Ζούρος: «Τίποτα οριστικά με Ζαλγκίρις»

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελειώσει οριστικά το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Ζαλγκίρις από τον Ηλία Ζούρο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελειώσει οριστικά το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Ζαλγκίρις από τον Ηλία Ζούρο. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την προοπτική να εργαστεί στη Λιθουανία, ενώ συμπλήρωσε πως οι Έλληνες προπονητές έχουν τις δυνατότητες να δουλέψουν και εκτός των συνόρων. Ο Ζούρος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την πιθανή συμφωνία του με την Ζαλγκίρις Κάουνας: «Ας μην βιαζόμαστε, διότι δεν έχει κλείσει ακόμη αυτή η συμφωνία, διότι εάν δεν υπογράψει κάποιος ένα συμβόλαιο υπάρχουν πάντα όροι, που μπορεί να δυσκολέψουν την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει οι Έλληνες προπονητές – και υπάρχουν Έλληνες προπονητές καταρτισμένοι με διάθεση και γνώσεις – να βγαίνουν έξω. Πρέπει να ξεκινήσουν όπως πολλοί γιουγκοσλάβοι και ισραηλινοί το κάνουν ήδη. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους Έλληνες γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχουμε περισσότερους παίκτες και προπονητές σε όλες τις χώρες γιατί στο μπάσκετ είμαστε δυνατοί και το έχουν αποδείξει οι Έλληνες παίκτες και προπονητές ότι αξίζουν να δουλεύουν στο εξωτερικό και να διακρίνονται».

Για το πως είναι το μπάσκετ στην Λιθουανία: «Είναι αλήθεια ότι το μπάσκετ είναι το πιο σημαντικό πράγμα και η διέξοδος τους από τα καθημερινά προβλήματα. Αλλά η ανάπτυξη του μπάσκετ έχει γίνει όπως στην Ελλάδα, είναι μικρές χώρες και οι δύο και τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει και οι δύο διακρίσεις. Έχουν ντέρμπι και εκεί της Ζαλγκίρις με την Λιέτουβους, όπως είναι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός εδώ και ουσιαστικά είναι παιχνίδι που καθορίζει ποιος θα είναι το αφεντικό στην χώρα».

Για τον πρόεδρο της ομάδας και τις επαφές που έκανε μαζί του: «Ο πρόεδρος είναι πολύ πλούσιος, είναι ένας άνθρωπος που έχει εκτός της Ζαλγκίρις και τρεις ομάδες ποδοσφαίρου, έχει τράπεζα και εκτός αυτού είναι μια ομάδα δύσκολη η Ζαλγκίρις. Προσπαθούν να έχουν ένα σύστημα στο οποίο να χρησιμοποιούνται όλοι οι παίκτες ώστε να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι και θέλουν αυτό το σύστημα να διατηρείται στην ομάδα τους. Η πρώτη επαφή ήταν για αυτά τα θέματα, υπάρχουν κάποιες διατυπώσεις και ευελπιστούμε σήμερα να τελειώσουν όλα καλώς και να δω την ομάδα από κοντά γιατί οι τρεις μέρες που ήμουν εκεί συζητήσαμε με τον πρόεδρο για θέματα γενικά για την ομάδα».

Για την Ζαλγκίρις και το τι έχει να αντιμετωπίσει αν συμφωνήσει με την ομάδα: «Η Ζαλγκίρις της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, με την δεύτερη είναι διαφορετική γιατί ο ψηλός της ομάδας ο Μπέκιτς έχει ήδη φύγει από την χώρα και θα υπάρξει μια τιμωρία γιατί προσπάθησε να φύγει δίχως άδεια από την ομάδα για να πάει σε μια άλλη. Ο Σελέγκα πιάστηκε ντοπέ ο οποίος ήταν ένας από τους καλούς αμυντικούς παίκτες της ομάδας κι έφυγε από το ρόστερ, διότι θα είναι σίγουρα τιμωρημένος. Οπότε δυο από τους παίκτες της πεντάδας είναι εκτός και η ομάδα είναι σε μια κατάσταση προσαρμογής γιατί θα είναι ελάχιστες οι ημέρες που απομένουν και τις οποίες θα  έχει στην διάθεση του κάποιος, ώστε να προσπαθήσει να διορθώσει κάποια πράγματα για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Ο χρόνος είναι λίγο και η προσπάθεια μεγάλη».

Η διαίσθηση του για το σημερινό ντέρμπι: «Θα ξεκινήσω από το καθιερωμένο, ότι εύχομαι και προσεύχομαι να πάει καλά και, να τελειώσει ομαλά το παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Γιατί με τα προβλήματα που έχουμε γενικά ως χώρα αλλά και σαν μπάσκετ, θα είναι αμαρτία να χαλάσουμε ένα παιχνίδι μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων μας. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός έχει στην έδρα του πάντα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχει βοήθεια από τον κόσμο και παλεύει με πολύ μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα απ’ ότι στα άλλα παιχνίδια. Τεχνικά οι προπονητές θα έχουν ετοιμάσει κάποιο όπλο για να το παρουσιάσουν σήμερα στο γήπεδο. Ο Ίβκοβιτς και ο Ολυμπιακός είναι κάτι διαφορετικό. Υπάρχει η ωριμότητα πλέον απέναντι στους αντιπάλους και το τί πρέπει να κάνουν ώστε να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι στο πως θα ανταπεξελθει ο Σπανούλης. Είναι, βέβαια, ένας παίκτης έμπειρος που έχει “φάει με το κουτάλι” δυνατές έδρες και πιέσεις και όλ’ αυτά, αλλά θα είναι κάτι ξεχωριστό, γιατί έχει παίξει πολλά χρόνια εκεί και ίσως να θέλει λίγο χρόνο μέσα στο παιχνίδι για να βρει τον ρυθμό του. Δε νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι ανοικτό. Και οι δύο ομάδες θα δώσουν έμφαση στην άμυνα και το παιχνίδι θα πάει στο πέντε εναντίον πέντε, θα έχουμε πολύ χαμηλό σκορ και θα παίξει ρόλο η άμυνα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.