Προμηθέας-Ναντέρ 88-72: Ενορχηστρωτής Μάντζαρης, killer Μίλερ-Γιαννόπουλος (vid)

Ο Προμηθέας Πατρών δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στη Ναντέρ (88-72), ισοφάρισε το ρεκόρ του σε 2-2 και κοιτάζει με άλλον "αέρα" τη συνέχεια του Eurocup. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μοίρασε 11 ασίστ και οι Ίαν Μίλερ-Χάρης Γιαννόπουλος έκαναν αυτό που ξέρουν καλά.

Με αισιοδοξία ατενίζει πλέον το μέλλον στο Eurocup ο Προμηθέας Πατρών. Από το 0-2 στο 2-2 ρεκόρ με αντίδραση μεγάλης ομάδας. Το “διπλό” στην Τουρκία επί της Μπούρσασπορ την περασμένη εβδομάδα επισφραγίστηκε με την σημερινή εντός έδρας νίκη σε βάρος της Ναντέρ.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε λιγότερα κενά διαστήματα και “πάτησε το γκάζι” στο φινάλε για να τελειώσει την δουλειά.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μπορεί να έμεινε άποντος αλλά ήταν εκ των κορυφαίων χάρη στις 11 ασίστ του. Γιαννόπουλος (21 πόντους) και Μίλερ (19 πόντους) ήταν τα πρώτα “βιολιά” των Πατρινών.

Για τη Ναντέρ, Κορντινιέ και Καμπά πάλευαν (σχεδόν) μόνοι τους. Ο 23χρόνος Γάλλος περιφερειακός τελείωσε το ματς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο 27χρόνος Γάλλος ψηλός σταμάτησε στους 20 πόντους (9/10 δίποντα) και τα 8 ριμπάουντ. Στόουν και Ουόρεν ήταν επίσης σε καλή κατάσταση αλλά μετά από αυτούς τους τέσσερις το… χάος για τους φιλοξενούμενους!

Το ματς:

Ο Προμηθέας φάνηκε πως μπήκε καλύτερα στο παρκέ καθώς προηγήθηκε στο δίλεπτο 7-3 (δύο καλάθια του Αγκμπελέσε και ένα τρίποντο του Αγραβάνη). Οι Γάλλοι αντέδρασαν και με πρωταγωνιστή τον Καμπά ισοφάρισαν το παιχνίδι στους 15 πόντους στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Μάλιστα, ο Γάλλος ψηλός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (15-19) συνεχίζοντας να κάνει θραύση κάτω από τις δύο ρακέτες (12 πόντους στην πρώτη περίοδο). Ο Φείγ είπε την… τελευταία λέξη του πρώτου δεκαλέπτου ισοφαρίζοντας σε 21 όλα για τους γηπεδούχους.

Η είσοδος του Ντελρόι Τζέιμς στο παιχνίδι βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία κατάφερε να ξεφύγει 37-32 αρχικά και λίγο αργότερα 42-36 με το πρώτο τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου στο παιχνίδι. Ο Άλφα Καμπά επέστρεψε στο παρκέ και συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, φτάνοντας τους 18 πόντους στο πρώτο μισό (8/9 δίποντα). Η Ναντέρ ισοφάρισε σε 44 όλα αλλά ο Γιαννόπουλος έδωσε προβάδισμα στους Πατρινούς (46-44).

Αποφασισμένοι να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης βγήκαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Προμηθέα. Με 7-0 σερί το 46-44 μετατράπηκε σε 53-44 ενώ λίγο αργότερα ο Χάρης Γιαννόπουλος πήγε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (59-49). Τάιλερ Στόουν, Κρις Ουόρεν και η άμυνα της γαλλικής ομάδας στο τελευταίο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, έριξαν την διαφορά στους 7, 63-56.

Ο Ίαν Μίλερ ξεκίνησε ιδανικά το τελευταίο δεκάλεπτο με 5 σερί πόντους για το +12, 68-56. Όμως, η ομάδα του Ντοναντιέ απάντησε με δικό της 7-0 σερί αναγκάζοντας τον Μάκη Γιατρά να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ (68-63, 07:40 πριν τη λήξη). Κάπου εκεί ανέλαβε και πάλι δράση ο Χάρης Γιαννόπουλος που με προσωπικούς συνεχόμενους πόντους έδωσε τέλος ουσιαστικά στην αγωνία (78-66, 4,5 λεπτά πριν το φινάλε). Το φινάλε ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Προμηθέα να θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά και την γαλλική ομάδα να παραπαίει.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 46-44, 63-56, 88-72.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.