Δείτε τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στον πρώτο γύρο του εφετινου FIBA Champions League.
Avtodor Saratov (Ρωσία): Σχετικά καινούργια ομάδα που δημιουργήθηκε το 1960, αλλά εμφανίσθηκε στο διεθνές προσκήνιο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Από τις λιγοστές ομάδες της φετινής διοργάνωσης χωρίς τίτλους στην τροπαιοθήκη της.
Benfica (Πορτογαλία): Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε ποδοσφαιρική υπερ-δύναμη αλλά και η μπασκετική Μπενφίκα έχει πλούσια εγχώρια ιστορία. Είναι σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια στη χώρα με 27 τίτλους στο ενεργητικό της, ενώ έχει κατακτήσει και 22 κύπελλα. Παράλληλα, στην ιστορία της έχει πάρει 13 φορές το Πορτογαλλικό Σούπερ Καπ και άλλα 31 τρόπαια σε εγχώριες διοργανώσεις με τη μορφή κυπέλλου. Το 2010 πήρε και ένα διεθνή τίτλο κατακτώντας την πρώτη θέση στο τουρνουά της Λουσοφόνια στο οποίο μετέχουν οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι των χωρών που έχουν ως κύρια γλώσσα τους τα Πορτογαλικά.
Bosna Sarajevo (Βοσνία): Μπορεί η σημερινή Μπόσνα να μη έχει μεγάλη δυναμική, αλλά είναι από τα πλέον ιστορικά ονόματα της φετινής διοργάνωσης. Και μια από τις συμμετέχουσες ομάδες που έχει κερδίσει το παλιό κύπελλο Πρωταθλητριών. Τα κατάφερε χωρίς ξένο παίκτη στη σύνθεση της νικώντας στον τελικό του 1979 την υπερδύναμη της εποχής Ίνις Βαρέζε. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά ήταν φιναλίστ του κυπέλλου Κόρατς. Στις εγχώριες διοργανώσεις έχει πάρει 4 φορές το πρωτάθλημα Βοσνίας (τελευταία πάντως το 2008), τέσσερις φορές το κύπελλο ενώ την εποχή της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας είχε κερδίσει τα αντίστοιχα τρόπαια τρεις και δύο φορές.
Dinamo Tbilisi (Γεωργία): Άλλη μια ομάδα με βαρύ παρελθόν και ιστορία. Όπως και η Μπόσνα έχει κατακτήσει το παλιό κύπελλο Πρωταθλητριών, σε μια από τις πρώτες βερσιόν του πίσω στο 1962! Δύο χρόνια νωρίτερα ήταν φιναλίστ του θεσμού, ενώ το 1969 έπαιξε και στον τελικό του παλιού κυπέλλου Κυπελλούχων. Την εποχή της ενιαίας Σοβιετικής Ένωσης είχε κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πέντε φορές το πρωτάθλημα Γεωργίας και άλλες τρεις το κύπελλο.
Joventud Badalona (Ισπανία): Η τρίτη ομάδα που θα παίξει στον πρώτο γύρο και έχει κατακτήσει το κύπελλο Πρωταθλητριών. Το όνομα της φέρνει κατευθείαν στο νου αναμνήσεις από το φάιναλ φορ του 1994 στο Τελ Αβίβ όταν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο ολοκληρώνοντας τη νίκη έκπληξη στον τελικό εναντίον του Ολυμπιακού με το τρίποντο του Κορνέλιους Τόμπσον. Μια από τις τρεις ομάδες που δεν έχουν λείψει ποτέ από την πρώτη κατηγορία του Ισπανικού μπάσκετ και δεν έχει γνωρίσει υποβιβασμό στην ιστορία της. Εκτός από το κύπελλο Πρωταθλητριών του 1994 είχε προλάβει να κερδίσει άλλες δύο φορές το κύπελλο Κόρατς, ενώ το 2006 κέρδισε FIBA Eurochallenge και δύο χρόνια αργότερα το Eurocup. Γεγονός που σημαίνει ότι έχει στην τροπαιοθήκη της σχεδόν όλη την…. ποικιλία Ευρωπαϊκών τίτλων! Οι τίτλοι της δεν τελειώνουν εδώ αφού έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Ισπανικό πρωτάθλημα, οκτώ το κύπελλο και άλλες δύο το Σούπερκαπ Ισπανίας. Παλαιότερα ήταν κυρίαρχος και στις λίγκες της Καταλανίας κερδίζοντας πέντε φορές το πρωτάθλημα της Καταλανίας (διοργάνωση που δεν υφίσταται από το 1957) και άλλες 11 την Λίγκα Καταλάνα.
