Oλυμπιακός: Το κατόρθωμα του Πρίντεζη

Άλλο ένα ρεκόρ στην καριέρα του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς στον αγώνα με το Λαύριο έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που έφτασε τα 1.200 εύστοχα δίποντα.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο ρεκόρ αλλά και άλλες επιδόσεις από το παιχνίδι:

Ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά ξεπήδησε από τους αριθμούς του αγώνα του Ολυμπιακού με το Λαύριο Megabolt για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 1.200 εύστοχα δίποντα.



Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 4/5 δίποντα και με αυτά συμπλήρωσε τα 1.200, αριθμό που έφτασαν πριν από αυτόν μόνο ο Παναγιώτης Λιαδέλης και ο Ουόλτερ Μπέρι. Οι απόλυτοι αριθμοί και τα ποσοστά των τριών πρώτων της σχετικής λίστας της Stoiximan Basket League…



1.Παναγιώτης Λιαδέλης 1.462/2.909 (50,25%) σε 325 αγώνες.



2.Ουόλτερ Μπέρι 1.399/2.570 (54,43%) σε 170 αγώνες.



3.Γιώργος Πρίντεζης 1.200/2.038 (58,88%) σε 374 αγώνες.



Ακόμη ο Πρίντεζης με τους οχτώ πόντους που σημείωσε κόντρα στο Λαύριο Megabolt, έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τους 3.600.



Κατά τα άλλα…



*Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τα 260 παιχνίδια στους πάγκους της κατηγορίας και ανέβηκε στη 16η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) αφού ξεπέρασε τον αείμνηστο Θέμη Χολέβα.



*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μέσα από το 210ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League έφτασε τα 200 εύστοχα τρίποντα. Είχε 2/3 σήμερα και μετράει πλέον 200/642 (31,15%).



*Με τους οχτώ πόντους που είχε σήμερα, ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε τους 1.400 στο 201ο παιχνίδι του στην κατηγορία.



*Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε δύο κοψίματα σήμερα ενώ είχε ένα στις 10 προηγούμενες, φετινές εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα. Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που έκανε δύο τάπες αφού τόσες είχε και πέρυσι ως παίκτης του Προμηθέα στο εκτός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με το Περιστέρι Vitabiotics.



*Τα 500 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας έφτασε και ξεπέρασε ο Σάσα Βεζένκοφ, έχοντας επτά στον σημερινό αγώνα. Χρειάστηκε 131 αγώνες για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

Ο Ζαν-Σαρλ ο δεύτερος πιο γρήγορος με double-double



Ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League φτάνοντας για πρώτη φορά σε double-double με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ.



Ο Γάλλος που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 27 ranking, σημείωσε ατομικά ρεκόρ όχι μόνο στο σύστημα αξιολόγησης –είχε 19 στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ- αλλά και στα ριμπάουντ αφού δεν είχε ξεπεράσει τα οχτώ στις 11 προηγούμενες εμφανίσεις του. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ του με τους 12 πόντους όσους είχε και κόντρα στην ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.



Με το double-double του Ζαν-Σαρλ, ο Ολυμπιακός έχει πλέον πέντε διαφορετικούς παίκτες με τέτοια επίδοση (οι υπόλοιποι είναι οι Βεζένκοφ, Φαλ, Ουόκαπ και Σλούκας), αριθμό που έχει φτάσει και ο Ηρακλής ενώ δεν υπάρχει άλλη ομάδα με περισσότερους από τρεις. Ήταν το έβδομο «ερυθρόλευκο» double-double στη φετινή Stoiximan Basket League και με αυτό ο Ολυμπιακός έφτασε τον Ηρακλή στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από τον Άρη που έχει οχτώ.



Ο Γάλλος έγινε ο δεύτερος πιο γρήγορος που φτάνει σε double-double αφού χρειάστηκε μόλις 19:56 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Μόνο ο Βασίλης Χρηστίδης χρειάστηκε λιγότερο αφού το έκανε σε 18:36 στον αγώνα του Περιστερίου Vitabiotics επίσης κόντρα στο Λαύριο Megabolt στη 13η αγωνιστική.



