Άρης-Μπουργκ 68-76: Τον «Λύγισε» ο Ρισασέ (highlights)

Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπουργκ, ηττήθηκε με τελικό σκορ 68-76 και γνώρισε την 9η φετινή του ήττα στο Eurocup ύστερα από 16 αγώνες.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έφτασε στο σημείο να μειώσει στους τρεις τη διαφορά έξι λεπτά πριν το τέλος (60-63), όμως «λύγισε» από την εξαιρετική Μπουργκ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Ρισασέ με 20 πόντους, κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ και διατήρησαν την πρώτη θέση στον β’ όμιλο του Eurocup

ΤΟ ΜΑΤΣ

Έστησε αμυντικό τείχος η Μπουργκ 

Ο Άρης τα βρήκε σκούρα στην πρώτη περίοδο κόντρα στη Μπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στο αμυντικό κομμάτι, δεν άφησαν τίποτα εύκολο στους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη και έτσι βρήκαν ρυθμό και στις δύο άκρες του παρκέ.  

Του έδωσε ώθηση ο εξαιρετικός Τολιόπουλος 

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Ο Άρης βρήκε λύσεις επιθετικά, κυρίως χάρη στον, για ακόμη ένα παιχνίδι, εξαιρετικό Τολιόπουλο, και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια (34-39). 

Κορυφαίοι του πρώτου μέρους οι Τολιόπουλος (11 πόντους, 2 ασίστ) και Ρισασέ (12 πόντους, 4/6 εντός παιδιάς). 

Αντιδρά η Μπουργκ στο ξέσπασμα του Άρη

Οι θεσσαλονικείς εκμεταλλευτήκαν τη φόρα που είχαν από τη δεύτερη περίοδο και με σουτ του Γκάλινατ ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (39-39) μετά το 4-4.  

Η Μπουργκ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και έβγαλε αντίδραση στο ξέσπασμα της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη. Με ένα σερί 7-0 οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα (39-46). Ο Άρης έδειξε να επηρεάζεται από τη ξαφνική αντεπίθεση των Γάλλων, έχασαν το ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση και έμειναν πίσω με οχτώ πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. 

Τα έδωσε όλα αλλά στο τέλος λύγισε

Η Μπουργκ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο και προσπάθησε να μεγαλώσει την υπέρ της διαφορά. Ο Άρης όμως δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη. Με πέντε συνεχόμενους αναπάντητους πόντους έξι λεπτά πριν το τέλος, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μείωσε τη διαφορά στους τρεις (60-63) και έδωσε το έναυσμα για ένα φινάλε θρίλερ. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι τη λύση και με δύο σερί τρίποντα από Ρισασέ και Μόργκαν ανέβασαν τη διαφορά στους εννιά (60-69). Μετά από αυτό το σημείο ο Άρης δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να βγάλει αντίδραση και γνώρισε την ήττα που τον ρίχνει στο 7-9.

Κορυφαίος του αγώνα για τους νικητές ο Ρισασέ με 20 πόντους. Από την άλλη, ξεχώρισαν οι Γκάλινατ (20 πόντους) και Τολιόπουλος (17 πόντους).

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-17, 17-20, 17-17.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.