Sprint race σε Κατάρ, ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν

Η Formula 1 επισημοποίηση την προσθήκη ακόμα τριών sprint race στο καλεντάρι της νέας σεζόν.

Ο συγκεκριμένος «θεσμός»… ενισχύεται, καθώς το 2021 και το 2022 διεξήχθησαν τρεις αγώνες sprint. Εξαιτίας της διεξαγωγής τους, τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στα Grand Prix που περιλαμβάνουν αγώνα sprint μετατίθενται για την Παρασκευή. Από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής «βγαίνει» η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα sprint μήκους 100 χιλιομέτρων που διεξάγεται το Σάββατο και ο οποίος, με τη σειρά του, κρίνει τη σειρά εκκίνησης για το γκραν πρι της Κυριακής.

Την επόμενη χρονιά οι αγώνες sprint θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των γκραν πρι σε Αζερμπαϊτζάν (Baku City Circuit, 28-30 Απριλίου), Αυστρία (Red Bull Ring, 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου), Βέλγιο (Spa-Francorchamps, 28-30 Ιουλίου), Κατάρ (Losail Circuit, 6-8 Οκτωβρίου), ΗΠΑ (Circuit of The Americas, 20-22 Οκτωβρίου) και Σάο Πάουλο (Interlagos, 3-5 Νοεμβρίου).

Η πίστα του Ιντερλάγκος συνεχίζει να αποτελεί «έδρα» για αγώνα σπριντ, καθώς φιλοξένησε τέτοιες κούρσες το 2021 και το 2022, ενώ το «σπίτι» της Red Bull, το Red Bull Ring, «στέγασε» έναν αγώνα πέρυσι. Τα άλλα σιρκουί που φιλοξένησαν αγώνες sprint στο παρελθόν είναι το Σίλβερστοουν, η Μόντσα και η Ίμολα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.