Α1 Γυναικών: Η επανεκκίνηση θα είναι «αλλιώτικη»

Η Α1 Γυναικών ετοιμάζεται για επανεκκίνηση όπως προανήγγειλε και επέτρεψε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο θα συνδυαστεί με νέο σύστημα διεξαγωγής. Οι σύλλογοι όμως ζητούν από το κράτος οικονομική στήριξη για να ανταπεξέλθουν.

Η Α1 Γυναικών μετά από 3,5 περίπου μήνες, ετοιμάζεται να βγάλει το «λουκέτο». Το σύστημα διεξαγωγής διαφέρει για να μπορέσουν να χωρέσουν οι υποχρεώσεις χρονικά.

Ήταν κάτι αναμενόμενο (δεν μπορούν να χωρέσουν τόσα ματς μέσα σε ένα τρίμηνο). Το νέο σύστημα το πρότεινε ο Παναθηναϊκός, υιοθετήθηκε από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και παρουσιάστηκε στην Ομοσπονδία μετά από συγκατάθεση και των υπόλοιπων ομάδων.

Εκτός από αυτό, πολλές ομάδες έχουν αφήσει ελεύθερες παίκτριες στο διάστημα της διακοπής αφού αλλιώς θα… διαλύονταν οικονομικά. Οπότε ούτε γεμάτο ρόστερ έχουν, ούτε έσοδα είχαν όλο αυτό το διάστημα, ούτε τα προβλεπόμενα έσοδα θα έχουν στην συνέχεια με την έλλειψη κόσμου και κάποιων χορηγών που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Έτσι οι «μονομάχοι» της Α1 Γυναικών ζήτησαν οικονομική στήριξη από το Κράτος για να συνεχίσουν να… υπάρχουν ουσιαστικά. Μένει να δούμε τι θα απαντήσουν σε αυτό το αίτημα οι αρμόδιοι.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν το νέο σύστημα διεξαγωγής πάντως:

-Προτείνεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος με όσες ομάδες είναι διατεθειμένες και μπορούν να αγωνιστούν.

-Στη συνέχεια προβλέπεται να συνεχιστεί ο δεύτερος γύρος μόνο με τις ομάδες από την 1η μέχρι την 6η θέση. Οι υπόλοιπες ολοκληρώνουν αυτόματα την σεζόν, αφού δεν θα υπάρξει και υποβιβασμός.

-Οι πέντε αγώνες στον δεύτερο γύρο θα καθορίσουν και την εικόνα των πλέι-οφ, στα οποία θα λάβουν μέρος οι ομάδες από την 1η μέχρι την 4η θέση.

-Εκεί θα μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους και αν κάποια έχει συμπληρώσει τις δύο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, τότε αυτόματα θα περάσει στον τελικό.

-Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτούνται τρεις νίκες.

-Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18/5, ενώ η αρχή θα γίνει στις 3 Μαρτίου με το ματς ΠΑΟΚ-ΕΦΑΟΖ, που είχε αναβληθεί λίγο πριν την διακοπή. Στη συνέχεια θα έχουμε την πρώτη αγωνιστική του restart.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.