«Καθάρισε» ο Πρωταθλητής

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός «εξανεμίστηκαν» στο δεύτερο και έτσι έκανε περίπατο απέναντι στον Άρη. Επικράτησε με 83-68 στον πρώτο προημιτελικό των πλέι-οφ της Α1 στο ΟΑΚΑ και το Σάββατο πάει για να... σκουπίσει την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός «εξανεμίστηκαν» στο δεύτερο και έτσι έκανε περίπατο απέναντι στον Άρη. Επικράτησε με 83-68 στον πρώτο προημιτελικό των πλέι-οφ της Α1 στο ΟΑΚΑ και το Σάββατο (21/4, 16:00), ο Πρωταθλητής Ελλάδος πάει για να… σκουπίσει την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή και να περάσει στα ημιτελικά. Λόγκαν και Γιασικεβίτσιους σημείωσαν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ από πλέυρας των «κιτρίνων» -οι οποίοι ήταν άνευροι και… χαμένοι στην επανάληψη- ξεχώρισαν οι Μάλντροου (15π.) και βεργίνης (18π.). 
Διαμαντίδης, Λόγκαν, Περπέρογλου, Σμιθ και Μπατίστ ήταν οι παίκτες που ξεκίνησαν το ματς από πλευράς «πρασίνων» και η ομάδα του Αλεξανδρή παρατάχθηκε με τους Βεργίνη, Κερούς, Ντέιβις, Τσαϊρέλη και Μάλντροου. Οι μονομαχίες Ντέιβις και Λόγκαν έκαναν το σκορ 4-5, αλλά όταν η μπάλα πήγε πιο κοντά στη ρακέτα με Μπατίστ και Περπέρογλου ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ (10-7). Συναντούσε όμως σθεναρή αντίσταση από την απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα από τους Κρούσιτς και Μάλντροου, αλλά η ευστοχία του στις βολές τον βοηθούσε να διατηρείται μπροστά (16-11). Πάντως, τόσο ο Σλοβένος σέντερ, όσο και ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη αποτελούσαν πρόβλημα για την άμυνα του «τριφυλλιού» (16-14) και «πονοκέφαλο» για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος πέρασε στο παρκέ τον Μάριτς. Ο Ντέιβις έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (17-16), με τους γηπεδούχους να παίρνουν πλέον «ανάσες» και από την περιφέρεια και δη από τους Καλάθη και Γιασικεβίτσιους και το δεκάλεπτο έληξε με 20-18.

Τα παράπονα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν πολλά και αφορούσαν τόσο στην ευστοχία στα δίποντα (44%), στα ριμπάουντ (8 έναντι 9), αλλά και στο ρυθμό και στο μοίρασμα του παιχνιδιού (μόλις 2 ασίστ!). Έτσι, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν (20-20, 22-22), αλλά και να προσπεράσουν στο 13΄ (24-27). Με τον Βεργίνη να προσφέρει πλέον πολύτιμες βοήθειες και τον Μάλντροου να συνεχίζει… ακάθεκτος, αύξησαν τη διαφορά (24-29), με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να μετρούν ήδη 8 λάθη! Ο Τσαρτσαρής έδωσε νέα πνοή με την είσοδο του στο παρκέ και ο Διαμαντίδης ανέλαβε να «ξυπνήσει» την ομάδα, μαζί με τον Σάτο (33-32). Τους Θεσσαλονικείς καθοδηγούσε πλέον ο Κερούς, με την άμυνα των αντιπάλων τους να πιάνεται στον… ύπνο σε αρκετές φάσεις του παιχνιδιού. Κάτι που άφησαν διόλου ανεκμετάλλευτο οι παίκτες του «τίγρη», με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 43-38, την ώρα που ο Μάλντροου είχε σημειώσει ήδη 13 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Με τον Λόγκαν να τρέχει και να δίνει πιο γρήγορο ρυθμό στον Παναθηναϊκό, τον Διαμαντίδη να βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία της μπάλας και τον Μπατίστ να βοηθά και στα σκριν, η εικόνα της ομάδας του «Ζοτς» άλλαξε. Θύμισε κάτι από… Πρωταθλητή. Με επιμέρους σκορ 14-3, στο οποίο συνοψίστηκε και το σερί 12-0 που «έτρεξε» έκανε το 52-46 στο 26΄, με τον Λόγκαν να πετυχαίνει 7 πόντους. Σημαντικά βοηθούσε πλέον και ο Καϊμακόγλου δημιουργώντας «ρήγματα» στη ρακέτα του Άρη. Οι παίκτες του τελευταίου είχαν να σκοράρουν 4΄ ενώ από την επανέναρξη της αναμέτρησης είχαν πετύχει μόλις 3 πόντους. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει στα χέρια τους τα ηνία του ματς με τους Γιασικεβίτσιους και Σμιθ να διευρύνουν το σερί σε 19-0, εκτελόντας και από τα 6.75 (59-46 στο 28΄). Με Γιασικεβίτσιους και Καλάθη να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό το δεκάλεπτο έκλεισε με 64-48.

Ο «Σάρας» έβγαζε το… άχτι του και «βομβάρδιζε» (69-48). Ο Άρης είχε πια παραδοθεί πλήρως στις ορέξεις του Παναθηναϊκού, μη μπορώντας να αντιδράσει. Η άμυνα του είχε αποδιοργανωθεί και αυτό επέφερε ένα… αλαλούμ και στον επιθετικό τομέα (74-54). Την ίδια ώρα, «δουλειά» είχε πιάσει και ο Μάριτς, αλλά και ο Σάτο (80-60). Μόνο ο Βεργίνης είχε μείνει να προσπαθεί (80-62) και οι φίλαθλοι του Πρωταθλητή Ελλάδος είχαν ανοίξει… κουβέντα με τον Μπόγρη και λίγο έλλειψε να ανάψουν τα αίματα -ιδίως όταν κάποιοι πήγαν πίσω από τον πάγκο των Θεσσαλονικέων και τα «έλεγαν» με τον Μανωλόπουλο (σ.σ. τον βοηθό του Αλεξανδρή- κάτι που αποσοβήθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας. Την ίδια ώρα, στο παρκέ, ο Βεργίνης έγραφε το τελικό 83-68, μειώνοντας λίγο τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια άνετη νίκη.    
 
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-43, 64-48, 83-68.   

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 7, Λόγκαν 14(2), Σάτο 4, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8(1), Βουγιούκας, Καλάθης 7, Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους 13(1).

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραϊδής, Κερούς 8, Ταπούτος, Τσαϊρέλης 6, Ντέιβις 10(1), Κρούσιτς 7, Μποχωρίδης, Μπόγρης 2, Μάλντροου 15(1), Βεργίνης 18(1), Δήμας, Φεσένκοφ 2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.