Αρ Τζέι Κόουλ: “Επέλεξα το Λαύριο για να εξελιχθώ ως παίκτης”

Τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση του Λαυρίου αποκάλυψε ο Αρ Τζέι Κόουλ, ενώ περιέγραψε και το αγωνιστικό του προφίλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμερικανός στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

Τι σε έκανε να επιλέξεις το Λαύριο Megabolt ως την πρώτη επαγγελματική ομάδα στην καριέρα σου;Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι πραγματικά αυτό ήθελα να κάνω, δεν ήταν μια επιλογή συμβιβασμού, αλλά κατάλαβα από τις συζητήσεις ότι αυτός θα ήταν ο ιδανικός προορισμός για μένα. Αντιλήφθηκα ότι το Λαύριο Megabolt είναι μια οικογενειακή ομάδα, είμαι άνθρωπος της οικογένειας και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο επίσης, στο πώς έγινε η προσέγγιση από την ομάδα.

Στο Λαύριο Megabolt μου δίνεται μια πλατφόρμα για να μπορέσω να εξελιχθώ ως παίκτης και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να καταλήξω στην απόφασή μου».

Στη συζήτηση που είχες με τον προπονητή υπήρξε αναφορά για την πορεία συγκεκριμένων παικτών που μέσα από το Λαύριο Megabolt αναδείχθηκαν και πλέον αγωνίζονται σε ένα πιο υψηλό επίπεδο. Ήταν και αυτό κάτι που έπαιξε το ρόλο του για την απόφασή σου;

«Προφανώς και έπαιξε ρόλο. Έπαιξα αντίπαλος με τον Άλφα Ντιαλό, γνωρίζω καλά τον Κάιλ Άλμαν και είδα πώς εξελίχθηκαν σαν παίκτες μέσα από το Λαύριο και σαφώς ήταν κάτι που μέτρησε για να αποφασίσω να αποδεχθώ την πρόταση της ομάδας. Δεν έχω προλάβει να μιλήσω ακόμα με κάποιον από αυτά τα παιδιά, αλλά σίγουρα θα το κάνω προσεχώς».

Ο RJ Cole τι παίκτης είναι; Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι να δουν φέτος από σένα;

«Είμαι ένας παίκτης που φέρνει στο γήπεδο υψηλή συναγωνιστικότητα, σκληράδα και είμαι νικητής. Προσπαθώ πολύ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, και στην άμυνα και στην επίθεση, μπορώ να σκοράρω, μπορώ να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους. Ελπίζω να τα δείξω αυτά από την πρώτη μέρα στο γήπεδο».

Τι αντίχτυπο είχε στην καριέρα σου το γεγονός ότι σε έχουν κοουτσάρει ο Hall Of Famer, Bob Hurley στο High School και ο γιος του, Dan Hurley στο UConn; Δύο μεγάλες προσωπικότητες στο αμερικανικό μπάσκετ…

«Ήταν τεράστια τιμή που τους είχα προπονητές. Και οι δύο μου έχουν δώσει μια πολύ συγκεκριμένη συμβουλή. Να είμαι πάντα πνευματικά δυνατός, πνευματικά έτοιμος ανά πάσα στιγμή και να είμαι σωστός άνθρωπος εντός κι εκτός παρκέ, διότι όπως δρας εκτός γηπέδου, έτσι δρας και εντός αυτού».

Αποδεδειγμένα ηγέτης στην κολεγιακή σου καριέρα και με το Howard και με Connecticut τι πραγματικά σημαίνει ηγεσία για σένα;

«Ηγεσία σημαίνει για μένα να σε βλέπουν στα μάτια οι συμπαίκτες σου και να ξέρουν ότι θα είσαι εκεί γι’ αυτούς, ότι θα βάλεις πλάτη και θα τους στηρίξεις οποιαδήποτε στιγμή. Ηγεσία σημαίνει να καταφέρεις να κάνεις τους πάντες γύρω σου να αισθάνονται ότι είναι χρήσιμοι και έχουν κάποια αξία. Αυτό επί της ουσίας είναι και η δύναμη της ομάδας, να νιώθουν όλοι χρήσιμοι και αυτό θα πρέπει να το κάνει ένας ηγέτης με πράξεις και με το παράδειγμά του εκτός από λόγια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.