Donar Gronigen (Ολλανδία): H πρωταθλήτρια Ολλανδίας την περασμένη σεζόν έχει αναδειχθεί στη νέα δύναμη του μπάσκετ της χώρας. Κατέκτησε τέσσερις από τους έξι τίτλους πρωταθλητή που έχει στη συλλογή της από το 2010 και μετά, ενώ στο ίδιο διάστημα κέρδισε τέσσερα από τα πέντε συνολικά κύπελλα Ολλανδίας και άλλες δύο φορές το Σούπερ καπ της χώρας. Από τους 14 συνολικά τίτλους μιας ομάδας με ζωή κοντά στα 70 χρόνια οι 11 έχουν κατακτηθεί την τελευταία επταετία.
Kalev Kramo (Εσθονία): Στην ουσία πρόκειται για την BC Kalev ομάδα που δεν μετράει περισσότερες από δύο δεκαετίες ζωής αφού ιδρύθηκε το 1998. Παρόλα αυτά έχει προλάβει να κερδίσει 9 φορές το Εσθονικό πρωτάθλημα και άλλες έξι το κύπελλο.
Kapfenberg Bulls (Αυστρία): Δεν είναι οι Σικάγο…Μπουλς, αλλά μια συνεπής και σταθερή Αυστριακή ομάδα που παίζει σχεδόν χωρίς διακοπές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 1994! Πέντε πρωταθλήματα Αυστρίας, τρία κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ τα κατορθώματα της εντός των συνόρων.
Karposh Sokoli (FYROM): Σχετικά νέα ομάδα και χωρίς ιδιαίτερη ιστορία. Καλύτερη στιγμή της η κατάκτηση του κυπέλλου την περασμένη σεζόν.
Keravnos (Κύπρος): Από τις πλέον σταθερές αξίες του Κυπριακού μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. To αποδεικνύει και το γεγονός ότι το 2007 κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του FIBA Eurochallenge! Επέστρεψε την περασμένη σεζόν στην κορυφή του Κυπριακού μπάσκετ κατακτώντας τον 6ο τίτλο της ιστορίας της, ενώ εννιά φορές έχει κερδίσει το κύπελλο και άλλες τρεις το Σούπερ Καπ του νησιού.
Lulea (Σουηδία): Οι παλαιότεροι τη θυμούνται στα πρώτα της βήματα με το όνομα Πλάνια πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Από τότε μέχρι σήμερα πρόλαβε να κερδίσει οκτώ φορές το πρωτάθλημα Σουηδίας.
Riesen Ludwigsburg (Γερμανία): H ευχάριστη έκπληξη της περσινής πρώτης διοργάνωσης του Champions League αφού έφτασε μέχρι τους «8». Δεν έχει τίτλους στο ενεργητικό της με καλύτερη στιγμή το 2008 όταν ήταν φιναλίστ του κυπέλλου Γερμανίας.
Signal Pristina (Κόσσοβο): Από τις λιγότερο γνωστές ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Παρόλα αυτά έχει πάρει από το 1991 το πρωτάθλημα της χώρας 13 φορές, άλλες 12 το κύπελλο, τρεις το Σούπερ Καπ, ενώ σε συνεχόμενες χρονιές (2015 και 2016) κέρδισε και τη Βαλκανική λίγκα.
Telenet Antwerp Giants (Βέλγιο): Οι ιστορικοί του Ευρωπαϊκού μπάσκετ θα φέρουν κατευθείαν στο νου τους τη συγκεκριμένη ομάδα η οποία με το όνομα Ρασίνγκ πρωταγωνιστούσε στο παλιό κύπελλο Πρωταθλητριών. Το 1995 από μια συγχώνευση προέκυψαν οι νυν Αντβέρπ Τζάιαντς που έχουν κατακτήσει στη σύντομη ιστορία τους ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ καπ Βελγίου. Ο αριθμός βέβαια των τίτλων και των τροπαίων αυξάνει γεωμετρικά αν προστεθούν οι τίτλοι της «μητρικής» Ρασίγκ.
Tsmoki Minsk (Λευκορωσία): Σχετικά καινούργια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2006 αλλά αυτό δεν την έχει εμποδίσει να έχει κερδίσει εννιά φορές το πρωτάθλημα της χώρας και άλλες επτά το κύπελλο.
Vytautas (Λιθουανία): H περσινή πρωταθλήτρια της Βαλτικής λίγκας, σχετικά άγνωστη ομάδα που έχει κατακτήσει και δύο φορές το Λιθουανικό κύπελλο LKF.