Eurocup: Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Ο Προμηθέας σύμφωνα με το ranking της διοργάνωσης θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Δυο όμιλοι των 10 ομάδων θα συγκροτηθούν στην κλήρωση (9/7).

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την ρωσική Λοκομοτίβ Κούμπαν, τοποθετήθηκε ο Προμηθέας Πάτρας, σύμφωνα με το νεό σύστημα του Eurocup και η κλήρωση των δυο ομίλων, θα γίνει για 20 ομάδες από 13 χώρες, στις 9 Ιουλίου.

Θα παίξουν 18 παιχνίδια συνολικά, με 8 ομάδες από κάθε γκρουπ να προχωρούν στους γύρους αποκλεισμού. Οι 20 ομάδες χωρίζονται σε 10 επίπεδα με δύο ομάδες, σύμφωνα με το ranking, βασισμένο σε αποτελέσματα από τις προηγούμενες τρεις σεζόν.

  • Οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε 10 γκρουπ που θα έχει από δύο ομάδες το καθένα σύμφωνα με το Club Ranking.
  • Θα χρησιμοποιηθεί η απόδοση των ομάδων στην Euroleague κατά την διάρκεια μιας τριετίας. Κάθε ομάδα θα παίρνει 2 πόντους για κάθε νίκη και έναν πόντο γι ισοπαλία ή ήττα στην κανονική περίοδο. Διατίθενται 2 πόντοι μπόνους για την επίτευξη του Last 16, θα δίνονται 2 πόντοι μπόνους για την επίτευξη των Last 8, 1 πόντος μπόνους θα πηγαίνει στους Last 4, 1 πόντος μπόνους θα δίνεται για τους Τελικούς. Το Club Ranking αποτελείται από το άθροισμα των συντελεστών του συλλόγου από τα τελευταία τρία χρόνια. Τα αποτελέσματα της ομάδας με τις χειρότερες επιδόσεις από κάθε χώρας ή λίγκας θα προστίθενται μαζί κάθε χρόνο για να δημιουργήσουν μια θέση για τη συγκεκριμένη χώρα ή λίγκα στην κατάταξη των ομάδων. Αυτή είναι η χαμηλότερη δυνατή θέση που μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε σύλλογος από αυτήν τη χώρα ή την λίγκα που μπορεί να πάρει από την κλήρωση.
  • Εάν δύο ή περισσότερες ομάδες έχουν την ίδια κατάταξη, η ισοπαλία θα επιλυθεί με τον συνολικό αριθμό των νικών κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου. Εάν συνεχιστεί η ισοπαλία, η τελική κατάταξη στην EuroLeague και, εάν είναι απαραίτητο, το EuroCup από την προηγούμενη σεζόν θα χρησιμοποιηθεί για να σπάσει τη ισοπαλία. Εάν συνεχιστεί η ισοπαλία, η τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα εσωτερικού από την προηγούμενη σεζόν (μετά τα playoffs) θα χρησιμοποιηθεί για να σπάσει τη ισοπαλία. Εάν η ισοπαλία διατηρηθεί, θα γίνει κλήρωση, με τον τρόπο να αποφασίζεται.
  • Οι δύο πρώτες ομάδες από το Ranking Club που συμμετέχουν στην Κανονική σεζόν θα είναι το πρώτο γκρουπ, οι επόμενοι το δεύτερο και πάλει λέγοντας μέχρι τους 10.

Περιορισμοί

Δύο ομάδες από το ίδιο εγχώριο πρωτάθλημα δεν μπορούν να είναι στο ίδιο γκρουπ στην Regular Season, εκτός εάν υπάρχουν περισσότερες από δύο ομάδες από το ίδιο εγχώριο πρωτάθλημα που συμμετέχουν. Σε αυτήν την περίπτωση, η κλήρωση θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει το ποσό των αντιπροσώπων σε κάθε γκρουπ.

2021-22 DRAW SEEDS

1ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Βαλένθια

Ανδόρα

2ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Προμηθέας Πάτρας

Λοκομοτίβ Κουμπάν

3ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Γκραν Κανάρια

Μπανταλόνα

4ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Μποντούτσνοστ

Παρτιζάν

5ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Μπολόνια

Λιετκαμπέλις

6ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Ολύμπια Λιουμπιάνα

Τρεντό

7ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Λεβαρουά
Μπουρζ

8ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Ουλμ

Τουρκ Τέλεκομ

9ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Μπουρσασπόρ

Αμβούργο

10ο Γκρουπ Δυναμικότητας
Βενέτσια

Σλονσκ Βλότσλαβ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.