Μαρκόπουλος: «Είναι αρχή και δεν υπάρχει διάρκεια»

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Άρη για το κύπελλο, με το Σούλη Μαρκόπουλο να παραδέχεται πως η ομάδα του δεν είναι απόλυτα έτοιμη αλλά ελπίζει πως οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Άρη για το κύπελλο, με το Σούλη Μαρκόπουλο να παραδέχεται πως η ομάδα του δεν είναι απόλυτα έτοιμη αλλά ελπίζει πως οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς.
Ο τεχνικός του δικεφάλου, μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου αναφέρθηκε στα δύο ματς με τον Άρη, στο βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ, στα δυνατά και αδύνατα σημεία των κίτρινων καθώς και στο κενό που άφησε η αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου

“Προσπαθήσαμε φέτος να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Υπάρχει διαφορά σε σχέση με πέρσι, αφού έχουν αλλάξει βασικοί παίκτες σε θέσεις κλειδιά και αυτό μας έχει δημιουργήσει ένα μικρό πρόβλημα στην χημεία. Έχουμε κάνει μία πιο ελαφριά ομάδα και το δυνατό μας σημείο είναι η δύναμη στην άμυνα. Δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι, μιας και τα 3/5 της πεντάδας είναι καινούργια και προσπαθούμε σιγά σιγά να γίνουμε ομάδα. Κάθε παίκτης θα βρει τον ρόλο του. Εμείς θα τους προετοιμάσουμε κατάλληλα κι ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν. Ξέρουμε ότι ο Αρης είναι μία ομάδα που διατήρησε τον ίδιο κορμό κι έχει ένα καλό σύνολο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παίζει καλά και δυνατά. Είναι αρχή της περιόδου και κανείς δεν ξέρει τι διάρκεια θα έχουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο”, είπε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε:

“Δεν έρχονται όλοι οι παίκτες από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Όταν έρχεται ένας παίκτης αλλάζει το σύστημα της ομάδας, μέχρι αυτός να προσαρμοστεί. Ο κάθε αθλητής κάθε μέρα δείχνει καινούργια στοιχεία. Η ομάδα μπορεί να παίξει καλά, αλλά σίγουρα ακόμη το επίπεδο δεν είναι αυτό που θέλουμε. Δεν έχουμε ακόμη καθαρή εικόνα, αφού τα φιλικά είναι για να δούμε κάποια σχήματα.
Είναι βελτιωμένος ο Άρης και κάποιοι παίκτες έχουν πάρει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο. Απέκτησαν δύο καλούς παίκτες που παίζουν ουσιαστικό ρόλο, ενσωματώθηκαν νωρίς και παίζουν περισσότερο σε ομαδικό στυλ σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τώρα οι ομάδες δεν δείχνουν το κανονικό τους πρόσωπο. Δεν ξέρει κανείς τι διάρκεια θα έχουν στο γήπεδο, μιας και η διάρκεια δείχνει πόσο καλή είναι μία ομάδα, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική και χρειάζεται να δούμε τους παίκτες μας σε δύο-τρία παιχνίδια για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πως αντιδρούν σε διάφορες καταστάσεις”.

Για το πόσο καλά λειτουργεί αυτή τι στιγμή η ομάδα: “Είναι άλλες στιγμές που δουλεύουν κάποια στοιχεία καλά και άλλες που δεν δουλεύουν. Παίζει ρόλο και ο τρόπος που επιτίθεται η αντίπαλη ομάδα, αλλά κι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά τι παραστάσεις έχει από τον αντίπαλο. Οποιοδήποτε σχήμα εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις. Ο προπονητής παίρνει τα στοιχεία από κάθε παίκτη και προσπαθεί να τα βάλει στο παιχνίδι”.

Για τον χρόνο προσαρμογής που χρειάζονται οι παίκτες που έρχονται από κολλέγια σχολίασε: “Ολοι οι παίκτες που έρχονται από κολλέγια θέλουν χρόνο προσαρμογής. Χρειάζεται υπομονή, αφού κάποιος αθλητής μπορεί να είναι καλός, αλλά να μην έχει προσαρμοστεί με την ομάδα”.

Για το κενό του Παπαδόπουλου: “Είναι ένα πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται, παρότι προσπαθήσαμε να βρούμε έναν παίκτη να μας δώσει αυτά που μας έδινε πέρσι ο Λάζαρος. Να έρθει δηλαδή αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ και να μας βοηθήσει άμεσα. Υπάρχει και οικονομικό πρόβλημα, μιας και οι παίκτες παίρνουν αλλού πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ότι προσφέρουμε τώρα στην Ελλάδα. Οταν έχεις τον Λάζαρο που έχει προσωπικότητα αισθάνονται και οι άλλοι σίγουροι. Τώρα οι παίκτες πρέπει να λειτουργήσουν διαφορετικά απ’ ότι πριν. Εμείς θέλαμε κάποιον παίκτη να βάλει την μπάλα μέσα στην ρακέτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κοιτάξαμε και άλλους. Ο Λάζαρος, πλέον, έχει τις ακαδημίες του κάτι που απ’ ότι λέει τον εξιτάρει”.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.