Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67: Η άμυνα του έδωσε τον πρώτο τίτλο (hls)

Ο Ολυμπιακός βρήκε τη συνταγή νίκης στο δεύτερο μέρος του τελικού του Super Cup.

 Από το ξεκίνημα του  τρίτου δεκαλέπτου μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν φανερό ότι πολλά είχαν αλλάξει σε σχέση με το αμφίρροπο πρώτο μέρος. Κάπως έτσι το τελικό 67-52 ήρθε μάλλον ως φυσικό επακόλουθο της απόδοσης των δύο ομάδων στο δεύτερο μισό του αγώνα και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς πέρασε δίκαια στα χέρια του Κώστα Παπανικολάου.

Το πρώτο μέρος άφησε υποσχέσεις για κάτι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φούρια στο κλειστό της Καλλιθέας προηγήθηκε με 9-2 αλλά δύο σερί τρίποντα του Κάναν άλλαξαν άρδην το σκηνικό του τελικού. Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 37-34 δείχνοντας εμφανή σημεία σταδιακής βελτίωσης. Στο δεύτερο μέρος κράτησε τον Παναθηναικό στους μόλις 16 πόντους με την επίθεση των πράσινων που εμφανώς ψαχνόταν να έχει σε όλο αυτό το διάστημα 2/10 δίποντα, 3/12 τρίποντα και 10 λάθη.  Ο Ολυμπιακός με πολυφωνική επίθεση που δεν χρειάστηκε να κάνει υπερβάσεις του αγώνα αύξανε σταδιακά τη διαφορά και έφτασε άνετα στο τελικό +15. Ντέρμπι χωρίς μίνι αψιμαχίες δεν μπορεί να γίνει. Ένα φάουλ στον Λαρεντζάκη που αποφάσισε να κάνει επίθεση στα δευτερόλεπτα του fair play έφερε ένταση η οποία κορυφώθηκε μετά το τέλος του αγώνα όταν  ο ελληνας διεθνής γκαρντ είχε έντονη λογομαχία με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού Αργύρη Πεδουλάκη. Κατά τα λοιπά ο Μουστάφα Φαλ πήρε τον τίτλο του MVP.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ: Π. Καλαϊτζάκης, Λι 12 (3 ριμπάουντς, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 8 (9 ριμπάουντς), Μποχωρίδης 8, Γουίλιαμς 10, Αντριους 2, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 8, Γκριγκόνις 4, Γκουντάιτις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 6(4 ριμπάουντς, 3 ασίστ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 11, Φαλ 12(5 ριμπάουντς, 5 ασίστ), Σλούκας 2, Βεζένκοφ 12, Παπανικολάου 2, Μπολομπόι 9(9 ριμπάουντς), Πίτερς 2, ΜακΚίσικ 5.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.