Σπανούλης; «Παρών» (video)

Με τρίποντο από τα εννιά μέτρα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε ρεβάνς από... τον εαυτό του αφού παρά το ότι ήταν κακός σε όλο το ματς, έδωσε τη νίκη με 68-65 στον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με τρίποντο από τα εννιά μέτρα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε ρεβάνς από… τον εαυτό του αφού παρά το ότι ήταν κακός σε όλο το ματς, έδωσε τη νίκη με 68-65 στον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μπλοκαρισμένοι για ολόκληρο σχεδόν το 40λεπτο από την άμυνα του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ακόμα και 12 πόντους πίσω, ωστόσο με τους Μάντζαρη (11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, φοβερή άμυνα στον Διαμαντίδη) και Σλούκα (12 πόντους, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα) να κάνουν συγκλονιστική εμφάνιση, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο ματς, πηγαίνοντάς το στο τελευταίο σουτ.

Όντας αρνητικός για ακόμα έναν αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Σπανούλης πήρε τις κρίσιμες προσπάθειες στο φινάλε και ευστόχησε δις με τον Γκιστ μπροστά του, με αποκορύφωμα το νικηφόρο τρίποντο που έδωσε τη νίκη και την τρίτη θέση στην ομάδα του. 

Εξαιρετικός ο Μαυροκεφαλίδης με 17 πόντους (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ) οδήγησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό που έπαιξε φοβερή άμυνα αλλά προδόθηκε από τα πολλά λάθη του στην τέταρτη περίοδο (9). Καλή παρουσία από Κάρι (10 πόντους), Γκιστ (6 πόντους, 6 ριμπάουντ), κακό ματς από τον Διαμαντίδη, που είχε δύο πόντους με βολές, 4 ασίστ και 5 λάθη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού και η Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτόν του Παναθηναϊκού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν μειονέκτημα έδρας. Για να συμβεί το αντίθετο και να “σταυρώσουν” οι Ισπανοί με τους “ερυθρόλεκους” και οι Ρώσοι με τους “πράσινους”, θα πρέπει η Ρεάλ να ηττηθεί την Παρασκευή στο Κάουνας από την αδιάφορη και αποκλεισμένη Ζαλγκίρις.

Άμυνα εκατέρωθεν

Με πολλές δυνατές άμυνες και άγχος ξεκίνησαν το ματς οι «αιώνιοι». Το σκορ άνοιξε 2:34 μετά το τζάμπολ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 6-0 και τον Παπαπέτρου να μπαίνει ζεστός. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ επιθετικά, με το πρώτο καλάθι να έρχεται 4:22 μετά το ξεκίνημα από τρίποντο του Φώτση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 10-3 βρίσκοντας λύσεις επιθετικά, με τα ποσοστά τους πάντως να είναι μέτρια, κάτι που κόστισε στη συνέχεια. Η αμυντική προσήλωση του Παναθηναϊκού αυξήθηκε κατακόρυφα στη συνέχεια, με τους παίκτες του Αλβέρτη να βρίσκουν λύσεις μπροστά, με παιχνίδι και μέσα στη ρακέτα και μακριά. Με σερί 10-0 οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 13-10, με το τρίποντο του Ούκιτς να δίνει «αέρα» τεσσάρων πόντων στο «τριφύλλι» στο 10′ (12-16).

«Πράσινη υπεροχή»

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα ένα ματς, είχε καλά κλεισμένο τον Σπανούλη που δυσκολευόταν πολύ να πιάσει ρυθμό, με τον Αλβέρτη να βγάζει μονίμως δύο παίκτες πάνω του. Οι φιλοξενούμενοι έδιναν αρκετές φορές το σουτ στους Πειραιώτες, χωρίς αυτό όμως να είναι ιδιαίτερα καλό για τους γηπεδούχους.

