Eurocup: Θρίαμβος της Μονακό! (hls)

Η ομάδα του Πριγκιπάτου νίκησε και στην έδρα της Ούνιξ Καζάν με 86-83, έκανε το 2-0, φτάνοντας στην κατάκτηση του Eurocup για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Μονακό έγινε η πρώτη ομάδα που αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα και κατακτά το Eurocup, καθώς επικράτησε και στο δεύτερο συγκλονιστικό τελικό της Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη για να φτάσει στην κορυφή.

Ο δεύτερος τελικός του Eurocup διεξήχθη στο Καζάν παρουσία 4.900 φιλάθλων, μεταξύ αυτών και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, με τους δύο φιναλίστ να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στη Euroleague της επόμενης περιόδου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως ισορροπημένο (σκορ 47-48), αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων, οι δύο ομάδες ήταν απολύτως συγκεντρωμένες (3 λάθη για τους Ρώσους και 2 για τους φιλοξενούμενους), ο Μπράουν είχε 10 πόντους με τον Θιόντορ να εκτελεί και να οργανώνει (7 πόντους, 5 ασίστ) και τον MVP της διοργάνωσης, Σμιθ, να μένει και πάλι πολύ χαμηλά, καθώς δεν είχε πόντο στο πρώτο μέρος.

Στον αντίποδα οι Μονεγάσκοι είχαν εξαιρετικό ποσοστό από την περίμετρο (8/14) με τον Μποστ να έχει 12 πόντους και τον Γκρέι να αποτελεί το σταθερό πυλώνα της επίθεσης με 17 πόντους (4/5 τρίποντα), αλλά είχαν 8 χαμένες βολές (12/20).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τη ρωσική ομάδα να είναι φανερά αγχωμένη και τη Μονακό 3:35′ πριν από το τέλος να οικοδομεί διαφορά 6 πόντων. 

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σμιθ, ο οποίος με 8 πόντους έφερε την ομάδα του στο 83-81, 15 δεύτερα πριν από το τέλος. Ο Ο’ Μπράιαν με 10 δεύτερα στο ρολόι πέτυχε goal-foul για το 83-84, ο Σμιθ αστόχησε σε τρίποντο, ο Νάιτ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή και με 2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 83-86, αφού ο Σμιθ δεν τα κατάφερε με βεβιασμένο σουτ από την περίμετρο. 

Τον τίτλου του πολυτιμότερου των τελικών πήρε ο Γκρέι έχοντας 25 πόντους στο δεύτερο παιχνίδι (είχε 23 στο πρώτο), ο Νάιτ έκανε double-double με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Ο’Μπράιαν είχε 16 πόντους, ο Μποστ προσέφερε 14 πόντους.

Από τη ρωσική ομάδα, ο Μπράουν είχε 16 πόντους, ο Θίοντορ 15 πόντους και 6 ασίστ, ο Κέιναν 11, ο Σμιθ 10.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.