Γιάριτς: «Να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη»

Ο περιορισμός του Δημήτρη Διαμαντίδη θα είναι το «κλειδί» της επικράτησης επί του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Μάρκο Γιάριτς.

Ο περιορισμός του Δημήτρη Διαμαντίδη θα είναι το «κλειδί» της επικράτησης επί του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Μάρκο Γιάριτς. Ο Σέρβος παίκτης της Σιένα τόνισε πως είναι χαρούμενος που επιστρέφει σε Final 4 της Euroleague, μετά το 2002 και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη ομάδα από την Σιένα, όμως οι Ιταλοί θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Ο Γιάριτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Αναλυτικά δήλωσε:

Πως νιώθεις που θα πας βρεθείς ξανά σε Final Four; «Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω πίσω στην Ευρώπη, από το ΝΒΑ ήταν για να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο της διοργάνωσης και γιατί όχι να κερδίσω έναν ευρωπαϊκό τίτλο πριν σταματήσει η καριέρα μου, τώρα που είμαι εδώ σε ακόμη ένα Final Four, είμαι πολύ ενθουσιασμένος όσο και συγκεντρωμένος, είναι ήδη ένα μεγάλο επίτευγμα και ελπίζω να επιστρέψουμε ως πρωταθλητές Ευρώπης».

Το τελευταίο σου Final Four ήταν το 2002 με την Κίντερ, το πρώτο σου με την Φορτιτούντο το 1999, τι θυμάσαι από αυτά τα Final Fours; «Ήταν σπουδαία εμπειρία, αλλά ήμουν νέος. Μπορεί να είχα επιτυχία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να πήγα σε δύο Final Fours, ωστόσο δεν εκτίμησα πλήρως αυτό το επίτευγμα, καθώς ήταν νωρίς στην καριέρα μου. Τώρα είμαι μεγαλύτερος, έχω συνειδητοποιήσει ότι το να φτάσεις στους «4» της διοργάνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι σίγουρα τεράστιο επίτευγμα».

Πως ήταν για σένα το γεγονός ότι ήρθες στη Σιένα στα μέσα της σεζόν και μετά έγινες μεγάλο μέρος της επιτυχίας της να φτάσει στο Final Four; «Γι’ αυτό το λόγο άλλαξα ομάδες, γιατί ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα και ήλπιζα ότι με την εμπειρία μου θα προσπαθούσα να πετύχω έναν μεγαλύτερο στόχο. Η Σιένα είναι μία ιδιαίτερη ομάδα με εκπληκτικούς παίκτες και τέλεια χημεία. Το αποτέλεσμα είναι αυτό, εδώ που φτάσαμε. Είμαι σίγουρος πως για να πετύχουμε χρειαζόμαστε χημεία, που σίγουρα την έχουμε».

Τι άλλαξε στην ομάδα, αφού χάσετε με 48 πόντους στην πρεμιέρα των playoffs από τον Ολυμπιακό; «Αυτή ήταν από τις πιο σκληρές στιγμές στην καριέρα μου. Ευτυχώς, δύο μέρες αργότερα στο επόμενα παιχνίδι καταφέραμε να συνέλθουμε. Αν ήταν παιχνίδι κανονικής περιόδου, θα είχαμε μία εβδομάδα… ήταν πολύ δύσκολη ήττα και ξέραμε ότι για να το ξεχάσουμε έπρεπε να κερδίσουμε».

… για την αγωνιστική του άνοδο: «Τίποτα το ιδιαίτερο δεν με ενέπνευσε. Ήταν απλά θέμα χρόνου να αρχίσω να αισθάνομαι άνετα και η ομάδα με περίμενε, καθώς άρχισα να παίζω στην αγαπημένη μου θέση του ποιντ γκαρντ. Τελικά κατάφερα να σταθώ και πάλι στα πόδια μου απέναντι στον Ολυμπιακό, ένιωσα πολύ πιο δυνατός και τα πράγματα άρχισαν να καλυτερεύουν. Το πρώτο μέρος της σεζόν ήταν κάτι σαν προετοιμασία για μένα και όλα έγιναν τη σωστή στιγμή».

Θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, θα είναι μία «μάχη» μεταξύ δύο ομάδων με εμπειρία. Ποιες μικρές λεπτομέρειες θα είναι καθοριστικές απέναντι στους «πράσινους»; «Και οι δύο ομάδες έχουμε σπουδαίο μπασκετικό ταλέντο και καλό προπονητικό τιμ. Ίσως έχουν λίγη εμπειρία παραπάνω από μας, αλλά σίγουρα πρόκειται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα τα παρατήσουμε όταν θα είμαστε πίσω με 5-10 πόντους ή θα παλέψουμε ως το τέλος μαζί; Δεν θα υπάρξει άλλο παιχνίδι μετά από αυτό! Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να φροντίσουμε για να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ, κλεψίματα, ασίστ, να κάνουμε απλά σουτ, να είμαστε εύστοχοι στις βολές…».

Το να περιορίσετε τον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι πρόκληση; Πως σκοπεύεται να τον σταματήσετε; «Σίγουρα είναι σπουδαίος παίκτης, χωρίς αμφιβολία. Έκανε μεγάλα παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πρέπει να τον σταματήσουμε, όμως πρέπει να είμαστε και σίγουροι πως κάποιος άλλος παίκτης που φαίνεται λιγότερο σημαντικός δεν θα κάνει το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια κάνει τη διαφορά κάποιος που δεν περιμένεις».

Πέρυσι αγωνίστηκες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είσαι χαρούμενος που θα δεις κάποιους συμπαίκτες σου; «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς, το άξιζαν μετά από τόσα χρόνια, είναι ένα σπουδαίο γκρουπ και προσπάθησαν σκληρά. Ελπίζω πάντως να τερματίσουν… πίσω μας!»

Ποιες είναι οι κύριες διαφορές που βλέπεις στην Ευρωλίγκα απ’ όταν άρχισες να παίζεις στη διοργάνωση; «Είναι περίπου το ίδιο, η πραγματική διαφορά είναι στα πρωταθλήματα, που είναι λιγότερο ελκυστικά και δυνατά τώρα. Θυμάμαι το ελληνικό, το ιταλικό και το ισπανικό ήταν πολύ πιο δυνατά και οι ομάδες είχαν να παίξουν παιχνίδια υψηλού επιπέδου τόσο σε Ευρώπη όσο και στις χώρες τους. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση σε μερικές λίγκες, κανείς δε θέλει να το βλέπει αυτό, ούτε παίκτης, ούτε φίλαθλος».

Σίγουρα θα ξέρεις ότι είναι η επέτειος από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα 10 χρόνια πριν, τι θα σημαίνει για σένα να κερδίσεις ακόμη ένα ευρωπαϊκό μία δεκαετία αργότερα; «Θα σήμαινε πολλά για μένα, δέκα χρόνια αργότερα ως βετεράνος, ειδικά για την οικογένεια μου που με στηρίζει από το ξεκίνημα θα σήμαινε πολλά η κατάκτηση ενός τίτλου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.