μ.


Με το δεξί!


Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και με ένα σερί 4-0 κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μετά από ώρα (58-56).


Κάπου εκεί πήρε και πάλι τη σκυτάλη ο Σπανούλης, ο οποίος με δικές του προσπάθειες ανέτρεψε την εις βάρος κατάσταση για την ομάδα του και μαζί με τον Λοτζέσκι κατάφεραν να φτάσουν στο 66-62 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκαναν το ματς να μοιάζει με θρίλερ καθώς μετά από ένα τάιμ άουτ ένα λεπτό πριν τη λήξη έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (66-66). Εκεί, ο Σλούκας κέρδισε φάουλ, εκτέλεσε βολές, αρχικά ευστόχησε στη μία αλλά πήρε το ριμπάουντ και κατά συνέπεια το φάουλ και πάλι με μία εύστοχη βολή διαμόρφωσε το τελικό 71-68.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό καθώς σημείωσε 21 πόντους ενώ αρκετά καλοί ήταν και οι Λοτζέσκι και Σλούκας με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71


ΒΑΛΕΝΘΙΑ(Περάσοβιτς): Ρίμπας 2,Φαν Πόσομ 10, Σάτο 11,Λίσουκ 3,Λούτσιτς 6,Βίβες, Μαρτίνεζ, Μπάικς 11,Λόνσαρ 8,Ακιλάρ 3,Χαρανγκόντι 14(6/7δ)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Τόμιτς): Πέτγεουι (0/4τρ,8ρ), Χάντερ 9,Ντάνστον, Σπανούλης 21(3/6δ,4/10τρ,5ασ), Σλούκας 14,Αγραβάνης, Μάντζαρης 9(3/6τρ), Λαφαγιέτ 4(5ασ), Λοζέσκι 14(7/10δ,0/4τρ)





Live Blog LIVE: Βαλένθια – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.