Παναθηναϊκός-Λαύριο 102-83: Περνά σε δεύτερη μοίρα λόγω Νέντοβιτς (hls)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Λαύριο στην αναμέτρηση που «έριξε» την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League, όμως το μυαλό όλων είναι στο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας στην τέταρτη περίοδο.

Ένα ματς-διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό και το Λαύριο να προσφέρουν θέαμα σε όσους φίλους του μπάσκετ παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο.

Δυστυχώς, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Νέντοβιτς επτά λεπτά πριν από το τέλος και έτσι η νίκη του Παναθηναϊκού αφήνει γλυκόπικρη γεύση.

Ο Σέρβος σκόρερ μέχρι το σημείο του τραυματισμού του ήταν καταπληκτικός (15 πόντους, 7 ασίστ σε 25 λεπτά), την ίδια ώρα που ο Τζέρεμι Έβανς θυμήθηκε τη… νιότη του με μία εντυπωσιακή εμφάνιση (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ, πολλά εντυπωσιακά καρφώματα). Αθόρυβη δουλειά για ακόμη ένα ματς από τον Παπαγιάννη (10 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Για το αξιόμαχο Λαύριο, ο Πέτρος Γερομιχαλός είχε 16 πόντους, ο Βασίλης Μουράτος πρόσθεσε 15, ενώ ο Τάισον Κάρτερ τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 8 ασίστ.

Το ματς:

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό. Το Λαύριο έδειξε ότι θα… πουλήσει ακριβά το τομάρι του στο ΟΑΚΑ αφού «ζεστάθηκε» από μακριά. Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» το γκάζι μετά το 9-10 και με επιμέρους σκορ 20-6, έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 13 πόντους. Νέντοβιτς, Έβανς και Πέρι ήταν εξαιρετικοί σε αυτό το καλό «πράσινο» διάστημα.

Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και με «όπλο» την καλή άμυνα και τον εξαιρετικό επιθετικά Τζέρι Σμιθ κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν το ματς στους 36 πόντους (από 36-23). Ο Παναθηναϊκός απάντησε σε αυτό το 13-0 σερί του Λαυρίου με τους Σαντ-Ρος και Έβανς να τρέχουν δικό τους 9-0 σερί (45-36). Το ημίχρονο έκλεισε στο 49-44 μετά από ένα πανέμορφο γκολ-φάουλ του Βασίλη Μουράτου.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έφτασε και πάλι σε διψήφια διαφορά, χάρη στην ηγετική εμφάνιση του Τζέρεμι Έβανς αλλά κι τον εξαιρετικό Νεμάνια Νέντοβιτς (67-54). Το Λαύριο όμως δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει και πάλι στους επτά (73-66).

Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη έφτασε μέχρι και το 73-70, όμως επτά λεπτά πριν από τη λήξη και με το σκορ στο 80-75 έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς εκτέλεσε ένα τρίποντο και προσγειώθηκε πάνω στο πόδι του Αλέξανδρου Νικολαίδη. Μία φάση πολύ περίεργη, με τον Νικολαίδη να τιμωρείται με αντιαθλητικό φάουλ και το Νέντοβιτς να αποχωρεί κουτσαίνοντας. Η συνέχεια βάφτηκε πράσινη. Οι παίκτες του Πρίφτη έπαιξαν και για τον τραυματισμένο συμπαίκτη τους και πεισμωμένοι τελείωσαν χωρίς περεταίρω εκπλήξεις το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 49-44, 73-66, 102-83

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.