ΕΣΑΚΕ: “Να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση”

Με ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση σχετικά με τα χρήματα που διεκδικεί από τη φορολογία του στοιχήματος.

Η Λίγκα μπορεί να διεκδικεί με επίσημο τρόπο πλέον τα χρήματα που θεωρεί πως δικαιούται με αρκετές ομάδες να έχουν πια σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, εντούτοις το ενδεχόμενο αναβολής της κλήρωσης και ως εκ τούτου της έναρξης του πρωταθλήματος φαίνεται πως απομακρύνεται οριστικά. Αυτό ήταν το αίτημα των δύο “δικεφάλων”, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στο σημερινό Δ.Σ, εντούτοις η πρόταση καταψηφίστηκε

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ στα 30 χρόνια ζωής του έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες φιλάθλους μεγάλες χαρές και συγκινήσεις και 17 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ακόμη από την οικονομική δραστηριότητα του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ έχει δημιουργηθεί εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα για εκατοντάδες επαγγελματίες και το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ φόρων.

Η ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση δεν προβάλει παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις αλλά διεκδικεί τα δικαιώματα της και ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από τυχερά παιγνία.

Επίσης, οι ομάδες της Basket League που αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της απελθούσας σεζόν, 2021-22, δεν έχουν πάρει το μερίδιο που τους αναλογεί από την φορολογία των κερδών από τυχερά παίγνια.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ να λάβει εκείνα που δικαιούται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.