Formula 1: Με έξι αγώνες σπριντ το πρωτάθλημα του 2023

Την αύξηση των Αγώνων Σπριντ από τρεις σε έξι ενέκρινε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος για το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1, η FIA ανακοίνωσε πως το 2023 θα διεξαχθούν έξι Αγώνες Σπριντ, αντί για τρεις που είναι στην εφετινή σεζόν!

Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έξι Σπριντ θα είναι μέρος του Πρωταθλήματος από το 2023 και μετά, αξιοποιώντας την επιτυχία της νέας μορφής που εισήχθη για πρώτη φορά το 2021. Οι Αγώνες Σπριντ παρέχουν δράση σε όλη τη διάρκεια του 3ημέρου, με τους οδηγούς να παλεύουν για κάτι από την αρχή, την Παρασκευή, μέχρι το τέλος, τον κυρίως αγώνα την Κυριακή, προσθέτοντας περισσότερο δράμα και ενθουσιασμό στο Σαββατοκύριακο. Τα σχόλια από τους φιλάθλους, τις ομάδες και τους συνεργάτες ήταν πολύ θετικά και η μορφή προσθέτει μια νέα διάσταση στη Formula 1, και όλοι θέλουμε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία της στο μέλλον», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, με τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, να προσθέτει:

«Η επιβεβαίωση ότι έξι Αγώνες Σπριντ θα πραγματοποιηθούν από τη σεζόν του 2023 και μετά είναι άλλο ένα παράδειγμα της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και ευημερίας στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Χάρη στη στενή συνεργασία με τον Στέφανο Ντομενικάλι και τους συνεργάτες μας στη FOM, ολοκληρώσαμε μια διεξοδική ανάλυση για τον αντίκτυπο των πρόσθετων αγώνων και προσαρμόσαμε τις σχετικές παραμέτρους της δουλειάς μας για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να διεξάγονται στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Αγώνες Σπριντ παρέχουν μια συναρπαστική δυναμική στη μορφή του αγωνιστικού 3ημέρρου και έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς τις δύο τελευταίες σεζόν. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί και χαίρομαι που το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έδωσε σήμερα την έγκρισή του».

Το σε ποια Grand Prix θα συμπεριληφθούν οι έξι αυτοί επιπλέον αγώνες, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.