Μαρκόπουλος: “Με όπλο την άμυνα”

Την πρώτη νίκη του στους ομίλους του EuroCup φιλοδοξεί να πετύχει την Τρίτη, υποδεχόμενος για την τρίτη αγωνιστική της φάσης, τη Ροάν ο ΠΑΟΚ.

Την πρώτη νίκη του στους ομίλους του EuroCup φιλοδοξεί να πετύχει την Τρίτη, υποδεχόμενος για την τρίτη αγωνιστική της φάσης (20:00), τη Ροάν ο ΠΑΟΚ.

«Έχουμε δύσκολο έργο, παίζουμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Παρόλα αυτά, έχει σκαμπανεβάσματα, έχει αδυναμίες και, αν είμαστε καλοί, μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Θέλουμε να είμαστε καλοί σαν ΠΑΟΚ, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, να τρέξουμε, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Ο αντίπαλος έχει καλή κίνηση, βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι, διαθέτει καλούς σουτέρ,» δήλωσε σήμερα ο Σούλης Μαρκόπουλος στους εκπροσώπους του Τύπου, πριν την τελευταία προπόνηση του “Δικεφάλου” εν όψει της μάχης με τους Γάλλους και κατέληξε: «Πρέπει να διώξουμε το άγχος, να παίξουμε πιο ελεύθερα, να βρούμε το δρόμο έξω από το τρίποντο, κάτι που μας έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Οταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, υπάρχει άγχος. Αν έρχονται οι νίκες, οι παίκτες πιστεύουν στον εαυτό τους και ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σε ότι αφορά την Ευρώπη, ο πρώτος στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο, να παίζουμε καλά και αν καταφέρουμε να πάρουμε και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Eurocup, θα είναι ό,τι καλύτερο».

Καθοριστική, για τη θετική έκβαση της αυριανής αναμέτρησης, την άμυνα που θα παίξει ο ΠΑΟΚ, θεωρεί και ο Τζάστιν Γκρέι.

«Έχουμε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι, για το Eurocup, το σημαντικότερο ίσως για τη χρονιά, σε ότι αφορά το θεσμό. Χάσαμε τα δύο πρώτα ματς, θέλουμε να αδράξουμε την ευκαιρία, να βελτιωθούμε, να παίξουμε δυνατά και να πάρουμε τη νίκη Χρειάζεται να παίξουμε στο επίπεδο που απαιτεί ο αγώνας. Η Ροάν είναι αθλητική ομάδα, που της αρέσει να τρέχει. “Κλειδί” θα είναι η άμυνά μας. Εφόσον είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι, όλα τα άλλα, η ενέργεια στην επίθεση, θα έρθουν,» τόνισε με νόημα ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ.

Συνέχισε λέγοντας: «Ολες οι ομάδες στο Eurocup είναι δύσκολες. Φάνηκε από τις αναμετρήσεις που δώσαμε απέναντι στην Εστουντιάντες και την Μπενετόν. Όπως προανέφερα, το σημαντικό είναι η άμυνα μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε καλά εκεί για να κατακτήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι μακρινό το να σκέφτομαι από τώρα τι θα συμβεί αν θα προκριθούμε στην επόμενη φάση και ποιον αντίπαλο θα βρούμε εκεί».

Ο Ρόμπερτ Ντόζιερ, με τη σειρά του, σχολίασε για τον αγώνα με τη Ροάν: «Παίζουν γρήγορα, είναι καλοί στο τρανζίσιον γκέιμ και το πιν εν ρολ, έχουν αποτελεσματικότητα στη ρακέτα. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι, να λειτουργήσουμε καλά αμυντικά για μην τους επιτρέψουμε να κάνουμε το παιχνίδι τους. Θέλουμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε, άσχετα με το ποιον έχουμε αντίπαλο. Είναι το ίδιο να παίζουμε με τον Ικαρο, τη Ροάν ή τον Ολυμπιακό. Αύριο προσδοκία μας είναι να νικήσουμε για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οποια ομάδα πάρει το θετικό αποτέλεσμα σαφώς θα τονωθεί ψυχολογικά για τη συνέχεια».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι: «Δεν είναι θέμα η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια. Είναι πιο ενδιαφέρον και πιο ανταγωνιστικό να παίζεις δύο αγώνες την εβδομάδα από ότι ένα».

Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε: «Νιώθω καλά στην ομάδα. Μαθαίνω, πλέον, τις λεπτομέρειες που την αφορούν. Κάθε μέρα που περνάει θα γίνομαι καλύτερος. Σημαντικό είναι πως όλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου, βοηθούν στην προσαρμογή μου στα δεδομένα του ΠΑΟΚ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.