Και τώρα τρέχει… (video)

Ο Παναθηναϊκός αν και επέστρεψε από το -21, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και ηττήθηκε από τη Λαμποράλ Κούτσα με 79-77 στη Βιτόρια, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εξασφαλίσει πρόωρα την πρόκριση και να μπει στη διεκδίκηση ακόμη και της πρωτιάς στον όμιλο του.

Ο Παναθηναϊκός αν και επέστρεψε από το -21, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και ηττήθηκε από τη Λαμποράλ Κούτσα με 79-77 στη Βιτόρια, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εξασφαλίσει πρόωρα την πρόκριση και να μπει στη διεκδίκηση ακόμη και της πρωτιάς στον όμιλο του.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 19 πόντους και 7 ασίστ και τον ακολούθησε ο Ματσιούλης με επίσης 19 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους Βάσκους οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 9/10 τρίποντα πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπιέλιτσα με 17 πόντους, ενώ 15 σημείωσε ο Σαν Εμετέριο.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν μόνο τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Ερυθρό Αστέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Η Λαμποράλ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με τρία διαδοχικά τρίποντα από τους Ερτέλ και Γέλινεκ προηγήθηκε με 9-0. Σε εκείνο το σημείο ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παιχνίδι τον Διαμαντίδη, όμως παρά τους πέντε σερί πόντους του αρχηγού των «πρασίνων», οι Βάσκοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις, είτε μέσα από τη ρακέτα με τον Πλάις, είτε από την περιφέρεια με τον Σαν Εμετέριο και η διαφορά εκτοξεύτηκε σε υψηλά επίπεδα (21-7).

Ματσιούλις με δύο σερί τρίποντα προσπάθησε να αφυπνίσει  τους συμπαίκτες τους, ωστόσο στην άμυνα του Παναθηναϊκού δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά και οι γηπεδούχοι «βομβάρδισαν» ανενόχλητοι το αντίπαλο καλάθι (28-15). Η είσοδος του Παππά έδωσε προσωρινά ενέργεια στους «πράσινους», ωστόσο ο Σαν Εμετέριο έμοιαζε ασταμάτητος έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. και με το τέταρτο τρίποντο του (4/4) διαμόρφωσε το 34-19, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέποντας πως δεν λειτουργεί τίποτα σωστά σε άμυνα και επίθεση ρίσκαρε και έριξε στο παιχνίδι τον ανέτοιμο Λάσμε, όμως και πάλι η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε και οι Βάσκοι συνέχισαν να διατηρούν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (50-30).  Κάπου εκεί οι πρωταθλητές Ελλάδας έσφιξαν την άμυνα τους, αναγκάζοντας τους Ισπανούς να πάνε σε βιαστικές επιθέσεις, έβγαλαν αιφνιδιασμούς  και σε συνδυασμό με μεγάλα καλάθια των Ούκιτς, Διαμαντίδη και Ματσιούλις  «ροκάνισαν» τη διαφορά (55-44).

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε εκεί. Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα «εγκλώβισε» τους Βάσκους, έβγαλε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Ματσιούλις και Ούκιτς και προσπέρασε για πρώτη φορά στο ματς στο σκορ (57-58), αναγκάζοντας τον Σκαριόλο να καλέσει εσπευσμένα time out. Οι φωνές του Ιταλού προπονητή έπιασαν τόπο, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν  και με ένα επιμέρους 8-4 έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με πλεονέκτημα τριών πόντων (65-62).

Στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» προσπάθησαν εκ νέου να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως πήγαν σε βιαστικές προσπάθειες στην επίθεση, υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη  και επέτρεψαν στην Λαμποράλ να παραμένει σε θέση οδηγού και να διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας (76-67).  Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με ένα σερί 6-0 μείωσε προσωρινά σε 76-73. Οι Βάσκοι πάντως είχαν και πάλι τη λύση, αυτή τη φορά με τον Μπιέλιτσα και παρά την προσπάθεια των «πρασίνων» διατηρούσαν το προβάδισμα (79-74). Ο Φώτσης με τρίποντο μισό λεπτό πριν το φινάλε μείωσε στο καλάθι (79-77), όμως παρά την καλή άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντίδης στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε τρίποντο και οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 34-19, 55-44, 65-62, 79-77.

Λαμποράλ Κούτσα (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Χάμιλτον 2, Καουκένας 6, Χοτζ 6, Σαν Εμετέριο15, Πλάις 9, Ερτέλ 10, Κελάτι 8, Γέλινεκ 6, Μπιέλιτσα 17.

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 6, Ούκιτς 14, Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 19, Γκιστ 6, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 19.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.