Euroleague: Ο MVP της σεζόν (vid)

Ο Χρήστος Καούρης διαλέγει τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής διάρκειας της φετινής Ευρωλίγκας!

Μυστήρια σεζόν για να βρει κανείς τον πολυτιμότερο. Όχι όπως πέρυσι, που είχε πάρει φόρα ο Λάρκιν και είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Φέτος κανείς δεν ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Μέχρι τον Γενάρη ο Μάικ Τζέιμς ήταν το καθαρό φαβορί στην κούρσα. Εντυπωσιακές εμφανίσεις, βελτιωμένος στις clutch στιγμές των αγώνων, φαινόταν πως δύσκολα θα έχανε το βραβείο. Ύστερα όμως ξεκίνησαν τα προβλήματα, η δεύτερη απουσία έγινε τρίτη και φαρμακερή και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να ονομαστεί MVP ένας παίκτης που δεν θα τελειώσει τη σεζόν για πειθαρχικούς λόγους, ακόμα και αν έγραψε 19.3 πόντους μ.ο σε 27 ματς φέτος.

Ο Νίκο Μίροτιτς είναι η προφανής επιλογή: Νο.1 σε μέσο όρο αξιολόγησης στην Ευρωλίγκα, έκανε πολλά (16.9) σε λίγο για την κλάση του χρόνο (25:31), διαλέγοντας σωστά τις προσπάθειες του (65.2% δίποντο, 41.8% τρίποντο, 86% βολές), ενώ ήταν εκεί σε όλους τους άλλους τομείς του παιχνιδιού (6.3 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 0.4 μπλοκ). Ο Μαυροβούνιος έχει ενστερνιστεί την less is more λογική του Σάρας, αλλά είναι λιγότερο καθοριστικός από πέρσι.

Ο Έντι Ταβάρες είναι μακριά από τον δεύτερο ο πολυτιμότερος της Ρεάλ από τη στιγμή που ο Καμπάσο έφυγε νωρίς, όμως η σεζόν της βασίλισσας κάθε άλλο παρά θάμπωσε. Νάντο Ντε Κολό και Γιαν Βέσελι αξίζουν το μισό βραβείο έκαστος αλλά όχι ένα ολόκληρο, ενώ ο υπέροχος Βλάντο Λούτσιτς δεν είχε σταθερότητα ένεκα των τραυματισμών. Ο Σέιν Λάρκιν είχε στιγμές, όμως χάνει καθαρά στη σύγκριση με τον περσινό εαυτό του. Από την Αρμάνι ξεχώρισαν πολλοί, αλλά κανείς ιδιαίτερα. Αν η Ζενίτ κατέληγε στην τετράδα, ο Πάνγκος θα ήταν υποψήφιος, αλλά όχι πια.

Τι μένει;

Ο Βάσα Μίτσιτς. Στα 27 του χρόνια ο Σέρβος έκανε πιθανότατα την πιο ώριμη Ευρωλίγκα της καριέρας του. Ήταν μαζί με τον Σίμον αυτοί που ανέλαβαν να κρατήσουν το καράβι της Εφές πάνω από τη θάλασσα στον τρικυμιώδη πρώτο γύρο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν επηρεάστηκε από την εικόνα του alter ego του. Όταν τα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους, ο Μίτσιτς οδήγησε την ομάδα του σε 14/17 νίκες στον δεύτερο γύρο και την 3η θέση: πλέον στρέφει το βλέμμα του στην Κολωνία.

Αν οι 16.1 πόντοι (56.4% δίποντο, 35.3% τρίποντο, 85.6% βολές, 5 ασίστ, 2.6 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα) ή τα τρία βραβεία MVP εβδομάδας δεν είναι αρκετά, οι εμφανίσεις του απέναντι στο top επίπεδο της Ευρωλίγκας πρέπει να μετρήσουν καθοριστικά. Ο τύπος είχε 43 πόντους και 10 ασίστ στα δύο παιχνίδια με την Μπάρσα, διέλυσε μόνος του τη Φενέρ στο καθοριστικό τουρκικό ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής με 37 πόντους, μέτρησε 17.6 πόντους συνολικά στον δεύτερο γύρο χωρίς να αμελεί ποτέ τα αμυντικά του καθήκοντα, όπως άλλοι σκόρερς έχουν το ελεύθερο να κάνουν.

Το πρωτο εμπόδιο είναι η Ρεάλ, όμως στο βάθος αχνοφαίνεται ήδη η Μπάρσα και ο Μίτσιτς φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει το θρόνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.