Παράλληλα ο Ζαν-Σαρλ έγινε ο τέταρτος που έφτασε σε τέτοια επίδοση έχοντας παράλληλα τουλάχιστον μία ασίστ, ένα κλέψιμο, μία τάπα και μένοντας χωρίς λάθος (12π, 12ρ, 1ασ, 1κλ, 1κοψ, 0λ.). Το ίδιο έκαναν ακόμη ο Τζέιμς Κέλι του Άρη στην 9η, ο Ουσμάν Κρουμπάλι της Λάρισας στην 3η και ο Γιώργος Τσαλμπούρης του Απόλλωνα Oscar πριν δύο μέρες.

Το δεύτερο ημίχρονο έβγαλε ρεκόρ



Το δεύτερο ημίχρονο ανέδειξε κάποια νέα ρεκόρ περιόδου…

*Είναι οι 60 πόντοι που σημείωσε ο Ολυμπιακός αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 59 επίσης στο δεύτερο ημίχρονο που είχε στα ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, της 2ης αγωνιστικής στο Λαύριο και της 9ης αγωνιστικής στη Λάρισα.


*Είναι οι 18 πόντοι που είχε το Λαύριο Megabolt, αφού σημείωσε έναν λιγότερο από εκείνους που είχε ο Απόλλων Oscar στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του στη Ρόδο για τη 2η αγωνιστική.



*Είναι έτσι ρεκόρ περιόδου και η διαφορά των 42 πόντων του δεύτερου ημιχρόνου (60-18) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 29 που είχε ο Άρης από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της 1ης αγωνιστικής (57-28).

*Στο αποψινό παιχνίδι σημειώθηκε η μεγαλύτερη διαφορά στα ομαδικά ranking αφού ο Ολυμπιακός είχε 150 και το Λαύριο Megabolt μόλις 29. Η επίδοση της ομάδας της λαυρεωτικής αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το 35 που είχε ο Ιωνικός στο εντός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική.



*Το «ερυθρόλευκο» +121 είναι νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το +118 (160-42) του Ολυμπιακού στο ματς της 12ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

O Γερομιχαλός στην πεντάδα των «κλεφτών» του Λαυρίου Megabolt



Ο Πέτρος Γερομιχαλός διανύει την τρίτη σεζόν του στο Λαύριο Megabolt και μέσα από το αποψινό παιχνίδι «σκαρφάλωσε» σε τρεις ιστορικές λίστες του. Πιο συγκεκριμένα…



*Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας και έγινε ο 4ος «κλέφτης» στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 53 και ξεπέρασε τους Σάκη Γιαννακόπουλο, Ντεμάριους Μπολντς (51), Τάισον Κάρτερ, Μακένζι Μουρ (52).



*Με τις τρεις ασίστ που είχε στο ΣΕΦ έγινε ο 6ος πασέρ της ομάδας της λαυρεωτικής αφού έφτασε τις 106 και ξεπέρασε τον Ντορόν Λαμπ που είχε 103 παίζοντας γι’ αυτήν στις σεζόν 2017-18 και 2018-19.



*Το σημερινό ήταν το 65ο παιχνίδι του με το Λαύριο Megabolt στη Stoiximan Basket League, «πιάνοντας» στην 6η θέση της λίστας τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο που έπαιξε στην ομάδα από το 2018 ως το 2021.



Κατά τα άλλα…



*Με τα έξι ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Βασίλης Μουράτος μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας του Λαυρίου Megabolt. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 186 και προσπέρασε τον Άλφα Ντιάλό που είχε στην περσινή σεζόν 103.



*Ο Νίκος Περσίδης ήταν ο μόνος παίκτης του Λαυρίου Megabolt με διψήφιο αριθμό πόντων (11). Ήταν η τρίτη φορά που η ομάδα του Χρήστου Σερέλη τελείωσε έναν αγώνα με έναν μόνο παίκτη να φτάνει τουλάχιστον τους 10, αφού το ίδιο έγινε κόντρα στον Ιωνικό στην 6η και το Περιστέρι Vitabiotics στη 13η αγωνιστική.



*Ο Ρασάντ Βον σημείωσε τη 16η μηδενική επίδοση εύστοχων δίποντων με τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες (0/4). Το αρνητικό ρεκόρ μοιράζονται με 0/6 οι Στέφαν Ποτ (3η), Μιχάλης Τσαϊρέλης (9η) και Βαγγέλης Μαργαρίτης (11η αγωνιστική).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.