WRC: Ο Τάνακ στην M-Sport Ford για το 2023

Ο Οτ Τάνακ θα «τρέχει» με το Puma Rally1 Hybrid στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2023, καθώς η M-Sport Ford ανακοίνωσε ότι ο Εσθονός θα είναι ο πρώτος από τους οδηγούς της για τη νέα χρονιά.

Ο Τάνακ, ο οποίος το 2019 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Toyota, αποχώρησε στο τέλος του 2022 από τη Hyundai, καθώς η τριετής θητεία του στην ομάδα από τη Νότια Κορέα δεν συνοδεύθηκε με την κατάκτηση κι άλλων τίτλων. Η αποχώρησή του είχε ανακοινωθεί στις 23 Οκτωβρίου και σήμερα η M-Sport Ford επιβεβαίωσε ότι ο Τάνακ θα είναι η «αιχμή του δόρατος» της ομάδας στη σεζόν του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η M-Sport Ford έδωσε στον Τάνακ την πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο των αγώνων ράλι, καθώς το 2011 έκανε ντεμπούτο σε κατηγορία υποστήριξης του WRC με αυτοκίνητο της ομάδας. Ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε με την ομάδα το «παρθενικό» βάθρο της καριέρας του στο WRC, ενώ το 2016 έχασε στις λεπτομέρειες την «παρθενική» νίκη του, καθώς την… επίδειξη της ταχύτητάς του στο Ράλι Πολωνίας διέκοψε ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην προτελευταία ειδική. Τελικά ο Εσθονός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διάρκεια του 2017, καθώς πανηγύρισε με το Ford Fiesta WRC τη νίκη στο Ράλι Ιταλίας/Σαρδηνίας, ενώ ακολούθησε και η επικράτηση στο Ράλι Γερμανίας, προτού «μετακομίσει» στην Toyota στο τέλος της χρονιάς.

Ο Τάνακ θα «τρέξει» και στους 13 αγώνες του 2023 με την M-Sport Ford, με συνοδηγό τον συμπατριώτη του, Μάρτιν Γιαρβεόγια, ωστόσο η βρετανική ομάδα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιοι θα οδηγούν τα υπόλοιπα αυτοκίνητά της στη σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.