Πεδουλάκης: “Τους μπλόκαρε με την τακτική του”

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα, αλλά η τακτική του μπλόκαρε τους Ισπανούς, τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα, αλλά η τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει ο Ομπράντοβιτς μπλόκαρε τους Ισπανούς, όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του Περιστερίου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τους αγώνες των “πρασίνων” με την Μπαρτσελόνα, αλλά και για τη σειρά του Ολυμπιακού με τη Σιένα.

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε προσηλωμένος από το πρώτο ματς όσον αφορά στην τακτική, η οποία είχε σαν στόχο τον εγκλωβισμό του Ναβάρο ώστε να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι της η Μπαρτσελόνα. Παράλληλα ελέγχοντας το ρυθμό έδειξε από την πρώτη αναμέτρηση ότι όπλο του θα ήταν η τακτική. Δεν ήταν πολύ εύστοχος ή έκανε τρελά σουτ ή βρέθηκε σε μια πολύ καλή ημέρα και άλλαξε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι στον πρώτο αγώνα σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε, σε φάσεις που ήταν κρίσιμες στο τέλος. Στο δεύτερο παιχνίδι συνέχισε την ίδια τακτική. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε ο Διαμαντίδης ο οποίος στηρίχτηκε και στην πολύ καλή άμυνα. Η Μπαρτσελόνα έδειξε να μη βρίσκει λύσεις για δεύτερο ματς. Δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός, όμως η τακτική του ήταν αυτή που μπλοκάρισε το επιθετικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και τους έφερε σε δύσκολη θέση».

Αν βοήθησαν τον Παναθηναϊκό τα τρίποντα των Σάτο, Διαμαντίδη: «Σίγουρα βοήθησε. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει από πέρυσι τις τρεις από τους τέσσερις δημιουργούς του. Αυτό σημαίνει ότι στα σοβαρά ματς και στις κρίσιμες στιγμές ο Διαμαντίδης είναι αυτός που παίρνει τις δημιουργίες. Αν ο Δημήτρης είναι εύστοχος από τα τρίποντα τότε αναγκάζει την άμυνα να βγει να τον κυνηγήσει έξω επειδή είναι πολύ ψηλό γκαρντ και με πολύ καλές επιλογές. Επίσης ήρθαν τα σουτ του Σάτο στις κρίσιμες στιγμές. Ο Παναθηναϊκός έγινε άλλη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Μπαρτσελόνα και πέρυσι έχασε το παιχνίδι από τη Ρεάλ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί στην ίδια τακτική, δεν θα αλλάξει εδώ πέρα. Βέβαια θα έχει τον κόσμο του και το γήπεδο του, το οποίο είναι θετικό».

Για τους αγώνες του Ολυμπιακού με τη Σιένα: «Η σειρά του Ολυμπιακού είναι αυτή που για τον τηλεθεατή δεν είναι ευχάριστη να την παρακολουθήσει, γιατί δεν έχει αδρεναλίνη, δεν έχει το «στον πόντο». Στο πρώτο παιχνίδι μπήκαν μέσα οι Ιταλοί και βρήκαν έναν Ολυμπιακό που από το πρώτο λεπτό τους έπαιξε πάρα πολύ δυνατά, πολύ physical game. Ηταν πολύ άστοχοι, ξαφνιάστηκαν, τους έφυγε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Στο δεύτερο παιχνίδι θεωρώ ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο η μεγάλη διαφορά με την οποία νίκησε στο πρώτο. Δεν θα την ήθελε ο Ολυμπιακός και προσπάθησε να μην φύγει (η διαφορά) όμως σε μια τέτοια καλή ημέρα και τόσο κακή Σιένα είναι ένα πράγμα ανεξήγητο. Μια Σιένα που φαινόταν ομάδα Β’, Γ’ εθνικής σε εκείνο το παιχνίδι, είναι από τα παράξενα του αθλητισμού.

Στο χθεσινό ματς, ο εγωισμός της Σιένα είχε πληγωθεί πολύ, οι παίκτες είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο. Το έδειξαν από το πρώτο λεπτό στο οποίο έπαιξαν πολύ δυνατά στην άμυνα και ξάφνιασαν τον Ολυμπιακό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.