Επιπόλαιος ΠΑΟΚ (video)

Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να νικήσουν με μεγάλη διαφορά την Καρσίγιακα, μένοντας από δικά τους λάθη μόνο στους +6 (74-68).

Για σεμιναριακό μάθημα σε σχολές προπονητών μπάσκετ σχετικά με το πώς πρέπει να αποφεύγει μια ομάδα να κάνει τόσο κακή διαχείριση του υπέρ της σκορ προσφέρονται τα τελευταία 3’:41’’ του αποψινού (6/3) αγώνα ΠΑΟΚ-Καρσίγιακα, στο PAOK Sports Arena, που ήταν ο πρώτος μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Basketball Champions League. Είναι το διάστημα που ο «Δικέφαλος» έχασε την υπέρ του διαφορά των 19 πόντων και έμεινε στο φτωχό +6 (74-68). 

Στην ερώτηση, «καλά, γίνονται αυτά σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια;», ο ΠΑΟΚ απάντησε με την αγωνιστική του συμπεριφορά στο παρκέ! Στα 3’:41’’ πριν το φινάλε, λοιπόν, ο Μαργαρίτης με δίποντο έκανε το 69-50, δίνοντας αέρα 19 πόντων στην ομάδα του. Στους «ασπρόμαυρους» δεν έμενε παρά να κάνουν καλή διαχείριση του σκορ, ώστε να πάνε με μεγάλη διαφορά υπέρ τους την ερχόμενη εβδομάδα στη Σμύρνη, στον επαναληπτικό μεταξύ των δύο ομάδων, που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μια διαχείριση, που ποτέ δεν έκαναν!

Η τούρκικη ομάδα με επιθετική άμυνα και αντεπίθεση διαρκείας, ροκάνισε τη διαφορά και την… προσγείωσε στους –πολύ πιο εύκολα ανατρέψιμους γι’ αυτήν- 6 πόντους. Δηλαδή, μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα, σημείωσε ένα επιμέρους 5-18! Πώς το κατάφερε; Ένας… ΠΑΟΚ ξέρει! Αρκεί μόνο να σημειώσουμε ότι ο «Δικέφαλος», που τα είχε όλα με το μέρος του, έκανε στα αγωνιστικά αυτά λεπτά δύο αντιαθλητικά φάουλ (από ένα Μαργαρίτης και Γκος) και επτά λάθη.

Πώς να μην το γυρίσουν οι Τούρκοι το ματς;

Είναι σχήμα οξύμωρο ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε την Καρσίγιακα, που πριν από το παιχνίδι αυτό είχε τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση στο BCL, στους 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (16-7 το επιμέρους σκορ) και γενικώς στους 50 πόντους για περισσότερα από 36 λεπτά. Στο τέλος, τα γκρέμισε όλα μόνος του. Πάντως, θα έχουν να λένε οι «ασπρόμαυροι» ότι η τούρκικη ομάδα σούταρε 37 βολές στο παιχνίδι, ευστοχώντας στις 30, ενώ οι γηπεδούχοι σούταραν μόλις 20, ευστοχώντας στις 16. Κάτι δεν πήγε καλά και σε αυτόν τον τομέα… 

Κατά τα λοιπά, στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Τζάκσον να οδηγεί για τον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν 20-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα ηνία στο σκορ πήρε ο Πετεγουέι (7 πόντους) με τον «Δικέφαλο» να προηγείται και πάλι (39-37, ημίχρονο). Στο τρίτο δεκάλεπτο, η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν σεμιναριακού επιπέδου (55-44 έκλεισε αυτή η περίοδος), με τον Τζάκσον και πάλι πρωταγωνιστή στην επίθεση (6 πόντους), για να έρθει το σκωτσέζικο ντους του τέταρτου δεκαλέπττου, περίοδος που ο ΠΑΟΚ για πάνω από έξι λεπτά τα έκανε όλα καλά (με πρωταγωνιστή τον Μαργαρίτη) και στα τελευταία τέσσερα, όλα στραβά… 

Τώρα, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα στη ρεβάνς για τον «Δικέφαλο». Το +6 δεν μπορεί να πει κανείς ότι τον εξασφαλίζει, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που επιθετικά μπορεί να κάνει σμπαράλια οποιονδήποτε αντίπαλο, αν βρεθεί στη μέρα της. Να σημειωθεί ότι στο φινάλε έφυγε τραυματίας ο Γουότερς από το παρκέ, με πρόβλημα στο πόδι, που ίσως τον κρατήσει εκτός αγώνα στη Σμύρνη για την Καρσίγιακα. 

Δεκάλεπτα: 20-16, 39-37, 55-44, 74-68

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Πετεγουέι 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 10, Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας, Μαργαρίτης 9 (1), Ζάρας 2, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 10 (1), Τζάκσον 13 (1), Γκος 13 (2), Τζόουνς 3 (1).

Καρσίγιακα (Α. Τριφούνοβιτς): Ουγκιουρλού 10, Τουρέν 8, Γουότερς 10, Μπάνιτς 6, Γουντ 5, Κένεντι 16 (1), Τζ. Τζόουνς 13 (1), Γκιουλασλάν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.