ΠΑΟΚ-Κολοσσός 91-81: Νίκη με απίστευτο Come Back μπροστά σε Βιεϊρίνια και Τάισον! (highlights)

Υπό το βλέμμα των δύο ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε στο τέλος του Κολοσσού με 91-81.

ΠΑΟΚ και Κολοσσός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τις υποχρεώσεις της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League με την ομάδα του Τακιανού να γυρίζει από το -14 στα τελευταία 8 λεπτά και να «κλέβει» το ροζ φύλλο (91-81) από τις βαλίτσες του Κολοσσού.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ ανταγωνιστικές, αλλά με τον Κολοσσό να καταφέρνει να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού μέσα από τα εύστοχα μακρινά του σουτ (5/9 τρίποντα)  και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μείνει στο παιχνίδι μέσα από τα κερδισμένα φάουλ και τις βολές (6/7 βολές αλλά μόλις 1/3 σουτ 3 πόντων).

Με το σκορ υπέρ τους (23-28) οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αν και δεν μπόρεσαν να είναι εξίσου παραγωγικοί σε αυτό το μέρος (επιμέρους 15-19) κατάφεραν να συντηρήσουν το προβάδισμά τους πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ ημιχρόνου να είναι στο 38-47

*Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο μέρος με 11/23 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/11 βολές, 17 ριμπάουντ (13-4), 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ, 5 λάθη.

Ο Κολοσσός είχε 10/18 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 3/5 βολές, 17 ριμπάουντ (14-3), 12 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ, 4 λάθη.

Βιεϊρίνια και Τάισον στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ
Βιεϊρίνια και Τάισον στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Κολοσσό να παίρνει για τα καλά το πάνω χέρι και να φτάνει τη διαφορά μέχρι και το + 14 μέσα από καλές συνεργασίες κυρίως γύρω από τη ρακέτα, σε συνδυασμό με καλές άμυνες και περιορισμό της επιθετικής λειτουργίας των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει αλλά φάνηκε σιγά-σιγά να ξεμένει τόσο από δυνάμεις όσο και από λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, κάνοντας και αρκετά επιζήμια λάθη.

Παρόλα αυτά, ο δικέφαλος κατάφερε να βρει δύναμη στα τελευταία 2 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και να κάνει ένα πολύ δυναμικό και ουσιαστικό come back φτάνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους (23-19 επι μέρους,  σερί 10-12) και σκορ  61-66.

Η τέταρτη και σίγουρα η πιο καθοριστική περίοδος ήταν ένα τεστ αντοχής για τους γηπεδούχους και για το αν έχουν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να ολοκληρώσουν το come back τους. Ήταν όμως και ένα καλό τεστ για τους φιλοξενούμενους στο να αποδείξουν αν μπορούν να συντηρήσουν την καλή εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου και να δείξουν συνέπεια τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Ο δικέφαλος με Σχίζα και Χάρισον έκανε ένα ανεξέλεγκτο σερί με 3 εύστοχα σουτ 3 πόντων και προσπέρασε τον Κολοσσό για πρώτη φορά στο ματς στο 32’ με 72-69.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι κράτησαν για τα καλά το πάνω μέρος στην αναμέτρηση και το μομέντουμ και με ποιοτικές φάσεις στην επίθεση χάρισαν σκορ και θέαμα στους φίλους της ομάδας που είχαν μαζευτεί στο κλειστό της Πυλαίας.

Με επιμέρους 30-12(!)  σε 8 αγωνιστικά λεπτά στο 4ο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός δεν έβρισκε τρόπο να αντιδράσει και να σταματήσει τη δυναμική επιστροφή του ΠΑΟΚ. Σε αυτό το σημείο ίσως οι Ροδίτες «πλήρωσαν» και τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει η ομάδα, καθώς σίγουρα ξέμεινε και από δυνάμεις στο τέλος, ειδικά στην περιφέρεια.

Η αναμέτρηση έληξε με σκορ 91-81

Ο δικέφαλος με αυτό το απίστευτο come back εξασφάλισε μία ακόμα νίκη εντός έδρας, την 3η του για φέτος, και πλέον βρίσκεται στο 5-4, ενώ ο Κολοσσός στο 3-6.

*Και οι δύο ομάδες στοχεύουν στην επτάδα, για να συμμετάσχουν στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας

*Βιεϊρίνια και Τάισον εμφανίστηκαν στο Παλατάκι και γνώρισαν την αποθέωση. Μόνιμοι υποστηρικτές της ομάδας μπάσκετ οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.