Κυκλοφορώντας καλά τη μπάλα και χτυπώντας στο «ζωγραφιστό» με Ντάνστον και Πέτγουεϊ να συνεργάζονται ιδανικά, ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 4 (17-21) αλλά η επίθεση του Παναθηναϊκού ρόλαρε πλέον πολύ καλά. Ο Μαυροκεφαλίδης αποδείχθηκε άσος στο μανίκι του Αλβέρτη, με τον Έλληνα φόργουορντ να σκοράρει από μακριά αλλά και ποστάροντας κοντά στο καλάθι. Με τους Ράιτ και Κάρι να βρίσκουν ανοιχτές διαβάσεις, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 29-19, με τον Ολυμπιακό να χάνει αρκετά σουτ τόσο από κοντά όσο και από μακριά.

Ο Λοτζέσκι αποτέλεσε λύση στο επιθετικό πρόβλημα των Πειραιωτών και με επτά συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 26-31. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με 6-0, χάρη σε Μαυροκεφαλίδη και Φώτση, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +11 (26-37) και «παγώνοντας» το ΣΕΦ. Το τρίποντο του Περπέρογλου με το τέλος του ημιχρόνου έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό (29-37).

Χαρακτηριστικό πως Σπανούλης και Διαμαντίδης είχαν πολύ μικρή συνεισφορά στο πρώτο ημίχρονο.

«Ερυθρόλευκο» ξέσπασμα

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πληρώσει με το ίδιο νόμισα τον αντίπαλό του. Ο Ματσιούλις έκανε μεν το 29-41 με το ξεκίνημα ωστόσο η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα έδωσε έναυσμα για αντεπίθεση.

Οι «πράσινοι» έμειναν άποντοι για πέντε περίπου λεπτά με τους Μάντζαρη, Σλούκα και Ντάνστον να τραβούν το σκοράρισμα. Το σερί των Πειραιωτών έγινε 13-0 και το σκορ 42-41.

Ο Μάντζαρης συνέχισε να «πυροβολεί» από μακριά, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν ξανά τα επιθετικά τους πατήματα, με Κάρι και Μαυροκεφαλίδη για το 46-48 του 30ου λεπτού, με τον Παναθηναϊκό να ανακτά το προβάδισμά του.

Ποιος; Ο αρχηγός!

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το μπλακ άουτ και παίρνοντας κουράγιο και αυτοπεποίθηση από το άρμα μάχης του (άμυνα) έφτασε ξανά στο +8 (46-54) με Γκιστ και Κάρι να είναι οι πρωταγωνιστές και τον Ολυμπιακό να κολλάει και πάλι επιθετικά.

Τα επιθετικά απονενοημένα διαβήματα του Ολυμπιακού, μετουσιώνονταν σε καλάθι κυρίως χάρη στο φιλότιμο των Ντάνστον, Πέτγουεϊ αλλά και στη εξαιρετική εμφάνιση των, Μάντζαρη, Σλούκα. Με τρίποντο του τελευταίου το σκορ έγινε 56-60 ενώ με δεύτερο από τον ίδιο παίκτη αλλά και καλάθι του Ντάνστον στη συνέχεια, διαμορφώθηκε το 60-62. Οι βολές είχαν μπει πια στη ζωή των ομάδων με τον Κάρι να κάνει το 63-63 αλλά τον Σλούκα να ισοφαρίζει ευστοχώντας από τα 6.75 (63-63).

Τα λάθη πλέον ήταν εφιαλτική πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό, με τον Διαμαντίδη να κάνει άλλο ένα και τον Σπανούλη να παίζει ένας εναντίον ενός με τον Γκιστ και να τον  νικά στον αέρα για το 65-53.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Μαυροκεφαλίδη να καρφώνει για το 65 όλα, με 4 δεύτερα να απομένουν.

Τα σκριν στην επαναφορά του Ολυμπιακού έβγαλαν στον αφρό τον Σπανούλη που με τρίποντο από τα 9 περίπου μέτρα μπροστά (ξανά) στον Γκιστ έγραψε μέσα σε αποθέωση το 68-65, με την επαναφορά του Ράιτ στα 0.8 που απέμεναν να μην δίνει κάτι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (6 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7(1)
 
Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.