Ποιος θα γίνει ο διάδοχος της ΑΕΚ;

Ποια θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη σκυτάλη από την ΑΕΚ και θα στεφθεί τροπαιούχος του Champions League στην Αμβέρσα; Πριν απολαύσετε τους ημιτελικούς, διαβάστε λεπτομέρειες για τους τέσσερις μονομάχους της Αμβέρσας!

Ποια θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη σκυτάλη από την ΑΕΚ και θα στεφθεί τροπαιούχος του Champions League στην Αμβέρσα; Πριν απολαύσετε τους ημιτελικούς, διαβάστε λεπτομέρειες για τους τέσσερις μονομάχους της Αμβέρσας! 

Βίρτους Μπολόνια


Είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη ιστορία και την πιο βαριά παράδοση από τις τέσσερις του φάιναλ-φορ, με 2 τίτλους Ευρωλίγκας (1998, 2001), 15 τίτλους πρωταθλήματος και 8 κυπέλλου. 
Υποβιβάστηκε στην Lega Due το 2017, επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία ένα χρόνο αργότερα και φέτος διεκδικεί το τρόπαιο στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League. 
Είναι η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη στη διοργάνωση, μόλις 8.7 ανά αγώνα. 
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Κέβιν Πάντερ, κατέκτησε πέρσι το τρόπαιο με τη φανέλα της Ένωσης. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού με 659 πόντους. Φέτος είναι πρώτος σκόρερ της Βίρτους με 15.1. πόντους ανά παιχνίδι. 
Η Βίρτους έκανε το 2/2 απέναντι στην γερμανική Μπαϊρόιτ στη φάση των ομίλων. 
Είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και πρώτη ανάμεσα στις τέσσερις που θα αγωνιστούν στο φάιναλ φορ με 83.7 πόντους. 

Μπάμπεργκ

Όπως και η Βίρτους Μπολόνια, έφτασε στο φάιναλ φορ στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League. 
Ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν με ρεκόρ 3-3, αλλά απέδειξε την ποιότητα και την εμπειρία της στη συνέχεια. 
Έχει στο ρόστερ της τρεις πρωταθλητές Ευρώπης σε επίπεδο Ευρωλίγκας: τον δικό μας Νίκο Ζήση (2008, ΤΣΣΚΑ) και τους Ράις – Χίκμαν (2014, Μακάμπι). Ο Ράις ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης εκείνου του F4. 
Ο Ταϊρίς Ράις είναι ο ηγέτης των Βαυαρών. Φέτος είχε 8 παιχνίδια με συγκομιδή 20+ πόντων, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην διοργάνωση. Η Μπάμπεργκ κέρδισε 6 από αυτά. 
Ο Ράις ήταν αυτός που πέτυχε το καλάθι που έστειλε την ομάδα του στο F4, ένα δύσκολο μακρινό floater με αντίπαλο τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος της ΑΕΚ, στο Ο.Α.Κ.Α. 
H Μπάμπεργκ έχει τον τρόπο να κερδίζει φάουλ και να σκοράρει από τη γραμμή των ελευθέρων βολών: σκοράρει 18.2 βολές ανά αγώνα με ποσοστό 82%! Αμφότερες οι επιδόσεις είναι οι κορυφαίες φέτος στη διοργάνωση. 
O προπονητής της, Φεντερίκο Περέγκο, αντικατέστησε τον Άιναρς Μπαγκάτσκις μεσούσης της σεζόν και την έχει ήδη οδηγήσει στην κατάκτηση του γερμανικού κυπέλλου. Είναι μόλις 35 ετών! 

Αντβέρπ

Είναι η πρώτη βελγική ομάδα που φτάνει σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 
Ξεκίνησε την πορεία της φέτος από τα προκριματικά και χρειάστηκε να παίξει δύο γύρους μέχρι να φτάσει στους ομίλους. Απέκλεισε κατά σειρά τις ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) και Καντού (Ιταλία). 
Παρότι πέρασε σαν 4η από τον τρίτο όμιλο πίσω από ΑΕΚ, Χάποελ και Μπάμπεργκ, κατάφερε να αποκλείσει τις Μούρθια και Νίζνι και να φτάσει στο φάιναλ φορ. 
Ηγέτης της είναι ο ύψους 1.83 Αμερικανός πόιντ γκαρντ Πάρις Λι, που μέτρησε 13.7 πόντους και 5 ασίστ. 
Στο ρόστερ είναι και ο Αμερικανός σουτέρ Τάιλερ Καλινόσκι, ο οποίος έχει περάσει από την ελληνική Basketleague με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας. 
Έχει την παράδοση με το μέρος της: τα προηγούμενα δύο χρόνια η ομάδα που φιλοξένησε το φάιναλ φορ το κατέκτησε (Τενερίφη 2017, ΑΕΚ 2018). 

Τενερίφη

Οι νησιώτες ήταν αυτοί που κατέκτησαν το πρώτο Champions League της ιστορίας, το 2017. Παίκτης τους ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος είχε ψηφιστεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. 
O 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ Τιμ Αμπρομάιτις είναι ο ηγέτης της. Ο απόφοιτος του Νοτρ Νταμ σκοράρει 11.3 πόντους ανά αγώνα και είναι «φωτιά» από απόσταση, με 46.8% στο τρίποντο. 
Η Τενερίφη είναι η καλύτερη άμυνα του Champions League, επιτρέποντας μόλις 67 πόντους στους αντιπάλους τους, τους οποίους υποχρεώνει να ευστοχούν μόλις στο 39.3% των εντός πεδιάς προσπαθειών τους. 
Στόχος της θα είναι να πετύχει περισσότερους από 75 πόντους, καθώς έχει επικρατήσει στα 32 από τα 33 παιχνίδια στα οποία ξεπέρασε αυτή τη συγκομιδή. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.