“Εκεί που έχω γράψει ιστορία…”

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν... ξεχνά τις χαρές που του έχει προσφέρει η ομάδα. Κατά την παρουσιάση των δέκα dvd's των 5 ευρωπαϊκών έγινε... χαμός.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν… ξεχνά τις χαρές που τους έχει προσφέρει η ομάδα και γι’ αυτό κατά την παρουσιάση της κασετίνας με τα δέκα dvd’s των πέντε ευρωπαϊκών τροπαίων που εχει κατακτήσει έγινε… χαμός.
Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Κώστας Τσαρτσαρής και Μάικ Μπατίστ έδωσαν το παρών στο εμπορικό κέντρο «The Mall», όπου έκαναν την παρουσιάση της συλλεκτικής κασετίνας με τις αξέχαστες στιγμές της ομάδας μπάσκετ. Πολλοί φίλαθλοι του «τριφυλλιού» δεν παρέλειψαν να βρεθούν στο γνωστό κατάστημα του εμπορικού, όπου έλαβε χώρα το event, και να αποθεώσουν του τεχνικό τιμ και τους δύο παίκτες, καθώς παρά την ήττα και τα συνεπακόλουθα της (βαθμολογικοί μπελάδες και σενάρια) από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ, ο κόσμος εκτιμά τις μεγαλειώδεις στιγμές που έχει ζήσει χάρη σητν «αρμάδα» του «Ζοτς».

Τσαρτσαρής: Δεν το φανταζόμουν
Η κασετίνα φέρει τον τίτλο «Εκεί Που Έχω Γράψει Ιστορία Εγώ» και όλοι όσοι συνέρευσαν στο κατάστημα ήθελαν να μιλήσουν από κοντά με τους πρωταγνωνιστές των επιτυχιών και να πάρουν αυτόγραφα. Πολύ δημοφιλής όσον αφορά και στις φωτογραφίες που του ζήτησαν να βγάλουν μαζί του οι φίλαθλοι, ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «είμαι πανευτυχής που είμαι κι εγώ μέλος της ιστορίας. Μία ιστορία που έχει γραφτεί με μεγάλα γράμματα για το ελληνικό μπάσκετ, πολλές επιτυχίες. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Λίγες ομάδες το έχουν καταφέρει. Με γεμίζει με χαρά ότι είμαι κι εγώ μέσα. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να έχουμε περισσότερα dvd’s». Όταν του ζητήθηκε να ξεχωρίσει τις πιο αγαπημένες του ευρωπαϊκές. στιγμές του Παναθηναϊκού χαμογέλασε και είπε: «Το 1996 το έζησα έντονα. Ήταν συγκλονιστικό. Εμείς το βλέπαμε από την TV. Οι δύο τίτλοι που κατέκτησα (σ.σ. 2007 και 2009) είναι επίσης κάτι ιδιαίτερο και τους τοποθετώ μαζί με αυτό».

Συγκεκριμένα, για τα δύο ευρωπαϊκά στα οποία έδωσε το παρών, εξήγησε πως «και τα δύο είχαν δυσκολίες. Το 2007 είχαμε την πίεση κόσμου, ήταν εντός έδρας κι πολλοί είπαν πως ήταν αβαντάζ για εμάς, αλλά υπήρχε και πίεση. Ήταν το καλύτερο των τελευταίων δέκα ετών, συγκλονιστικά ματς που κρίθηκαν στο τέλος, όμορφο μπάσκετ. Το 2009 είχε κι αυτό δύσκολα παιχνιδια κι έναν τελικό που κρίθηκε στη λήξη».

Πάντως, για τον «Ισλανδό» η μεταγραφή του στο «τριφύλλι» ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αν και δεν το περίμενε, όπως ομολόγησε. «Δε θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Όταν είσαι σε τέτοια ομάδα, έχεις πιθανότητες για την κορυφή. Έτσι καταφέραμε κι εμείς να γράψουμε το όνομά μας στην ιστορία». Παράλληλα, μίλησε και για το μέλλον και δήλωσε πως αυτή η ομάδα θα κυριαρχεί και την επόμενη δεκαετία. «Οι επόμενες γενεές θα θυμούνται τον Παναθηναϊκό σαν μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες όλων των εποχών, που για δύο δεκεατίες κυριαρχούσε στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Είμαι σίγουρος πως θα το λένε και για ακόμη μία δεκαετία. Ευχή μου είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα αστέρι κι ο κόσμος να έρθει να πάρει περισσότερα dvds…», κατέληξε.

Μπατίστ: Υψηλοί στόχοι
Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ, που έβαλε κι αυτός… το χεράκι του για ητν κατάκτηση των δύο ελευταίων τροπαίων, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Δεν ξέρω ποιον τίτλο να ξεχωρίσω. Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Η Ευρωλίγκα που κατακτήσαμε το 2007 στην Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση για μένα». Όσο για τη συνέχεια… «Ως ομάδα πάντα έχουμε υψηλούς στόχους. Θέλουμε να κατακτούμε και τα τρία τρόπαια. Την άλλη εβδομάδα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να πάμε στην Ισπανία και να παίξουμε το ματς σαν να είναι ένας τελικός».

Ιτούδης: Μας εξιτάρει η επόμενη μέρα
O Δημήτρης Ιτούδης ζει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία έντεκα χρόνια και αν και αρχικά θέλησε να πει «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσδία τους την εκδήλωση» και μαζί ένα «μεγάλο μπράβο σε όσους εκείνους που βοήθησαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα της δουλειάς», έριξε μια… ματιά και στην επόμενη μέρα. «Τα dvd’s αυτά παρέχουν τη δυνατότητα στον κόσμο να θυμάται τι έκανε η μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού και ίσως να κερδίσουμε και περισσότερους φιλάθλους. Είναι τιμή για εμάς ότι είμαστε κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού», ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε: «Το όραμα κι ελπίδα όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι να αυξηθούν τα dvd’s. Για εμάς η επόμενη ημέρα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας τρεις “τελικούς” (σ.σ. Μαρούσι, Ουνικάχα και τελικό κυπέλλου με Ολυμπιακό) μας εξιτάρει. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν γυρισμό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.