Μπλατ: Κορυφαίος όλων των εποχών ο Διαμαντίδης

Αν και στεναχωρημένος, ο Ντέιβιντ Μπλατ δε μπορούσε να μην βγάλει το καπέλο του στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αν και στεναχωρημένος, ο Ντέιβιντ Μπλατ δε μπορούσε να μην βγάλει το καπέλο του στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως στον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον «αρχιτέκτονα» του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ χαρακτήρισε τον πρώτο «κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών» και παρομοιάσε τον δεύτερο με τον Φιλ Τζάκσον.

Μιλόντας για τους νέους Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Μπλατ τόνισε ότι «ήταν δίκαιη η νίκη τους. Από την πλευρά μου μπορώ να πω ότι το μπασκετ δεν είναι ταινία του χόλιγουντ, για αυτό και δεν έχει πάντα ευτυχισμένο τέλος. Το ότι χάσαμε δεν σημαίνει ότι πήγε χαμένη η σεζόν. Είμαστε νέα ομάδα, στην οποία κανείς δεν στοιχημάτιζε ότι θα έφτανε ως εδώ. Κάναμε σπουδαία πράγματα και παίξαμε καλό μπάσκετ. Το ότι δεν κερδίσαμε τον τελικό δεν σημαίνει ότι ήταν άσχημη η ιστορία που ζήσαμε».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και ο Μπλατ απάντησε ότι «ήταν ο MVP της Ευρωλίγκα φέτος. Είναι σπουδαίος, εξαιρετικός παίκτης. Είναι ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Είναι ο παίκτης που αλλάζει τις μορφές του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και το κάνει πάντα στο σωστό σημείο. Εχει αυτή την ήσυχη ποιότητα και όταν βρίσκεται απέναντι στην δυσκολία, διατηρεί την ηρεμία του, βλέπει πιο γρήγορα από τους άλλους παίκτες και παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης».
Ενδιάμεσα αναφέρθηκε στο τι συνέβη σήμερα με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: «Τον πίεσαν πάρα πολύ, έκανε γρήγορα φάουλ και δεν του επέτρεψαν να κάνει το παιχνίδι μας» Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την «Ημέρα των Πεσόντων»  και απάντησε πως «πριν χτυπήσει η σειρήνα για αρχίσει αυτή η τόσο σημαντική επέτειος ήμασταν αποδυτήρια καναμε σιγή. Οι συνθήκες δεν μας βοήθησαν, για αυτό και ο τελικός διεξήχθη πιο νωρίς. Ολοι μας σεβάστηκαν και το αξιολογούμε πολύ θετικά». 
Τέλος, ήταν η σειρά του αντιπάλου του. Ο Ισραηλινός τεχνικός κλήθηκε να μιλήσει για τον  Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τόνισε ότι «μοιάζει να είναι βγαλμένος από άλλη εποχή. Ισως να μην ανήκει σε καμία εποχή! Είναι κάτι σαν τον Φιλ Τζάκσον. Είναι σπουδαίος προπονητής, επαγγελματίας και σωστός άνθρωπος. Είναι αφοσιωμένος στην δουλειά του, βοηθά άλλους προπονητές παίκτες, είχε την καλή τύχη να έχει τοπικούς καλούς παίκτες σημαντικούς. Κράτησε την παράδοση Διανμαντίδη, Τσαρτσαρή, Σπανβούλης Αλβέρτης. Παίκτες ίδια ομάδα πολλά χρόνια. Είναι τρία βήματα πιο μπροστά από τους άλλους, λόγω αυτής της εμπειρίας. Η εμπειρία αυτών των παικτών σε αντίθεση με εμάς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.