Διπρόσωπος (video)

Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκε με 77-75 από την Αρμάνι στο Μιλάνο για την 8η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο τέλος για μια επική ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκε με 77-75 από την Αρμάνι στο Μιλάνο για την 8η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο τέλος για μια επική ανατροπή.

Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν ακόμη και στο -18, έδειξαν ψυχή, βελτίωσαν την άμυνα τους και λίγο έλειψε να πετύχουν μία μεγάλη ανατροπή και να φύγουν με το «διπλό» από την Ιταλία.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Ζακ Ράιτ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Εξαιρετικός και ο Τζέιμς Γκιστ, κυρίως επιθετικά, με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους Ιταλούς ο Λάνγκφορντ τελείωσε το ματς με 18 πόντους και πέντε ασίστ, ενώ ο Σάμιουελς πρόσθεσε 16 πόντους.

Νωθρό ξεκίνημα

Με τους Γκιστ και Ματσιούλις να ξεκινούν ζεστά το παιχνίδι, κάνοντας σημαντική δουλειά σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του, δεν επέτρεψε στους Ιταλούς να τρέξουν και προηγήθηκε με 11-9 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αντίδραση της Αρμάνι πάντως ήταν άμεση. Εκμεταλλευόμενη τα άσχημα ποσοστά του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια (1/5 τρίποντα), αλλά και τα αρκετά λάθη (πέντε), βρήκε ρυθμό και με μπροστάρη τον Λάνγκφορντ έτρεξε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 19-11. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να «παγώσουν» το ρυθμό και να «ροκανίσουν» τη διαφορά, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 19-13 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

«Βομβαρδισμός» από τα 6.75 μ.

Οι Ιταλοί πάντως είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και σε συνδυασμό με την αστοχία του Παναθηναϊκού αλλά και τα αρκετά λάθη, κατάφεραν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου να εκτοξεύσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (27-17).

Οι «πράσινοι» με τους Ράιτ και Μπράμο προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, ωστόσο η κακή περιφερειακή τους άμυνα, έδινε το δικαίωμα στην Αρμάνι, να «βομβαρδίζει» ανενόχλητα το αντίπαλο καλάθι και να διευρύνει τη διαφορά (34-19), αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει εσπευσμένα time out. Οι φωνές του Έλληνα τεχνικού πάντως δεν έπιασαν τόπο, αφού η Αρμάνι ξέφυγε ακόμη και με 18 πόντους (41-23), προτού ο Μπράμος μειώσει στο 41-26, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Έκλεισε στην άμυνα και μείωσε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένα, βελτίωσε αισθητά την άμυνα του και με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να μειώσει σε 48-36, αναγκάζοντας τον Λούκα Μπάνκι να καλέσει time out. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ, οι «πράσινοι» κατάφεραν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο δεν μπορούσαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά.

Αντίθετα οι Ιταλοί βλέποντας τα ποσοστά τους από την περιφέρεια να μειώνονται αισθητά αποφάσισαν να «χτυπήσουν» μέσα από την ρακέτα και με μπροστάρη τον Σάμιουελς διατηρούσαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (55-41). Οι «πράσινοι» με ένα μίνι ξέσπασμα έριξαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (55-46), ωστόσο ο Νιγηριανός σέντερ της Αρμάνι έπιασε και πάλι δουλειά κάτω από το στεφάνι και οι Ιταλοί έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με αέρα 10 πόντων (59-49)

«Άγγιξε» την ανατροπή

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι Ιταλοί ξέφυγαν και πάλι με 13 πόντους (62-49), ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Αντίθετα πάλεψε μέχρι τέλους και με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει το πρώτο (!) του καλάθι στο 36ο λεπτό μείωσε στους τρεις πόντους (64-61).

Η Αρμάνι ωστόσο είχε και πάλι την απάντηση και ξέφυγε με έξι πόντου (71-65) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Φώτσης μείωσε εκ νέου για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι Ιταλοί ανανέωσαν τρεις επιθέσεις και κατάφεραν να πετύχουν καλάθι με τον Μος, κάνοντας το 74-69. Με το σκορ στο 76-73 ο Μέλι πήγε στη γραμμή των βολών, όμως αστόχησε και στις δύο και ο Διαμαντίδης στη συνέχεια της φάσης μείωσε στον πόντο (76-75). Ο Λάνγκφορντ από τη γραμμή των βολών έκανε το 77-75, όμως ο Ράιτ στην τελευταία επίθεση αστόχησε και ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση και ηττήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 41-26, 59-49, 77-75

Αρμάνι Μιλάνο (Λούκα Μπάνκι): Τζεντίλε 8(1), Τσερέλα 8(2), Μέλι 3(1), Χάκετ 5, Κανγκούρ, Λανγκφορντ 18(3), Σάμιουελς 16, Τουρέ, Ουάλας, Λαβάλ 2, Μος 7(2), Τζέρελς 10(2).

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 7(1), Μπατίστ, Φώτσης 10(2), Ούκιτς 2, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 21(2), Παππάς 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 17.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.