Ντάλας καλεί Καλάθη

Ο Ντόνι Νέλσον, γενικός διευθυντής των Ντάλας Μάβερικς, θέλει το Νικ Καλάθη την επόμενη σεζόν στην ομάδα του

Ο Ντόνι Νέλσον, γενικός διευθυντής των Ντάλας Μάβερικς, θέλει το Νικ Καλάθη την επόμενη σεζόν στην ομάδα του. Το Ντάλας άλλωστε έχει τα δικαιώματα του παίκτη στο ΝΒΑ. «Υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα για τον Νικ Καλάθη να παίξει για τους Ντάλας Μάβερικς την επόμενη χρονιά κι ακόμη μία μεγαλύτερη να γυρίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη σεζόν 2012-13» αποκάλυψε ο Νέλσον.
 
Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης  για τον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του Καλάθη. Ωστόσο το Ντάλας μπορεί να πληρώσει στον Παναθηναϊκό 500.000 δολάρια και να αποκτήσει τον παίκτη.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντόνι Νέλσον
Τι έχεις ακούσει για τον τρόπο που παίζει ο Καλάθης;
«Απλά έχω τα τελευταία νέα από το σκάουντινγκ και παίζει καλά. Δεν εκπλήσσομαι. Όταν τον πήραμε στα ντραφτ, πιστέψαμε ότι θα έχει καλή εξέλιξη. Ήμασταν τυχεροί που τον πήραμε και όλοι γνωρίζουν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, οπότε δεν περιμέναμε να έχει εύκολο δρόμο όταν πήγε στην Ελλάδα, αλλά τα κατάφερε καλά και νομίζω πως η Παρασκευή ήταν ένα σημάδι πως θα έρθει».
 
Τι πτυχές του παιχνιδιού έχουν βελτιωθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τον Παναθηναϊκό;
«Λοιπόν, είναι ένας combo γκαρντ, έτσι πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πράγμα είναι η εμπειρία. Είχε επιτυχία στο κολέγιο, αλλά εκεί το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό όταν αντιμετωπίζεις μεγάλους σε σταθερή βάση. Η επαγγελματική λίγκα τον έχει κάνει πιο ολοκληρωμένο».
 
Ποιον παίκτη του ΝΒΑ σου θυμίζει;
«Δεν ξέρω… τον Ντάνι Έιτζ; Έχει τις ιδιότητες του πόιντ γκαρντ, αλλά επίσης και του combo πράγμα που του επιτρέπει να κάνει λίγο κι από τα δύο, μπορεί να πάρει γρήγορες αποφάσεις, ενώ είναι πραγματικός εργάτης. Ο Ντάνι ήταν εξαιρετικός παίκτης, είχε μία χιλιοτραγουδισμένη καριέρα, είχε κερδίσει πρωταθλήματα, αλλά με τον Νικ ελπίζουμε ότι θα δούμε μερικά από αυτά τα κατορθώματα».
 
Τι ξέρετε για τον κόουτς Ομπράντοβιτς; Έχει εξελίξει το παιχνίδι του Καλάθη;
«Το καταπληκτικό είναι ότι από μόνος του είναι μεγάλος πόιντ γκαρντ, κι όταν έχεις προπονητή κάποιον που έπαιζε στην ίδια θέση με σένα και έχει δει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της, τότε σίγουρα βοηθάει από την οπτική γωνία του παίκτη. Υπάρχει ένα κοινό σημείο όσον αφορά την εξατομικευμένη διδασκαλία, αλλά όσον αφορά τις προσαρμογές μέσα στο παιχνίδι, έχω τον μέγιστο σεβασμό για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς».
 
Το σχεδιάζουν οι Μάβερικς για τον Νικ;
«Εξαρτάται. Θα είμαστε σε επικοινωνία με τον ατζέντη του, Νταν Φέγκαν και θα δούμε που θα βρίσκεται αυτό το καλοκαίρι. Τον επιλέξαμε στα ντραφτ με την προοπτική πως θα του δώσουμε την ευκαιρία να εξελιχθεί για μερικά χρόνια, στη συνέχεια όμως αναθεωρήσαμε. Οπότε θα ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση το καλοκαίρι».
 
Τι πιθανότητες έχει να παίξει στο ΝΒΑ την ερχόμενη σεζόν και που θα βρίσκεται σε δύο χρονιές από τώρα;
«… Θα έλεγα καλές… και πολύ καλές. Νομίζω ότι αρχίζει να ετοιμάζει την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και σίγουρα αυτές οι πιθανότητες αρχίζουν να γεννιούνται. Όλα εξαρτώνται από το πως θα χτιστεί η ομάδα μας και το τι ευκαιρίες υπάρχουν γι’ αυτόν στην Ελλάδα. Αυτή η κουβέντα σίγουρα θα πραγματοποιηθεί».
 
Πότε μίλησες μαζί του, τι σου έκανε εντύπωση γι’ αυτόν;
«Προέρχεται από μία σπουδαία οικογένεια και ο αδελφός του είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε σοβαρά. Σίγουρα έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις γι’ αυτόν σαν άτομο. Τον συμπαθούμε. Πιστεύουμε ότι είναι καλός με σπουδαία προοπτική».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.